Частен фалит или вечен длъжник?

Обединени патриоти изготвиха Закон за частния фалит
28 май 2020 21:04, Красимир Ангелов
28

Преди дни стана ясно, че от "Обединени патриоти" са изготвили Закон за частния фалит. Основната цел е да се сложи край на т.нар. доживотна задлъжнялост.

България е сред малкото страни в Европейския съюз, в които все още няма такава законодателна рамка.

Това не е първият път, в който у нас се говори за възможността за частен фалит. Подобно предложение имаше и бившият омбудсман Мая Манолова.

Как ще бъдат гарантирани правата на физическите лица и при какви условия - темата в предаването "Директно"  по телевизия Bulgaria ON AIR коментират народният представител от ВМРО и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента Александър Сабанов и адвокат Валя Гигова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
До 6 и 7 преди 3 години
Прави сте. Но как да се справим с онези, които теглят кредит без да имат намерение да го връщат? Нали парите на банките са всъщност нашите пари, които ние сме спечелили с труда си и сме вложили там?Разумният ход е да се затегнат правилата, въз основа на които се отпускат кредити. Сега какво се наблюдава? Банката гледа да зароби колкото е възможно повече длъжници дори когато е ясно, че месечните им доходи ще затруднят изплащането на дълга, яхва ги с яка лихва и после им отнема каквото може.
7
0
 
4
 
! Отговори
Загуби преди 3 години
Губим повече пари от липса на работна ръка, отколкото от кредити до 5х?. Някои държави ги чистят-за да не принуждават гражданите да емигрират
6
0
 
5
 
! Отговори
Откриха топлата вода преди 3 години
Десетилетие у ЕСто, са се сетихме, че не било много демократично заради 500? човек да си продава бъбрека. Тея милиони зад граница, 80% заминаха заради беззаконията в сектора. Да видим ко че измъдрят този път
5
0
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Като смяташ ,че е така направи го ти , да си вечен длъжник по добре ли е или може би ще си загубиш работата на събирач ? Теглиш не връщаш ,теглиш не връщаш ,то така става при фалита ,ама да си умрете на мъка дано да го гласуват !
4
0
 
16
 
! Отговори
Фалически фалиТ преди 3 години
Банките не са държавни институции, въобще дори не са никакви институции, а търговски дружества. Не би трябвало да имат право да променят едностранно подписани вече договори, да си сключват застраховки в своя полза(но за сметка на клиентите си), да си измислят допълнителни задължения и най-вече да носят някаква отговорност за отпускане на необезпечени кредити в големи размери на неблагонадеждни кредитополучатели като политици и държавни служители.
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ни закон за частния фалит, че нямаме достатъчно бушони, хахахах. Бай Ангау ще има да тегли, фалира, тегли, фалира, тегли... а загубите ще си ги избиват от добросъвестните платци. Няма лошо!
2
2
 
16
 
! Отговори
V преди 3 години
А може ли да обявиш фалит на лафка и булгартабак и да останеш милионер ???
1
14
 
7
 
! Отговори
Андрешко ще измисли преди 3 години
как да цакне държавата и кредиторите изобщо.Който не проумява какво искам да кажа, нека се поинтересува защо преди около 90 години са били обмислени и приети мерки, които да защитят банките от хитри длъжници - взима кредит, после обявява фалит и след това си харчи взетите на заем парички, които няма да връща.По това време обаче прилагали и способи за "извиване на ръцете" на по-слабите и малки държави от страна на по-силните, което довело до деморализация. Поинтересувайте се, поучително е.

Спонсорирани публикации