Епидемиолог вярва: В топлото време коронавирусът ще отслабне

Животът трябва да се нормализира, посочи проф. д-р Мира Кожухарова
18 май 2020 09:30, Красимир Ангелов
26

С поредната доза разхлабване на мерките у нас отварят фитнесите и моловете. От Националния оперативен щаб съобщиха за трайна тенденция на намаляване на случаите на COVID-19.

Епидемиологът проф. д-р Мира Кожухарова коментира в "България сутрин", че настоящата обстановката не предполага затегнати мерки.

Още по темата
"Вируси винаги е имало. Достатъчно е да се спазват основните хигиенни мерки", обясни тя.

Според проф. Кожухарова събирането на повече хора на едно място дава по-благоприятна среда за разпространение на вируса, но със затоплянето на времето той ще изчезне.

"Вирусите не мутират - през цялото време са едни и същи. Те зависят от атмосферните условия в определена степен. Коронавирусът няма да изчезне, но с топлото време ще се предава по-слабо сред хората", посочи епидемиологът пред Bulgaria ON AIR.

Животът трябва да се нормализира, защото вируси има по всяко време и от всякакъв тип, категорична бе проф. Мира Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
25
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
а защо тогава в Бразилия, дето е б.а.с.и. жегата има по 10 000 случаи на ден ??!?!
3
6
 
28
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Като отласбне короната ще дойде друг :). Миналото лято нашето дете постоянно кашляше от някакви вируси. И аз си мислих, че в жегата няма да има вируси, но не бях прав. Оправи се като я закарахме за 1-2 седмици в планината, далеч от града. Земята е пренаселена, а природата постоянно се унищожава. Дали изкуствено, дали естествено - според мен ще има все повече болести. Няма дървета да пречистват въздуха, водата сами я замърсяваме с пластамса, химия и какво ли не..
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обърка се света, или пък аз, но след броени часове много хора ще започнат да ходят с кола на фитнес, за да карат колело..
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
експерти да, интересно хирурзите какво мислятоставка!!!

Спонсорирани публикации