Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо беше зараза по свинете- последва масово умъртвяване на животно и ЕС субсидии "за борба с болестта"Миналата година имаше зараза по овцете- същото като горното.съвсем логино е да следва зараза и по хората.Знам какво ще ми напишити или не, но лъжа от такива мащаби е трудно да не я приемеш.събудете се. пРез 2016 година приеха Закон за ограничаване носенето но облекла напълно или частично прикриващи лицето. Причината беше бурките и борбата с тероризма.
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв професор си, ти ве?!
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма пандемия! Всичко е в главата на хората. Но виновни са си само те! Щом вярват и слушат простотията, която ги залива целодневно от медиите.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе този не разбра ли, че само Радев има право да плаши с бунтове и метежи !
25
3
 
6
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 4 години
Рискът е да не дойде финансиране от ЕС за борба с Ковид, защото много хора в брашна ще останат с пропилени очаквания!
24
7
 
12
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Тоз проф, като гледам как е охранен и с лъснат косъм, мотика през живота си не е пофатал;))) И пак сака да папка, още;))) Ами, да плаче на Бойча, не да обяснява на нас, какво е свършило и какво - не. неговата е лесна, си получава парите, Стей омм и пей живей;))) А, останалите? В подобни назидателни статии, нема фючър, г-да списуватели, аудиторията е твърде интелигентна,з а да я заглавичквате с властта на авторитета над съзнанието. Виж за бабите, профът ще свърши работа;)))
23
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
От личен опит: много трудно.Цял ритуал е. Не е далеч от практиките та пилотиге във Формула1.
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ПАНДЕМИЯ ОТ КОРОНАВИРУС-ИМА ЕДНА ГЛОБАЛНА И ГРАНДИОЗНА ЦИОНИСТКА ИЗМАМА ЦЕЛЯЩА ДА ДОКАРА НЕВИЖДАНА ДИКТАТУРА НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОД ПРЕДЛОГ,ЧЕ ТОВА СЕ ПРАВИ ЗА (ЗДРАВЕТО) НА ХОРАТА .СЪЩИТЕ ЦИОНИСТИ-САТАНИСТИ НАЧЕЛО С БИЛ ГЕЙТС,РОДШИЛД И РОКФЕЛЕР КОИТО ИСКАТ ПОГОЛОВНО РЕДУЦИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ ИСКАТ ЧРЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ ДА ИЗБИВАТ ХОРАТА ,А ОЦЕЛЕЛИТЕ ДА ЧИПИРАТ КАТО ***.ЗАТОВА ВЕЧЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ В МНОГОЛЮДНИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТЕЗИ САТАНИ
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е лъжа и измама. Но съдбата няма да прости на никого! По един или друг начин всичко ще ви се върне. Ненаядена корумпирана пас мина! Изпълнители на поръчките на кукловодите. Хора без никакво достойнство!
20
1
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Не ходят! Заповед на Мутафа
19
1
 
12
 
! Отговори
Туфто преди 4 години
Да ви преведа какво казва светилото: ДАЙТЕ ПАРИ, ОЩЕ ПАРИ!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, лекарите как ходят до тоалетна докато са на работа??!!
17
11
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Днес за първи път се притесних.Направени са САМО 400 теста и от тях 26 са положителни. Осъзнавате ли поне за секунда какво означава това? Някой целенасочено се опитва да свали бройката на болните.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма как медиците ни да знаят как се обличат и събличат защитни облекла /за химическа защита/ производство преди 1984год. с три пръста - пример Видин. Не всички са оборудвани като тези които ги дават по телевизията.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директор на държавна болница /може би недофинансирана/ с 16 имота и половин дузина поршета! Дали пък няма да му се сбъдне мечтата да изнасят чували с трупове?
14
11
 
17
 
! Отговори
seira преди 4 години
"КОРОНАКРИЗАТА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то може ли и без проф. Начев да мине тая епидемия, без и той да се изкаже...Бяха го позабравили клетия. Иначе 85% от заработката за минали месеци била гльтла вьздух... Да ,когато си началник на болница с 25,000лв заплата определено са. На 750лв обаче 85% не са точно гльтка вьздух... по-скоро са нещо като гаспово дишане...
12
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятността да хванете коронавирус в болница е поне 5 пъти по-голяма, отколкото на други места.Ако можете отложете профилактичните прегледи или се консултирайте с лекарите си по телефона.На проф. Генчо му е време да се пенсионира. Достатъчно се налапа.
11
5
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
До 9, лъжите от герб:Е и? Заразен с корона вирус болен ли означава?
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом я докарахме до там, да правим обучение на медици ка се слагат и носят маски и защитни облекла...по-добре да си стоим в къщи заразени и да се лекуваме с аспирин.