Последиците от кризата - гняв, безсилие,тревожност

179 души са потърсили специализирана психологическа помощ
18
Последиците от кризата - гняв, безсилие,тревожност
Снимка: Pixabay

От 20 март до вчера 179 човека са потърсили специализирана психологическа помощ от Дружеството на психолозите в България. Това съобщи председателят на дружеството Христо Монов пред bTV.

Над 35% от случаите са тревожните състояния, хората изпитват притеснения.

Имало хора в гранични състояния.

Семейните конфликти злоупотребата с лекарства и алкохол, страхът от бъдещето са били основните оплакванията в началото на пандемията.

Много хора загубили работата си.

Имало случаи на хора със сериозен бизнес и пред тях стоят проблеми като това да освободят много хора, да преструктурират изцяло бизнеса си.

Към края на април вече преобладавали случаите на гняв и безсилие срещу мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
547895 преди 3 години
ВИЖДА СЕ НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ!МНОГО СКОРО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДВУЛИЧНИЦИ "СПАСИТЕЛИ" ЩЕ РАЗРЕШАТ ГЕЙПАРАДИТЕ НАСРЕД ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ!Това Е ПОЛИТ-ШИЗОФРЕНИЯ хем са ХРИСТИЯНИ, *** хем разрешават ГЕЙ-ПАРАДИ!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината за вируса отнема разумът първо на слабите умове, превръща ги в кресливи папагали."Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering."
12
0
 
0
 
! Отговори
ТОВА Е преди 3 години
ПРИЗНАК ЗА СЛАБА ДЪРЖАВА С ФИКТИВНИ ПОСТИЖЕТИЯ - ЗА ПРЕД БРЮКСЕЛ!РЕАЛНОСТТА Е ДОСТА ПО ТЕЖКА И ТАЗИ СТАТИСТИКА Е МАЛКА ИЗВАДКА, КОЯТО НЕ Е ПЪЛНА.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте ревали, не знаете какво е истинска криза !!! Хората са преживели световни войни и пак са си стъпвали на краката. А тук просто ви казаха да си останете по домовете за един месец и нищо повече. И не знам каква е тази икономика която не може да издържи един месец без да работи, и какви са тия работодатели дето на втората седмица почнаха масово да уволняват ?!?!? Тука определено има нещо кардинално сбъркано...!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, баце ще помогне, лични срещи с психично болните и разговори за това за колко много трупове и жертви е можело да има, много важно, че си безработен....работа за овчари колкото искаш
9
3
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
глупости на търкалета... в измислената криза ми светна лампичката къде да бавя данъците и къде хич да не ги плащам... трябва да се оцелява... а за гняв и побъркване го има само във вашите статии всяващи страх и после на опашка за задължителните ваксини... както го е казал Тръмп - само през трупа ми.
8
6
 
0
 
! Отговори
моч преди 3 години
До НанеНещо лекичко си поизостанал :))) има-няма няколко десетилетия.Сега борбата е срещу КОМУНИЗМА , който се оказа доста по жилав и многократно по-вреден от братчето си наречено фашизъм.
7
5
 
10
 
! Отговори
+- преди 3 години
Това е от мъдрата политика Борисов и Мутафчийски,единият не знае какво прави ,другия внасяше негативизъм в хората и испитаваше позитивизъм от това.
6
7
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Смърт на фашизма!Сбобода за народа!
5
8
 
8
 
! Отговори
КЕФ ,БЕ... преди 3 години
МЕНЕ "СОЦИАЛНАТА ДИСТАНЦИЯ" НАПРАВО МЕ КЕФИ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААНИТО МИ СИ ГЛЕДАТ ...НИТО МИ СЕ СЛУШАТ ....ВИКОВЕ И КРЯСЪЦИТЕ НА РАЗНИ "ПИШМАН МИТИНГУВАЩИ" ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!АМАН ОТ ПЛАТЕНИ "НАРОДНИ ВЪШКАРИ"..!
4
3
 
20
 
! Отговори
Assi преди 3 години
Накараха го да стои два месеца вкъщи и народа превъртя играта. Не му се стои и жената вкъщи. Добре, че няма война да го накарат да ходи на фронта, както са били дедите. Тогава направо хептен ще се депресира. Съвременият човек в западният свят е едно мекотело и мрънкало.
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде животът не е бил спокоен и безгрижен и преди и след вируса. Всъщност има и положителни новини. По улиците поне за известно време беше по-спокойно и без излишни групи от хора, клюкарски и пиянски сбирки. Научихме се да бъдем по-експедитивни, когато тръгнем по дадена работа. Социалната дистанция също има някои плюсове.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мичи тай ту то! Баят фанаха пустолеите вече, кат едно време!
1
4
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
А , НА СЕЛО ЖИВОТА Е СПОКОЕН ,БЕ....!

Спонсорирани публикации