"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна

Платформата ще предлага най-добрите оферти в туризма
287
"Преоткрий България" – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна
Снимка: БГНЕС

Платформата за резервации в туризма "Преоткрий България" ще предлага най-добрата възможна оферта, увериха инициаторите на идеята и министри на брифинг в МС.

Предвижда се тя да стартира в началото на юни и да подпомага малкия и среден бизнес у нас, зает в сектора - хотелиери и ресторантьори.

Гарантираме, че нашите партньори ще дадат най-качествения и безопасен туристически продукт, каза на брифинг в МС Филип Анастасиу, директор "Човешки ресурси" на верига хипермаркети.

Инициаторите на платформата искат да върнат в ресторантите и хотелите българските храни с още по-добро качество на услугата. Менютата ще се разработват от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Икономическият министър Емил Караниколов посочи, че тази година в условията на пандемията ще се разчита най-вече на вътрешен туризъм. Той съобщи, че целта на държавата е да няма междуфирмена задлъжнялост, което може да се гарантира през застрахователна полица.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че платформата е начин държавата и бизнесът да обединят усилията си за подпомагане на българския туризъм. До момента има предложения на 15 плажа концесионерите да предлагат безплатни чадъри и шезлонги, съобщи министърът.

Ангелкова каза, че ако искаме българския турист да се върне у нас, не трябва да "хитруваме на дребно" с цените на плажните принадлежности.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че се надява да видим в платформата най-добрите хотели, които да предлагат традиционно българско меню. Поемаме ангажимента за контрол чрез БАБХ, каза още Танева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
17
 
! Отговори
Гларуса преди 3 години
До Добре деАми прав си, но мутренската култура се харесва на младежите.Нещо като хайдути но през 90-те години.Дори и възрастните ги почитат донякъде.За мое учудване все още го има това усещане и прекланяне пред мутрите, така че не се учудвай за джиповете по плажовете.
163
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южната част на Гърция и по островите е несравнима като дадености с БГ. Истински субтропичен климат, наситено синя вода, стотици пъти по-дълга плажна ивица, лесно си вземаш кола под наем и джиткаш всеки ден на различен плаж, културни хора от цяла Европа, несравнимо е с пост-соц курортите тип Балкантурист.
162
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година преоткривам България на 40км от София в едно китно селце , мотиката лопатата и на къра .
161
2
 
63
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Конкретно НЯКОЙ ВИДЯЛ ЛИ Е В ГЪРЦИЯ:1.Такса вход в курорта с автомобил?2. Платен паркинг, ако имаш стая в хотела?3. Такса "преминаване" до плажа през частен имот?4. Такса за чадъри и шезлонги?5. Татуиран батка да си кара джипа между плажуващите?6. Силна музика на плажа?7. Силна музика вечер да ти пречи да спиш?8. Тайфа от повpъщащи и неадекватни пияници и наркомани? Не говорим за 1-2 човека а за цели тълпи!Някой ако е видял нещо подобно в Гърция моля да напише къде и кога!
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хайде мерси!Ами той патриотизма идва с пълния стомах, но така са всички нации по света.Когато народа почва да издивява, значи нещо куца.Все пак си оставам патриот, но хората и без това са изтормозени и за капак Короната.Пошегувах се за безлихвените заеми и виждам че имам подкрепа, но искам да вметна че не се подигравам на хората останали без работа, даже им съчувствам
159
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На море се ходи през зимата. Лятото се ходи на планина.
158
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелкова, що ли ми се струва, че никой не ви вярва откакто бетонирахте цялото черноморие преди много години???
157
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умирам от смях...още на заглавието
156
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама българското море е скъпо, водата мирише лошо, а от храната боли стомах хваща диария. По добре в Гърция на някое спокойно местенце. Наемаш си къща за седмица и си гледаш кефа.
155
0
 
