15 млн. за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили!

Църкви и манастири също получават финансиране от държавата
Обновена: 3 юни 2020 10:52 | 3 юни 2020 10:40, Веселина Йорданова
202
15 млн. за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили!
Снимка: Facebook

15 млн. лв. отпуска правителството за училища и детски градини в Столичната община. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на първото присъствено заседание от началото на пандемията от коронавирус. По-голяма част от министрите са с маски.

"Когато станах кмет, 40 детски градини бяха реституирани на най-хубавите места в София и от тези псевдодемократи, които сега говорят, бяха синьо-червената мъгла в София, ги разпродаде за смешни пари. Оттогава досега над 100 нови сме направили и продължаваме да правим", коментира Борисов липсата на места в забавачките.

Не може 20 и кусур годишни политици да се обявяват за нови, сякаш са се появили вчера, подчерта премиерът.

В началото на заседанието Борисов направи забележка на здравния министър Кирил Ананиев за текстове на заповедта, свързани с маските на закрито.

"Сега, ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант това", коментира Борисов. Всеки ден на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено, коментира премиерът и нареди това да се промени.

Премиерът посочи, че от 15 юни ограниченията падат, но остават социалните мерки, предприети заради пандемията.

Той съобщи, че както беше обещано, за Рилския манастир се отпускат 600 хил. лв. за ремонт.  1.3 млн. лв. трябват за една малка пречиствателна станция, отбеляза той и допълни, че днес регионалният министър Петя Аврамова ще бъде на място.

Мярката 60/40 много добре работи и в манастирите, отбеляза Борисов.

За Бачковския манастир се отпускат 200 хил. лв, също толкова за Троянския манастир. За манастира "Света Троица" в Кръстова гора ще бъдат дадени 300 хил. лв. за ремонт.

За Духовната семинария се отпускат за момента 500 хил. лв.също за ремонти. 

Вицепремиерът Томислав Дончев информира колегите си за ситуацията около Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия период.

Ако има Многогодишна финансова рамка до края на годината, още в рамките на 2020 г. България би имала възможност да има достъп до 692 млн. еврофинансиране. За юни и за юли това е задачата - да изработим схеми за безвъзмездно финансиране, грантови схеми, ако това финансиране е налично есента или късната есен, да го предоставим на пазара, обясни Дончев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно, ГЕРБ си стана като секта. Партийната линия е права, дори когато е крива. Толкова безмозъчно следващи лидера си хора има само в БСП.
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а дъщеря ми чакаТц, тц, тц, дъщеря ти чете Божков... Май ще трябва да даваш обяснения.
129
1
 
11
 
! Отговори
който лъже преди 3 години
-той краде!
128
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132февновете на Бойко вече започват да приличат на безмизъчни сектанти.Хем го виждат какви ги върши - и с Мишо Бирата , и с Барселона , и с Божков и т.н. и т.н.Ама продължават да обясняват колко е хубаво.На Бойковите фенове - и да им го навре изодзадзе пак ще обясняват колко е хубаво.И ако ми обяснявате как няма алтернатива на навирането - вероятно на следващите избори ще гласувам или за ДБ или за Слави - с уговорката ,че се съмнявам ,че Слави може да е следващият 'месия'
127
0
 
18
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 3 години
Бойко, лъжеш! Ако беше направил СТО нови детски градини, нямаше да има проблем с местата, но не си. Чакаме класирания и тръпнем дали ще го приемат или не. Хората пътуват до другия край на града, да си заведат детето на градина. *** на kg.sofia.bg/isodz/dz/by-region/all и ми преброй СТО нови детски градини. 15 години станаха от както стана кмет през 2005, пак ли комунистите са виновни, пак някой от другите... Лъжец!
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко борисов на въпрос на мисирка за свлачището на пътя за рилския манастир:ами и него ще го оправим какво искате...това е! вижте какво са правили комунистите-едно голямо нищо!все пак искаме да кажем,че пътя за рилския манастир са го строили фашистите преди 9 септември 44-а година.германците и фашистите са виновни за състоянието на пътя за рилската обител,а не комунистите и руснаците г-н премиер!!!му-ха-ха-ха!
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Бг, най-богатата и просперираща държава в света.Всички тайно ни завиждат и открито мечтаят да придобият българско гражданство!Нашето здравеопазване, образование, култура, социални грижи за населението, отбрана, правосъдие са пример за целия свят.Корупцията е изкоренена, безработицата - също.Доходите на населението ни са на световно ниво...Нови технологии, наука, еко производства са водещи в света.Кокво щастие е да си роден в Бг!!!Будилникът..., събудих се!!!!!
124
1
 
