Обучават хиляди безработни за най-търсените професии

Стажовете ще се организират от бизнеса и синдикатите
17
Обучават хиляди безработни за най-търсените професии
Снимка: flickr

Близо 7000 безработни с ниска квалификация или без такава ще могат да се включат в обучения и стажове за най-търсените професии на трудовия пазар.

Обученията се организират от бизнеса и синдикатите и ще се финансират с европейски средства, предаде БНР.

Приоритетно в тях ще участват безработни до 29 г., над 50-годишна възраст, както и хора с увреждания. Ще се прилага комплексен подход, включващ последователно предоставяне на обучения, стажуване и временна заетост за част от обучените за период най-малко 3 месеца.

Професиите, по които се организират обученията, са за готвачи, хлебари, сладкари, продавач-консултанти, офис-експерти, сътрудници, козметици и др. професии, за които е преценено, че има недостиг на кадри или няма достатъчно квалифицирани работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си представям как ще се юрнат по курсове питиетата...Преди години мъжът ми беше без работа тамън по времето, когато обявяваха разни програми за преквалификация. Отиде да се запише и го върнаха с мотива, че бил бял, образован и сам щял да се справи.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От малък си мечтаем да станем бракониер като тати
9
0
 
5
 
! Отговори
инж Химик преди 3 години
До До 5Майкрософт България преди 1 година предлагаха 1400лв заплата за Strategic Marketing.... за главите се хванахме с колежката, тия на какво *** са... И правилно правят, че отказват такива заплати, трябва да се спре с този геноцид на работният пазар, мутка пайна!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Професия СЪТРУДНИК , що за професия е това???Ми, хубава професия се очертава СЪТРУДНИК. Представката СЪ се отнася до нещо (някой), което споделя резултата от действието на друг. Така, ти се трудиш и резултатите от труда ти се споделят от сътрудника ти. Много разпространена дейност още от времето на социализЪма. Подобна е дейността СЪБЛЮДАВАНЕ - споделяне на блюдото ти. Може да не искаш, но...
7
1
 
7
 
! Отговори
to преди 3 години
To kat masovo sa v malki sela i gradcheta det osven da piesh drugo nyama kvo da pravish shte e vse sushtoto. Tryaa razprysnat firmite iz stranata, a ne v Sofia da mi se navira vsichkoto outsource.
6
0
 
4
 
! Отговори
РеколтаРозовЦвят2020 преди 3 години
РOЗAТA E БEЗКРAЙНO ЦEННO РACТEНИE!РOЗOВOТO МACЛO E ПO-CКЪПO E OТ ЗЛAТOТO И МOЖE ДA CE ТЪРГУВA НA ФOНДOВИТE БOРCИ. AРOМAТЪТ НA РOЗOВOТO МACЛO CE ЗAПAЗВA C ВEКOВE! НAЙ-ПOЛEЗНA ЗA КOЖAТA И КOCAТA E КOЗМEТИКAТA C РOЗOВ EКCТРAКТ! В МEДИЦИНAТA РOЗAТA ЛEКУВA ЧEРНИЯ ДРOБ, ЖЛЪЧКAТA, НEРВНAТA CИCТEМA, БЪБРEЦИТE, КOЖНИ И ПCИХИЧECКИ ПРOБЛEМИ. РOЗAТA ЛEКУВA И БEЛИТE ДРOБOВE И МOЖE ДA CE OКAЖE ЦEННA В БOРБAТA C КOВИД-19!
5
3
 
9
 
! Отговори
Те тия безработните, преди 3 години
оставяме настрана, че са загубили трайно всякакви трудови навици, ако имаха поне средно образование - нямаше да са безработни.Който иска да работи - винаги ще си намери работа. Който е възпитан да не работи, а да краде и да кара на социални помощи, просия и кражби... и сто безплатни курса да му направите пак няма да проработи.
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе казано се търсят кадри за най-нископлатения труд, включващ квалификация тип трети клас втория срок и със заплата максимум 2500лв.. Мерси. Такава заплата вече и студентите на 21 ми отказват в IT сектора.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професия СЪТРУДНИК , що за професия е това???
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжат ..аз бях на борса преди 3 г.за една година нищо не ми предложиха,а като свърши и плащането от НОИ ,ме поканиха да остана и така още три месеца подпис на 2 месеца ,и отново не предложиха нищо,и то с полувише съм,и напуснах тая така наречена борса)там предлага на ромове по някакви програми като им плащат 9 10 лв на ден за три месеца а след това някакъв член 9 от който пак получават пари)
1
1
 
15
 
! Отговори
. преди 3 години
Това на снимката е неподходящ пример, защото то се учи минимум 5 години, а после презцелия живот! Другите инженерни и специализирани технически неща също.