Време е болниците да заработят по планов характер

"Пирогов" има по-различни функции, посочи доц. Спас Спасков
14 май 2020 22:10, Красимир Ангелов
10

Директори на лечебни заведения в София изразиха позиция, че не е редно толкова много болници да обслужват пациенти с COVID-19, като могат да бъдат поставени в няколко специализирани болнични заведения. Те представиха позицията си на среща с представители на Оперативния щаб.

Още по темата
Бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков заяви пред "Денят ON AIR", че обемът на болните от коронавирус пациенти не е толкова голям и е време болниците да заработят по планов характер с останалите пациенти.

"Това, от което се страхувахме, беше че ще ни залее огромна вълна от пациенти. Нещо, което практически не се случи. Има пациенти и болни, но не в тези обеми, които очаквахме. Нека не забравяме, че хората не боледуват само от коронавирус, а боледуват и от всички други заболявания", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Спасков подчерта, че "Пирогов" има по-различни функции и не е специализиран за лечение на болни от коронавирус.

"В миналото имаше "травматични епидемии". Големи катастрофи, при които цялата болница трябва да се претрансформира, така че за много кратко време да приеме голям брой случаи. Това трябва да остане основната задача на болницата. За това е създаден "Пирогов" и това е неговата сила", припомни бившият директор на болницата.

Според Спасков основната част от пациентите с COVID-19 ще бъде насочена към инфекциозните отделения във ВМА и Инфекциозна болница в София. В същото време и други болници ще поддържат свободни легла за евентуален тласък на болестта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно.Но трябват нови регламенти,,Пирогов,, няма да отговори на изискванията .Политиците да кажат колко ще струва ,,новото нормално,,
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може в Инфекциозна! Да работят плибеите,а великият Мангъров трябва да ходи по телевизиите да критикува
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които наистина имаха нужда от медицинска помощ не я получиха. Доста и си отидоха. Фокуса беше к19
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртта е просто печеливш бизнес.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите казаха, че няма нито един болен. Кой ни лъже? Или вкарайте чалгарите в затвора, или потвърдете думите им.Чалгър и Мангър знаят най-добре.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е доцента.Но това ,което наистина трябва да стане е -болниците да преминат на държавна издръжка и тази практика -болница=търговско дружество ,трябва да се премахне. Лекарите трябва да мислят ,как да излекуват болния,а не колко ще му струва лечението,като са поощряване при успешно лекуване.Само тогава в БГ ще има качествено здравеопазване.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът спести много пари на Здравната каса. Коронавирусът трябва да получи три Нобелови награди - за мир, за екология, за здравеопазване.
3
1
 
2
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Тоя си го спомням през годините на прехода как беше яхнал вълната на дивата приватизация и как бе един от най-големите радетели и експерти на СДС за т.н. "здравна реформа". Остнах с впечатление, че той е един от главните архитекти на всичко, което имаме сега като здравна мрежа.Сега се пребоядисва отново и отново.Хемелеон.
2
2
 
3
 
! Отговори
Bodycount преди 3 години
Всеки ден, са необходими по няколко умрели от коронавирус, това е планът.Ако имате настинка, сенна хрема или някакво друго неразположение, не ходете в болница, защото може да попълните статистиката.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето нема и 1 болен!