16
 
! Отговори
брей преди 3 години
А, Тиквун, нали ти тогава беше от синьо-червените бре? Нали тогава изпълзя? Или само като прибираш заслугите си от тях, иначе се разграничаваш. Га яде кифтетата бяха добри, вече не са. А и 100 градини трудно. Може да са жилищни кооперации за хиляди нови софиянци...
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сухата фактология не е приятна за слуха и окото(Дончев), но е необходима за ума.Трябва да има значителни промени и цялостна реорганизация на административно управленческата мрежа на образованието в България.Задължителното образование е безплатно и защитено от закона-училищни екскурзии, лекарства, помагала и учебници.
122
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-123, и в София няма толкова построени градини,ако имаше,онзи ден понеделник,майките,нямаше да протестират ,пред кметството и фандъкова.
121
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Чиновник, а твоята тиква, комунист,с род ли е,защо си мислиш,че сега при тиквата,заплатите са по 5000$,а пенсиите,по 3000 $,онзи ден сам тиквата се похвали че минималната пинсия от 01.07.2020гставала 141.60 лева,той ако беше човек ,би се самоубил,щом в държавата ,която управлява,има такава пенсия,в коя държава има пенсия от 71 евро,напиши ,и ние да знаем за държавата.
120
4
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Днес Велинградския Али Баба май не е пускал комикси във фейсбука,а дъщеря ми чака:):):):)То до края на деня има още време и ще се надяваме:):):):)
119
2
 
3
 
! Отговори
кви времена бяха преди 3 години
Нямa вeчe тeрoриcти oт ИГИЛ,няма вече мутри-милиционери под прикритие,не назначават и милиционери за милионери от ДС на БСП,нямa вeчe СОVID-19,и Мaрcиaнцитe ги нямa,цвeтнитe рeвoлюции ca вeчe бaнaлни,вcички плюят cвeтoвнитe кумa няги,aбe трябвa нeквa cтрaшилкa дa измиcлят oт Хoливуд
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 млн. за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили!---------------Тоест, Бг е София, а София е Бг!?Ами останалата част от територията на държавата Бг - България ли е или не е???
117
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,какви 100 градини те гонят,ти само не можеш да боядисаш,останалите от соца,сънуваш ли ,или бълнуваш.
116
13
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Борисов само 2 изречения да каже и безродните кoмyниcти скачат като попарени и започват да си рецитират опорните точки. Много яко ви вpътка Борисов, другаре. Направо ви побърква и изпадате в амок. Ако управлявахте вие нямаше да има пари за нищо защото, както знаем, при вашето управление има хиперинфлация и заплатите са по 5$, а пенсиите по 3$.
115
5
 
12
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Да бе, и къщата в Барселона не е негова, и острова в Гърция не е негов, и сметки в панама няма, и *** на манекенката не е негово, и то Божков 20% не е прибирал. И тн и тн. Покрай короната може и повече да са от 10.
114
4
 
3
 
! Отговори
Некой си... преди 3 години
До Jonне е откраднал 10 милиарда, а 357 трилиона виетнамски донги.
113
4
 
10
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Тоя тулу.п нищо не е дал. Дава държавата и общината! Когато извади от крадените си 10 милиарда тогава да говори ,че е дал нещо. Хората искат още детски градини ЩОТО НЯМА. Даже и в частните НЯМА МЕСТА. С толкова много голям бюджет досега ако са искали да са направили детски градини. А после се чудят що нацията се топи!
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех Барселона ,Барселона...Защо не си прибереш вересията?

Спонсорирани публикации