Цената на парното няма да бъде вдигната

Според депутат от ГЕРБ това са спекулации
3 юни 2020 22:40, Нели Христова
34

КЕВР планира да увеличи годишната цена на топлинната енергия от 1 юли. Това стана ясно от разчетите на енергийния регулатор. През април цената на топлинната енергия беше свалена ударно заради поевтиняването на природния газ.

Според депутата от ГЕРБ Владимир Николов обаче новината за увеличението е спекулация. Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че представените цени са спрямо месец май и така се е получило недоразумение.

"Реално погледнато, спрямо предния ценови период, парното е било 95,64 лв., а токът, който изкупуваме всички, е 199,84 лв. Сегашното решение на КЕВР е парното да е 81 лв. Т.е. от близо 96 лв. пада на 81 лв. и се получава 15% намаление на цената. А токът е 168,55 лв., което означава, че целият народ, който купува по-високата цена на тока от "Топлофикация София", ще го купува на по-ниски цени. А софиянци ще се отопляват на по-ниска цена с 15%", обясни депутатът.

По думите на Николов към момента "Булгаргаз" е разпратил на всички свои клиенти споразумителни договори и те ще получат обезщетения за миналогодишните сметки след намаляването на цената на природния газ.
"При подписване от останалите клиенти, т.е. Топлофикациите, на следващия ден още ще бъде отразена новата сметка. В сметките ще бъде описано с колко ще се намалят предходните такива. Пари физически няма да се плащат, освен ако хората не се местят. Предвидено е намалението да се отразява на следващите сметки", посочи той.

Депутатът от ГЕРБ коментира още, че държавните бензиностанции няма да бъдат на загуба и ще бъдат разположени върху държавни или общински терени, или върху места, където други нямат интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
до 8 Данъците нямат нищо общо с цената на водата в даден регион. В Толбухин...пардон сега се казва Добрич, е беден регион и всичко бяга във Варна да се изхранва- имат най- скъпата вода и най-евтините данъци на апартаменти.
9
0
 
7
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
до 8 Аз нямам кола...не ме интересува данъка на колата. Мога да ти кажа колко е данъка на недвижимо имущество във Варна построено 1990-та. Плащам 38 лева данък на апартамент 60 квадрата. Ако има в София, Пловдив... по- нисък данък за 60 квадрата апартамент построен 1990-та ела ми се обади!
8
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
До ВарненецМой приятел се премести във Варна. Кара пасат 1.8 бензин 92 година 90кс. данъка му е над 100 лв. А в цяла България е три пъти по- евтин данъкът, за същата кола!!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо ви повярвах.Не успяха да отгърмят тотално Черепа и сега от електората ще дерат, щото кинти няма.
6
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
до 5 За какви данъци говориш. Обясни!8500 ????
5
0
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
До ВарненецКви 50 стотинки бе, данъците ви са три пъти по-скъпи...от българските!! Като у Виена сте, а не във Варна ( България ) !!!85000
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що по новините на бтв казаха, че от юни цената ще се вдигне!!! Да им e6aMaйката црна!!!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е странно как след като КЕВР е независима структура един вид, как така депутат се изказва по дейността на структурата и евентуални решения?!
2
1
 
28
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
Ама вдигнахте ли за един месец водата с 50 стотинки, уродиии от ВИК?Вчера отивам да си плащам 2 кубика вода и слагам на касата 6.42 ст. и каиерката:- Сметката ви е 7 лева и 38 стотинки.Увеличили са кубика за един месец с 50 стотинки уродитеее!Няма такава държава!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената на парното трябва да падне с минимум 30%