Радев за акад. Воденичаров: Даде сърцето си за науката

Борисов и Рашидов също почетоха паметта на големия ни учен
13
Радев за акад. Воденичаров: Даде сърцето си за науката
Снимка: БГНЕС

Ще запомним академик Воденичаров като далновиден и всеотдаен човек, посветил цялото си сърце на развитието на науката и благоденствието на българския народ. Това обяви държавният глава Румен Радев, който изказа съболезнования на семейството и близките на академик Стефан Воденичаров по повод неговата кончина.
 
"С дълбока тъга се разделяме с едно от утвърдените и уважавани имена в българската наука - изследовател с безспорен авторитет, носител на множество престижни български и международни отличия", се казва в съболезнователното писмо на президента Румен Радев до семейството и близките на академик Стефан Воденичаров.

Още по темата
Държавният глава припомня, че академик Воденичаров отдаде житейския си и професионален път на дългогодишна работа в Института по металознание на БАН, както и на множество експертни и граждански каузи от важно значение за бъдещето на нашата нация. Няма да бъде забравен и изключителният принос на академик Воденичаров като председател на Българската академия на науките.
 
"Ще запомним академик Воденичаров като далновиден и всеотдаен човек, посветил се с цялото си сърце на развитието на науката и благоденствието на българския народ", се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов също почете паметта на акад. Стефан Воденичаров.

"Бог да прости академик Стефан Воденичаров. Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките му", написа във Facebook министър-председателят.

Скърбя дълбоко за загубата на акад. Стефан Воденичаров, заяви и Вежди Рашидов
, председател на парламентарната Комисия по културата и медиите, съобщиха от Комисията.

"Напусна ни един блестящ учен и радетел за просперитета на България. Загубих предан приятел, добър човек, който се раздаваше с безгранична любов към всички. Ще ми липсва неговото присъствие, неговата компания, в която съм се обогатявал и осмислял своя живот. За всичко това ти благодаря, приятелю. Ще ми липсваш много!", заяви още бившият министър на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10направиха и невъзможното, за да си запазят феодалните владения, тлъстите заплати на шефовете и 3 500 роби - включително и висшисти, които да вършат работата на 2 500 миропомазаника, дошли в БАН чрез връзки и защитаващи привилегиите си чрез интриги и ежедневни нарушения на закони, устави и разпоредби, установяващи статуса на БАН и на учените.Как иначе 2 500 връзкаря ще се ширят в имоти на стойност 5 МИЛИАРДА и ще разполагат с тях като с бащиния?
5
3
 
5
 
! Отговори
Д . Атанасов преди 3 години
Познавам акд. Воденичаров от далечната 1984г. Тогава той бе зам.дир-р на института по металознание.Впоследствие, след доста години той стана и директор.Не мога дадам оценка на научната му дейност защото работих в друг институт. Но,никой от БАН няма да му прости когато стана министър в правителството на настоящия премиер.Човек на науката и един от Банкя който се затруднява с българската граматика.Дайте ми едно правилно изречение в неговия исказ и ще ви възнаградя с бутилка шампанско/или друго/.
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, Радев пиарката му е казала да излиза и с позитивни послания, не само да хока, че не се търпи вече!
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неправомерно харчене на държавни средства човек получава хвалебство от Радев. Все пак са от едно червено котило.
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако негови научни постижения се използват във военната индустрия и носят печалба на държавата, значи си е заслужил титлите.Само че като написах нещо във връзка с това в коментар под предишния материал за *** на този човек, някой ме нарече доносник?!В какви други области е правил разработки аз не знам, защото съм от съвсем друга област. Нас ни засегнаха административни решения отпреди 7-8 г., които бяха в противоречие с Устава на БАН и на които няма как да кажа "браво"!Но за това не сега
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарил е органите си ??