Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
това щастливо пожарникарче наистина е родено под щастлива звезда...-Ето:-На така наречената "корона" просто НЕ Й ПРОВЪРВЯ на нашата територия по ред причини,като генетичните ни особености и някои действия на хора,които направиха много да укротят вируса,но стоят в сянка /по собствено желание/.Обаче пожарникарчето си приписа на бърза ръка заслугите на него.-Друго:-По цял свят има ОПОЗИЦИЯ на правителството,само у нас,заради "щастливата звезда " на пожарникарчето,такава практически нема.
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 216Съгласен, като гледам поведението на фризьорките - върли фенки на бб
208
3
 
6
 
! Отговори
Ей Идиот, преди 3 години
вбесиме *** и пиша дивотии !
207
3
 
17
 
! Отговори
Ей Идоиот, преди 3 години
Държавата с най - ниска раждаемост , най - висока смъртност , остра липса на лекари , медицински сестри и санитари , липса на консумативи в болниците и повечето от тях с по една тоалетна на етаж , милиарди доплащане от пациентите ! Как не те е срам нищожество !
206
3
 
15
 
! Отговори
Нищо ненаправехте преди 3 години
Единствено взехте парите на Европа и разбихте малкия бизнес в Бг а и доста лелки в критическака изкукаха
205
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да се благодари, че средната продължителност на живот в България е толкова ниска, щото иначе нищо нямаше да го спаси от големия мор. Просто в БГ средната продължителност на живота е 75, а в Испания, най-многото жертви са над 75. Така че късмет. С доста горчив оттенък. Защото не е нормално да имаме толкова ниска средна продължителност на живота. Все пак сме европейска страна, уж.
204
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведският Мангър се извини на шведите, че ги е заблуждавал. Българският Мангър също трябва да се извини на българския народ. Българският народ не е прос като шведския и не слуша психодядки с претенции и с чалга последователи, не слуша Тошковци Африкански и други странни птици от чалга обществото.Заблудата от мангърочалгарите беше напълно неуспешна, но трябва да се извинят за опита за манипулации и заблуда за чужда сметка.
203
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос за това, че сме единствената държава в света с премиер пожарникар и 7 министри икономисти, нали, г-н Борисов?
202
2
 
15
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Отвращава ме арогантноста и надменоста на този "бог" Що за човек ще се изтъква така на базата на световната пандемия която болни мозъци създадоха и на икономическият крах (рецесия) във световн мащаб. На всички тези нещастия самозванеца борисов се изкарва и победител и бог и какво ли не...гавра с човечеството е това *** същество.
201
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божееее, абе тоя на коя планета живее бе - какво е направил. Хората без работа, а те "усвояват та усвояват" - голяма гърло, няма пълнене. Няма отрасъл който да е наред, краде се на поразия, разпределят се проценти, лъжи, измами, стоят където искат, далаверите им се виждат от километри. И тоя *** ми се бие в гърдите - тоя е за освидетелстване /другите 240 да не се ослушват - и те са затънали до колената в ... /
200
0
 
10
 
! Отговори
До Боко преди 3 години
Да благодарим на единствения Бог, а тия измислените, дето ги споменаваш, те и без това нищо не могат да кажат !
199
8
 
6
 
! Отговори
Четвъртък преди 3 години
Браво, г-н премиер, безспорно математиците биха изчислили, че бяха спасени стотици животи. Но, това бе постигнато с деструктивни мерки - забрани, ограничения и т.н. Преди месец писах, че очаквам подобни ваши изяви с креативни мерки за икономиката ни, стандарта ни, пенсиите на спасените ни сънародници. В България, много хора умират всеки ден, уж живеейки, това промени и се бий в гърдите, ще те приветствам...
198
7
 
4
 
! Отговори
Браво Бойко преди 3 години
Най-после им го каза - цитирам "Който е по-страхлив да носи маска" - край на цитата.
197
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости,смъртност 5,7% не е нещо невиждано в света.Много са стряскащи данните за България-66% от заразените са под 60 години,145?? деца,ЕДНА ТРЕТА от починалите са БЕЗ ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,ми това е страшно!Сега,ясно е защо има толкова деца и защо средната възраст на заразените е толкова ниска,но % смъртност без други болести може наистина да е без аналог в Европа поне.Това не е за хвалба.НОСЕЩИТЕ МАСКИ НЕ СА СТРАХЛИВЦИ ГЛ..ПАКО А ОТГОВОРНИ ХОРА!!Победил бил,вирусът си е тук,кво се дуеш
196
0
 
7
 
! Отговори
Просто пример преди 3 години
До :-)България - 21/1 млн;Люксембург - 176/1млн.Елементарното лъгане в действие.
195
2
 
24
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
Да така е ! От най старата държава в света ,успя да е унищожиш за 10 год. !
194
2
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Чета и прерпочитам и не маго да разбераю какво чудо са направили, дето никой друг в света не е успял?
193
5
 
8
 
! Отговори
IS преди 3 години
Според мен това е голяма грешка, хора все още продълцават да умират всеки ден , много безотговорно от страна на правителстворо.
192
1
 
20
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Понеже този и рекламираните около него не направиха нищо освен СТРАХ, основно чрез НОЩ, и понеже ТУК бързо "вдяваме" и нужда от "излишни" доказателства нямаме, та ни опростиха погрома и смъртността за да се проведе КрИзАтА, то къде ни пуснаха ваксината - по въздуха или във водата?
191
2
 
24
 
! Отговори
пипи преди 3 години
Някой трябва да понесе отговорност за терора срещу населението през тези 3 месеца.Поне някакво заплащане да получа ,задето бях статист в цирка.

Спонсорирани публикации