Насилието над деца – над 1000 жертви у нас всяка година

Експерти: Проблемът е с размерите на епидемия
Обновена: 20 май 2020 20:55 | 20 май 2020 20:45, Анисия Иванова
2
Насилието над деца – над 1000 жертви у нас всяка година
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди година на форум в София експерти се обединиха над заключението, че насилието над деца в световен мащаб е стигнало до размерите на епидемия. Ако не се вземат мерки за предотвратяването му, се обезсмислят всички инвестиции в образование и детско развитие, категорични са специалистите.

Статистиката е настоятелна и казва, че всяка година над 1000 деца у нас влизат в графата с жертви. Тук е важно да кажем, че насилието не е само физическо. То много често е и вербално. Промени ли се ситуацията у нас за една година и стана ли тя по-тревожна в условията на изолация заради короновируса – Bulgaria ON AIR потърси отговорите от Яна Алексиева от Асоциация Родители.

В същото време пред възпитанието на децата стои въпросът безопасно ли е да посещават детска градина. Отговорността за спазването на противоепидемичните мерки в детските заведения беше делегирана на кметовете на общини. Как ще се осъществява процесът и колко средства ще са нужни на общините за  целта - попитахме кмета на Троян Донка Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари