236 369 лв. са събрани в кампанията "За героите в бяло"

Сметката за дарения - на интернет страницата на БЛС
12 май 2020 13:17, Анисия Иванова
8
236 369 лв. са събрани в кампанията "За героите в бяло"
Снимка: БГНЕС

В рамките на кампанията "За героите в бяло", организирана от Българския лекарски съюз /БЛС/, към момента са събрани 236 369 лв. Това съобщиха от съсловната организация.

Поредното дарение - 15 000 лв., е от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА). В централата на БЛС постъпват и материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба и др.

Дарители в кампанията са много фирми, организации и институции, но и физически лица отделили част от доходите си. БЛС сърдечно благодари и на всички онези хора, които са отделили по 5, 10 или 15 лв., за да помогнат на героите в бяло.

Разпределянето на личните предпазни средства към регионалните лекарски колегии ще продължи и в следващите дни. Банковата сметка на кампанията е публикувана на интернет страницата на БЛС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Споко, като мине к-19 ще си го наваксат от рушветите. Не сте ли били на лекар?
6
0
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Боли ме дядовия за "героите в бяло". За тях стотинка не давам.
5
0
 
8
 
! Отговори
х преди 3 години
След КТБ, не дарявам нищо. Щом има 4 млрд лв. за зулумите на мутрите и мафиотите, значи има пари за всичко. Представете си 300 000 лв. дарения от обеднелия народ на фона на Четири Милиарда Лева.
4
1
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Какви герои в бяло по скоро убийците в бяло влизаш здрав в болницата излизаш болен или в ковчег
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте просили! Колко напълно излишни респиратори ви купиха? Колко дарения се направиха! А вие заразихте съвсем невинни хора! За да направите бройка!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм дарил и една стотинка
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам, но не са никакви герои. Лекарите си оформят здравната система, те акцентират върху скъпите и впечатляващи патологии, върху нова и все по-скъпа апаратура, а не в знания и мислене. Съвсем не и в уважение към целия персонал и към пациентите. Същите елементи, комплексни хранителни добавки, например, които днес официално лекари ги назначават за новата болест, преди години ги иззеха от баща ми в един столичен санаториум. Върна се с рязко влошаване.