34
 
! Отговори
Родното Мутроморие преди 3 години
1. На входа на курорта бариера и такса вход. 2. Платен паркинг в хотела. 3. Отиваш на плаж и ти вземат такса за "преминаване" защото било частен имот? 4. Платени чадъри и шезлонги. 5. На плажа пренаселено гс до гс. 6. На всичкото отгоре МУТРИТЕ С ДЖИПОВЕ НА ПЛАЖА по хавлиите на хората! 7. От 5 ламаринени коптора на плажа дъни 5 вида мазна чалга едновременно. 8. Вечер в хотела пак не може да се спи от музика и купони.И НИКОЕ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ГО НЯМА В ГЪРЦИЯ, НИТО ЕДНО !!!
154
0
 
39
 
! Отговори
Хайде мерси! преди 3 години
Когато македонския домат ми струва 3 лева, а българският от същият пластмасов сорт ми е 5 лева, силно усещам да ме напуска патриотизма. Когато почивката ми в Турция, заедно с транспортните ми разходи възлиза на 60% от подобна в България, моментално забравям за "Под игото" или "Време разделно". Кофти ми е за Калоян, но тази година моите пари отиват в Гърция. Сори! Очевидно не съм чак пък толкова ... т#п патриот.
153
1
 
24
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Герб лошо ги изненада малката бройка умрели. Бяха се наточили да погребват българи ама се размина. Сега се ослушват за есенната кампания. Ей на видяхте ли, ходихте *** море и ще ***, айде пак извънредно положение да ви дойде акъла...
152
1
 
28
 
! Отговори
хсплескан преди 3 години
хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаНяма добра оферта. Развалихте всякакво успешно начинание на малкото кадърни хора в туризма.Утепахте и курортите, и хотелите нормалните и бизнеса като цяло.И сега да платим едни пари на едни наши хора - вижте борим се с последиците от кризата.Фарс. Не е държава не е народ, а фарс
151
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Може ли една платформа където да качваме снимки преди и по времето на герб? Или няма да има разлика или ще е по зле!принципа е същия като при колите. Италия правят коли, ама над половината са немски......защо ли?
150
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЮ МИНИСТЪР, КО СТАА БЕ? ДОСЕГА ВИКАХТЕ НИКАКВО ЛЕТУВАНЕ, СЕГА САМО ДЕТО НЕ НИ БИЕТЕ ДА ХОДИМ НА МОРЕ??ИНАЧЕ СТЕ МНОГО ВЕЛИКИ С ВОЖДА, ДЕТО БИЛ НАЙ- ВЕЛИКИЯ РЪКОВОДИТЕЛ В СВЕТА, ПО НЕГОВЕИТЕ ДУМИ!
149
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 150Вземи безлихвен заем...:)Заложи всичко което ти е останало и ще имаш пари, но не трябва да пропускаш шанса сега, дават безлихвен заем, това е нечувано...хахахах
148
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивка пишете.
147
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЩЕ ПОМОГНЕТЕ ЛИ , ГАДОВЕ?НА БЕДСТВАЩИТЕ БЕЗРАБОТНИ!НА ТИЯ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК! ТОВА СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА!САМО ДАЛАВЕРИТЕ СИ ГЛЕДАТЕ!ДАЖЕ В ТАЗИ КРИЗА СРАМ НЯМАТЕ!
146
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавата българска храна от времето на Балкантурист, когато нямаше менюта и сервитьора бързо изреждаше какво има:- Кюфте, кебапче, шишче, шопска
145
0
 
31
 
! Отговори
kiro преди 3 години
"ще се разчита най-вече на вътрешен туризъм"Късно е либе за китка!Отдавна прогонихте българите в Гърция и Турция.Туристическия продукт по нашето черноморие е ужасен. Ужасен.Лъжат се главно чужденци за по един път, алкохол туристи и немски, английски безработни/пенсионери които взимат евтини групови намаления субсидирини от социални помощи.Така че каквито и платформи да правите, българи на черноморието няма да закарате.Без пари да ми давате хотел и храна, пак няма да отидем.