Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
22
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Тоз е най--най !! Купи летището на Г.Оряховица за да си паркира самолетите !
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това са бутафорни мерки нашите, какво значение има. Само приказки до припадък и обиране и последните пари на хората, оставането им без работа
7
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е опасно намери си друга държава със строги мерки предавай си личната карта и да те няма. Сега да те глобят 5 000 лв задето всяваш паника и се заиграваш със страховете на хората.
6
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот заслужавате да носите маскиии, овцеее. Бееееееее!
5
7
 
12
 
! Отговори
!!! преди 3 години
По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.Е ако за 6-8 години обучение не са ги научили как се махат предпазни облекла, мани бегай какви медици ни лекуват :D
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правя списък на "заслужили". Тоя влезе от раз.
3
12
 
32
 
! Отговори
ГНУС преди 3 години
Още един дърт *** се опитва да плаши народа
2
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След коремният хирург, сега сърдечен доктор ще ни дава акъл.....А БЕ КЪДЕ СА ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ И ВИРУСОЛОЗИТЕ????
1
15
 
22
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 3 години
Аз не мисля така. Коронавирусът е безобиден, не се мийте, не носете маски! Те са безполезни- запушват усти. Милен и той така пееше. С него дружно се смеехме на всякакви експерти, професори, вирусолози, микробиолози без в живота си да сме виждали вируса. Но дебелите книги, в които нищо не пише за него, ни го казаха, че сме прави. Както и един прЕател.

Спонсорирани публикации