Шнорхел-маски за гмуркане в борбата с коронавируса

Изработват се на 3D принтер и са за многократна употреба
Обновена: 11 май 2020 09:43 | 11 май 2020 09:43,
15

Шнорхел-маски за гмуркане, трансформирани за защита от COVID-19, вече се използват от българските медици и пациенти. Те се изработват на 3D принтер и са за многократна употреба.
Още по темата

"Маската се използва много често, но ние модифицирахме тази част, през която влиза въздухът, така че да може към самата маска да се монтират два специализирани филтъра или чрез по-различен преходник да се монтира и филтър, както и възможност маската да се включи към апарат за вдишване. Филтърът е изработен на 3D принтер, той мина през много различни версии и терапии, за да се достигне до най-правилната геометрия, която осигурява лесна разработка и оптимална функционалност. Проектиран е така, че да е лесен за изработка на почти всеки 3D принтер", каза Димо Димов от екипа на Air Collective в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че цялата идея е тръгнала от това, че няма решение за протекция на цялото лице, а този продукт прави точно това.

"След консултация с медицински персонал един от проблемите, който беше разпознат е, че в болницата се използва и маска, и очила, което комбинирано създава проблеми. Маските редовно трябва да се сменят, а в комбинация с очилата се получава запотяване, което пречи на работата. Използването на тази маска осигурява почти 100% защита на цялото лице. Маската, включително накрайникът, са за многократна употреба и се дезинфекцира много лесно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Екипът им се състои от над 20 експерта в различни области, те работят със собствени средства.

"За да можем да покрием заявките, които вече имаме, имаме нужда и от помощ. Имаме активна дарителска кампания. Към този момент са произведени над 150 маски", каза още Димо Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
загрижен преди 3 години
аве направо с водолазни костюми ги оборудвайте тия медици или със скафандриа най добре с костюмчетата на работниците от фукушима
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха идеята хубава, ама не е българска а на италиаската компания Mestel Safety, която произвежда и плувните маски за цяло лице, идеята е изпробвана вече в Италия.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идеята е много добра а коментарите дотук потвърждават съотношението 80/20
12
0
 
1
 
! Отговори
Идиоти преди 3 години
направо тежко водолазни костюми и всичко е ОК
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxaxaxТи си ку- ку.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 български глави (не една а 20) наречени "експерти в различни области" измислиха очила със шнорхел. какъв титаничен мисловен напън е било!!! Това е само част от приноса ни в борбата с Ковид. Очаквайте нови простотии от БГ!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете маски и за кучета и котки че нали сте големи предприемачи.Сигурно предприемачите занимаващи се с бизнеса с маски не ги носят.
8
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Защо не им сложите и по един изолиращ противогаз?Купих два такива за мен и жена ми още преди ИПоложение.Писах за това в този сайт,но бях подиграван.Сега се убеждавам,че съм действал правилно.Положително ще има втора вълна на заразата(така мисля) и се чудя да се запасявам с храна,гориво и лекарства.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати опитните зайчета си намериха.А изпитванията върху хора не са ли забранени в ЕС.?Виетнамците направиха изпитвания на безопасност на маските преди 4 години, ама даже във Виетнам такива опити(и то с утвърдени модели маски)бяха по желание на медиците?Нашите институти за безопасност на храни ш лекарствени средства са пълна п.о.рнография .Кой ще ми гарантира безопасност на тия ***?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ф.илтър на входа - ами на изхода.Директно ръси зараза ако е болен този който я носи
5
2
 
4
 
! Отговори
xaxaxax преди 3 години
Еййй разсмяхте ме :D Много ще се надявам да видя хора с маски и шнорхел хахах
4
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСЕКИДНЕВНО ПРАЗНУВАНЕ НА ВСИ СВЕТИИ!
3
0
 
5
 
! Отговори
Малката русалка преди 3 години
А плавници?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшни изобретатели имаме, купил е от Декатлон водни очила и му дошла ГЕНИАЛНАТА ИДЕА да измисли на очилата филтър хахаха
1
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Пълно Ку-ку! Ама що не днес имаше некъв с противогаз в магазина.