Облекло, обувки, битова техника - търговията с рязък спад през март

Ръст е отчетен при храни, напитки, медицински стоки
Обновена: 8 май 2020 11:40 | 8 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
21
Облекло, обувки, битова техника - търговията с рязък спад през март
Снимка: БГНЕС

Спад с 18.1% има при оборота в търговията на дребно спрямо предходния месец, по предварителни данни на НСИ. Спрямо същия месец на предходната година намалението е с 14.6%.

През март 2020 г. е регистриран спад на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 36.7%, и в търговията на дребно с нехранителни стоки - с 25.6%.

Увеличение на оборота е регистрирано при хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.9%.

Най-голям спад е отчетен в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 66.5%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 41.3%, и с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 28.7%.

Увеличение на оборота е регистрирано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.9%.

През март 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. оборотът намалява при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 37.1%) и при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 18.8%).

Увеличение е отчетено при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 3.4%).

Спрямо година по-рано ръст има при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 14.4%, и при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.0%.

По-значителен спад е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 63.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 40.4%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 19.8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мърморенето е национален спорт. Не виждаш ли как се надпреварват в коментарите кой ще измисли най- оригинално мърморене. Вторият ни национален спорт е даването на акъл, за което също се съзтезават в коментарите.
15
1
 
2
 
! Отговори
Интер..... преди 3 години
Пак мърморене. А какво искате?Цените на телевизорите да паднат до 20лв. парчето? Отново ще се мрънкя, че не са без пари,като във Венецуела.Питайте Мадуро как стават тези работи преди годинка.Той ще ви светне.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Зависи от това кой коли парички има :) Аз лично давам кредити и скоро ще обирам къшички .. хииихии ;)
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Зависи за кой народ говориш. Трошляци те с по 800 лева заплати никой не ги брои...
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна се! Утре ще има умрели от глас, ще започнат масови набези, ще има застреляни крадци на всяка улица! Гответе се!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според брокерите в момента народът купува имоти. Явно дрехи, обувки и техника не са му интересни ;)
10
0
 
9
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
И що така ми изтрихте коментара? Защото написах че потребленито пада, а цените на тоалетно-хартиените кренвирши гони 10лв. ГоУма цензура е този сайт.Може да обидиш на воля всеки политик, но едини кренвирши не мога без да наречеш @#$&@$
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, безстрашните, които не се страхуват, купувайте техника масово. Ако не можете кеш, на лизинг. Живее ви се, действайте!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разумния човек сега дори и да има пари си ги кътка, защото не знае какво следва. И без това се оказа, че даваме пари за безумно излишни неща, които седят заварени по шкафовете.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що така?
6
3
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Аз купих пералня в края на март. Счупи се старата Кенди, над 20 години. Беше интересно че пишеше примоция дъра/бъра остават 20 часа, а на другият ден пак остават 20 часа. Заведох жената в магазина, тя я хареса, аз я платих и на другият ден вече я ползвахме. Примоцията наистина свърши. Сега струва 850, аз я платих 770. Цените нищо им няма не са по-високи от Европейските, ама май вече всичко си имаме.
5
1
 
15
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Тъкмо се зарадвах, че цените били спаднали, а то се оказа, че човек вижда има спад в покупките. На Нормално. При пандемия никой няма да се юрне да купува с пари дрехи и техника, освен нещо спешно. При мен теИ условия за и аз няма да се запасявам с дрехи и уреди без да знам какво ме очаква оттук нататък. На И без това да парите, които отделя за тези неща отиват с повишението на храните, лекарствата, дезинфектанти те.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Септември, като се разгори вируса отново и излезем в още по-дълга карантина, направо ще забравим за бизнес и възможност за покупка на, каквото и да било. Въобще не е момента да се харчат пари за неналежащи предмети, защото нее ясно с каква песен ще сме на есен.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eпа свалете цените си, по-високи от европейските, ***
2
1
 
25
 
! Отговори
А преди 3 години
Епа това е само началото на кризата. Сегашните нива на продажби ще ви се сторят охолни, след три месеца.
1
2
 
21
 
! Отговори
Черно бяла техника преди 3 години
Промоцийки нещо, няма ли да има? Примерно два хладилника на цената на един? Не, че на някой му трябват два хладилника вкъщи, ама нали има пазарна икономика, алъшвериш, търсене предлагане.

Спонсорирани публикации