Безплатни чадъри и шезлонги за лятото, в заведенията по-нагъсто

За спорта ще гледаме какво правят другите държави
Обновена: 5 май 2020 15:40 | 5 май 2020 13:27, Веселина Йорданова
167
Безплатни чадъри и шезлонги за лятото, в заведенията по-нагъсто
Снимка: БГНЕС

Чадъри и шезлонги да бъдат безплатни това лято. Около това са се обединили коалиционните партньори в подкрепа на туризма, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание на Коалиционния съвет.

Заведенията да работят при разстояние на масите навън не от 2.5 метра, а на 1.5 метра, се съгласили още партньорите.

Обслужващият персонал ще работи обаче с шлемове, маски и ръкавици.

Още по темата
Постигнато е съгласие само за тази година да се удължи правото на строителство в курортите от 15 май до 15 юни. Причината е, че в момента там няма туристи.

Обсъждани са активни мерки за борба с кризата и откриване на нови работни места.

Малко над 100 хил. души са излезли на борсата, пресметна Симеонов. По думите му голям потенциал за заетост се вижда именно в строителството и затова държавата ще предприеме действия в тази посока, като ускори инфраструктурни обекти като АМ "Хемус", тунела Шипка, Ботевград - Монтана - Видин и др.

До 2 седмици започва северният обход на Бургас. Работата ще се засили и по отношение на язовирите. Под условие е евентуалното подновяване на действия по саниране, но с поне 30% участие на етажната собственост.

По отношение на спорта, той заяви, че правителството е готово да приложи всички практики за националните първенства, като приложи схемите в други държави. Ще се насърчава обаче индивидуалният спорт.

По отношение на предложението за по-нисък ДДС за туризма, вицепремиерът Томислав Дончев припомни позицията на партията си данъци да не се променят.

Мерките, взети от правителството, бяха адекватни и са доста под средното ниво на строгост в Европа, коментира Красимир Каракачанов. Според него българите са разбрали опасността и са в състояние да прилагат мерки, за да се предпазват, но животът трябва да продължи и икономиката да се възстанови.

Каракачанов коментира, че е записано данъци да не се променят, но коронавирусът не бил предвиден и затова ще се обсъждат ефектите на експертно ниво, за да се направи правилната преценка.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
Булгар преди 3 години
Аз съм *** тариката,селския хитрец.Без пари ще бъда Лятото,на Черното море !Щом се случат куп проблеми,съдя ги за обезщетение,адвокат захлебва покрай мен.
83
1
 
24
 
! Отговори
рублофилия преди 3 години
Те хубаво се стягат за туристическия сезон, ама туристи от къде? Българите е ясно, че мнозинството не припарваме до мутроморието.
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кат си представя *** на Безплатно ми се повръща ! ще слага стари парцали та да запади Всички места ! и кой ще контролира тая *** ?Е,с това тотално ме отказахте от бг морето !
81
0
 
14
 
! Отговори
до неразбралите преди 3 години
И кой луд ще ви бачка с маска шлемове ръкавици и т.н на 35 40 градуса за смешните пари които дават работодателите.---------------------------------------------Глей ся - камериерките и до днес работиха с ръкавици.Те разчитаха на малко пари оставени от туристите или дребни подаръчета.Толкова явно ги устройва+малката заплата.Работниците в кухнята, гледаха с останала храна прасета.Трети пък, правеха дребни кражби, та се налагаше на изхода да им проверяват чантите.И т.н. до края на света ...
80
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция не всички чадъри са безплатни. На много места искат отдавна такса от 10 евро. И причина за това са българите, сърбите и прочее, които срещу едно кафе дневно смятат, че безплатно ще ползват чадър. Да ама и там плащат концесионни такси и като ти дават чадър без такса очакват да консумираш поне за 20 евро.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персонала няма как да робаи с маски,шлемове и ръкавици в тази жега лятото. Ще припадат хората от задух. Пажуващите и те ли с маски,шлемове и ръкавици?
78
1
 
19
 
! Отговори
mery преди 3 години
Пак интересите на някой бизнесмени надделяха. С това отстояние 1.5м между масите хората които седнат ще са като сардели нагъчкани, стол в стол. Но всеки си има глава на раменете и ще прецени при това положение дали изобщо да седне в кафенето или ресторанта. тази година няма да спечелят повече от това, че им намалиха разстоянието.
77
4
 
32
 
! Отговори
Аз преди 3 години
В Гърция чадърите винаги са били безплатни, паркингите също и това само срещу едно поръчано кафе или минерелна вода.Морето е кристално чисто без никакъв бетон и докъдето ти стига погледа виждаш само природа.Няма татуирани и напомпани същества да ти мучат и говарят на "Ти", няма чалга и слушаш само тиха приятна музика и шумът на морето.Каквото и да предлагат сега родните нахални "бизнесмени", е вече много, много късно.Хората видяха къде е корекността, красотата и спокойствието
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При маси на метър и половина няма място за два стола между масите.
75
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
като нямам пари и отпуска къде да ходя?
74
0
 
30
 
! Отговори
Хора преди 3 години
Аз предлагам да бойкотираме и да не стъпваме в заведенията скоро, тоя дългокосия Ричард дето ревеше вчера, сега каза че са договорили персонала да е без ръкавици и вместо маска да са с шлем, обаче гледам днес кафетата по Витошка взеха да се пълнят, така, че не са виновни те, че са нагли, а ние че още от първия ден тичахме да им пълним гушите и да се заразяваме, аз лично ще ги бойкотирам.
73
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наврете си по един чадър... знаете къде
72
1
 
27
 
! Отговори
Fadenzein преди 3 години
Не ми дреме. Няма да стъпя на нашето бетономорие ако ще и стаите в хотела да са безплатни. Просто нивото на всичко там е ниско, под дъното чак. Унищожиха хубавата природа.
71
3
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
И кой луд ще ви бачка с маска шлемове ръкавици и т.н на 35 40 градуса за смешните пари които дават работодателите. Отворят ли полетите за всички страни половин БГ ще избяга да работи в чужбина и повечето няма и да се върнат
70
4
 
7
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Строителството не е панацея, защото ожръщаемостта на парите е мноооого бавна. Броя строители е ограничен, не всеки може да бъде и иска. Трябва да се инвестира много на брой бързооборотни браншове с устойчива заетост, заведения, развлечения, храни, транспорт. Като подпише ББ договор за Шипка за 1 млрд кой ще се усвоява 5 г каква му е ползата, като няма да влезе в оборот, а и половината ще се откраднат в офшорки
69
0
 
15
 
! Отговори
Xaxa-xa преди 3 години
Въобще не им пука бре. Какво е морето или обслужването? Усвояване да има....
68
0
 
19
 
! Отговори
ново уточнение преди 3 години
чадърите ще са безплатни след 18,00 часа
67
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пари за хляб няма да има лятото, те безплатен чадър предлагат...
66
0
 
24
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
Чадърите ще са безплатни, ако сами си ги носите
65
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При това застрояване на морето, не ни трябват туриста, а алпинисти