България с най-евтините цени за почивка в 27 държави

Проучени са цените, предложени в 280 000 оферти
11 юни 2020 15:40, Елка Василева
200
България с най-евтините цени за почивка в 27 държави
Снимка: архив, БГНЕС

Пътуванията из ЕС вече са възможни, но хората отбягват големите хотели. Предпочитани са къщите за гости и частните квартири. Един анализ от Германия сочи, че най-евтините цени са в България.

Проучване на портала за наемане на ваканционни жилища HomeToGo прави сравнение между 27 курортни дестинации в Европа и търси най-изгодните оферти. Данните от проучването се базират на цените, предложени в 280 000 оферти от края на май и началото на юни, като са изчислени т.нар. медианни цени – при които не се взимат предвид най-високите и най-ниските стойности, пише Дойче веле.

От проучването излиза, че в България нощувката излиза средно около 58 евро, в Чехия - 87, в Литва - 89. На другия полюс са най-скъпите курортни дестинации – във Франция, Португалия и Хърватия. В тези държави цената надхвърля 200 евро за нощувка.

В Германия се плаща средно по 123 евро

В любимите места за морски курорт на германците ваканционното жилище излиза към 150 евро на нощ: в Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция 138. На този фон ваканцията в скандинавските страни изглежда по-изгодна: 118 евро в Швеция, 120 евро в Норвегия и 100 евро във Финландия.

А тези, които решат да си останат в Германия, навярно ще плащат по около 123 евро за нощ.

Предимствата на ваканционните жилища

Както поясняват от портала HomeToGo: „Ваканционните жилища и частните къщи за гости са местата за почивка, които предлагат най-голяма сигурност и възможност за спазване на социална дистанция. Затова и търсенето е голямо".

А има и резервации, направени още преди кризата. „В най-предпочитаните за курорт страни цените на свободните места са относително високи. Но дори и там могат да се намерят добри и същевременно изгодни възможности“, обясняват от HomeToGo.

Търсейки добро място за ваканция, хората могат да се натъкнат на големи ценови разлики, добавят още експертите в бранша. И дават препоръка: който се интересува от изгодните оферти, да не се бави с резервациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
заглавие преди 3 години
заглавието някакв виц ли е?
151
0
 
0
 
! Отговори
Мания преди 3 години
Манията е голяма сега ще се напълни с комплексари ще теглят и кредити някои хора само и само да се снимат и чекнат на Слънчака
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недостатъчно храна, основно евтини зеленчуци, месо ако отидеш по-рано, после викове и скандали, салами, сирена от най-евтините, ниско качество на храна и разнообразие, високи цени. Лоша хигиена, смърдящи тоалетни и миризма на мухъл, персонал от боята, *** пред вратата, това е реалността от миналата година в четиризвезден хотел. Пропуснах, кой превари той завари шезлонг. Това не е почивка. Съжалявам.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази държава има ли институция, която контролира правописа и правоговора в медийте? Вчера в една статия беше написано отново в заглавието неглЕжиран.
148
0
 
4
 
! Отговори
Ел.ка-Слаб 2 ! преди 3 години
Какви са тези евтини цени ?! Редакторката - слаб 2 по български език ! Срам за редакцията да има такава журналистка !
147
0
 
3
 
! Отговори
*/* преди 3 години
И като ми изтрихте коментара за "скъпите цени" какво...?, още поне десет човека ви го казаха неграмотни списвачи, айде трийте пак
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки влак си има пътници, където искате там "почивайте". Без пари не съм видял.
145
0
 
6
 
! Отговори
На езиков пост! преди 3 години
Цените са "високи", или "ниски", "разумни" или "надути" и т.н., но не са "скъпи".Скъпи са стоките, услугите, скъпи са почивките или нощувките. Но ЦЕНИТЕ НЕ СА СКЪПИ! И не е скъпо да дадете някой лев за езикова консултация.
144
1
 
4
 
! Отговори
джо преди 3 години
За хората от други държави е евтино , но видяхте какво стана в Бургас с "безплатните" чадъри и шезлонги. Освен пиянските нощни гюрултии, ние сме известни и с извъртането на условията относно първоначалната оферта. Така , че докато не си тръгнеш обратно към дома не знаеш колко ще те балтират . За съжаление, това е вкоренено от тарикатския ни манталитет с който се "славим".
143
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 3 години
До Анонимен142 Анонимен,сложих ти едно "+".Да те зарадвам,това лято тишината ще е оглушителна.Вчера по една ТВ гледах плажа на Слънчака сниман от дрон.Не видях поне един излегнал се за цвят.Туризъм това лято няма да има.Освен това страха от вируса е голям и трябва да мине време хората да се успокоят.
142
4
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Да не съм против Турция и Гърция, определено и на мен ми е по добре там. Но нека да не плюем в собстения си двор, защото плюем така и по себе си. Не съм чул един грък, турчин или тяхна медия да говори срещу себе си. Само тук го има, щото сме долно племе.
141
2
 
2
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Незнам някой от вас олинклусив манияците, които само знаят къде са най евтините магнити, дали знаят колко струва да седнеш в турски ресторант!!
140
9
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Сравнявате море в Турция с октомврийски цени, когато 99% само тогава ходят скъсаните Българи с цени август в България. Цените в Турция август месец за тройни в сравнение в Бг. Е да де, в Турция е по готино, но бъдете коректни. И как няма да ви хареса октомври края на септември, ядене на корем и хубаво време, нищо че ви настаняват в най обитите стаи. И не казвайте че сте българи, защото веднага разбират че нямате пари и доброто отношение се изпарява на секундата!
139
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
другари ненаситни хотелиери,за 54 евро, в Анталия,или Пирея,ще си живеем като Симеончовци.
138
1
 
8
 
! Отговори
онзи преди 3 години
58 евро . Ако това е евтино за бг черноморието ......Ненаядоха се тия хотелиери.За 4 стени ,гадно обслужване и гадна храна....Максимума който трябва да вземат хотелите като цена за нощувка е не повече 30 лв ...
137
1
 
13
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Да бе да!!! Хотел в Албена ол инклузив по скъп от хотел в Турция, където те носят на ръце. Отделно си плащаш за великият паркинг. Многоо евтино нямам думи.
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има страх от болести а нашите свикнали само да взимат без да дават! Плащат смешни заплати за хигиена! То въобще системата ни е такава един получава най много за да крещи на останалите!!!
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и най високи такси!за толкова пари - толков услуги!
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧужденецЕвтини цени - лоши услуги! Ще трябва допънително да се плаща за други услуги
133
1
 
3
 
! Отговори
и най високи такси! преди 3 години
За толкова пари - толкова почивка!