Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Какво точно са направили наковците?
189
0
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 3 години
ДОБРЕ СА ТИЯ КОМЕДИЙНИ МАТЕРИАЛИ, ЗА НАСТРОЕНИЕ ТАКА!ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ВЗИМА НАСЕРИОЗНО БОЛНИЯ ЧОВЕК!ТОЙ Е ПО- ВЕЛИК ОТЮК, САЩ И ИСПАНИЯ, ВЕТИ ЗАЕДНО!!!ЧЕ ТЕ ИВАН АСЕН, КАЛОЯН И БОРИС НЕ СА БИЛИ ТОЛКОВА ВЕЛИКИ1
188
13
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Време еАйде де, избори. Ако изборите са днес БСП-то с 12 депутати :))))))))))))))))))))))
187
0
 
24
 
! Отговори
ало, преди 3 години
АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ, ДОКТОРИТЕ, ЗАТВОРЕТЕ ГО НАКРАЯ ТОЯ КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!
186
0
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Аз се чудя защо изобщо се съобщава, че Борисов се хвали. Сам. Новина ще е ако не се похвали. Като стария принцип на журналистиката: "Когато куче ухапе човек, това не е новина. Когато човек ухапе куче, това е новина."
185
1
 
26
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Големи хвалби, голям залък. Самозабравили се упрвавници! Време е ГЕРБ да си ходят
184
1
 
26
 
! Отговори
Банки Мун чо преди 3 години
Бойче,време ти е.Пора идти домой.Не ми е мисли какво ще правиш,защото ти освен да се тупаш по гърдите пред публика друго не можеш.
183
1
 
17
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ИМА НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ- МУТАФЧИЙСКИ КЪДЕ СИ??? ПОМОГНИ НА ЧОВЕКА
182
1
 
18
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
Този *** вожда да вземе да се гръмне, всичко което се случи е от самосебе си, и силния имуните на хората, а той нека си се бие в гърдите, колкото си иска!
181
3
 
17
 
! Отговори
САМО ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ преди 3 години
Премиера сам вдига и сваля НОЩ-ове, нарежда на министри, комисии и прочее.Това да си толкова авторитарен е по-близко до царуването и диктатурата, от колко до демокрацията. За това и хората недоволстват.Аз лично бях най-спокоен по-времето на НДСВ, когато всеки министър отговаряше за действията си и освен това беше специалист, а не просто послушко на премиера. На следващи избори ще гласувам ПРОТИВ ГЕРБ, като ще намеря някоя друга дясна партия, а може да гласувам и за Славчо, все ми е тая.
180
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиква! Тоя съвсем се самозабрави, такива лицемери, доносници и окопаване във властта не е имало и по време на БКП! Кражби, източване и разчистване на сметки, това е политиката на тия животни.
179
4
 
23
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 3 години
Гордеем се Вас ,другарю Борисов !!!Досга човечеството не познава такъв ГЕНИЙ !!!
178
1
 
11
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Нова Зеландия - 1504 случая, 22 починали, 1481 оздравели и 1 все още болен. Хонг конг, Люксембург, Тайланд - по-добре са се справили. По брой активни случаи сме на 140 място, по смъртни случаи на 1млн - 145-о място.
177
0
 
15
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
На Боко Тиквата му остава само да засили полицейския произвол и може да се похвали, че сам е построил комунизма в България и Бай Тошо може да е горд с него.
176
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Смешна история !!! Няма нужда от НОЩ,БЦЖ ваксината на другарят Живков ни пази !!!
175
1
 
13
 
! Отговори
скорея е набалканите преди 3 години
Това България ли е или Северна Корея , щото като чета помпозните глупости от прес бюлетина си мисля , че все пак е СКорея.......
174
0
 
15
 
! Отговори
Ной преди 3 години
Тоя човек е толкова велик че трябва да управлява планетата а защо не слънчевата система а защо не галактиката а защо не Вселенатаааа...!!!
173
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти си един лойко мазен дебелянов доганов, нищо не си спасил, лъжец и крадец мутренски
172
3
 
2
 
! Отговори
Зъл Пинчер преди 3 години
BREAKING NEWS: Thursday 4 June 2020 11:25Съседа прави ремонт в нарушениение на наредба 1 на Столична община, а по-конкретно текст "ремонтни дейности, може да се извършват само от 08.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 22.00 часа, след предварително писмено уведомяване на съкооператорите, най-малко 24 часа преди започването на дейността".Ще отида да им направя забележка да уведомяват съкооператорите, а ако не желаят ще сигнализирам 112 или ще им навра бормашината у гъзo.~Зло Куче
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще спаси Българската земя да... като изтрепе всички Българи и после я подари на господарите си които и да са те....той ще забегне в барцилона и готово...само че има едно нещо наречено карма...има да страда горкия, няма си и представа какво го чака...