Каракачанов: На границата е спокойно, няма мигрантски натиск

С хубавото време обаче имало опити за преминаване
28
Каракачанов: На границата е спокойно, няма мигрантски натиск
Снимка: БГНЕС

По българската граница е спокойно към момента и няма мигрантски натиск, въпреки че когато се оправи времето имаше опити на групи да преминават у нас. Това обяви днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата
Според него нелегалната миграция винаги е потенциална опасност и тя продължава към други държави в Европа. Засега Гранична полиция се справя със задълженията си и не допуска преминаването на наша територия, не се налага да изпращаме армията, но в случай на нужда винаги можем да я подпомогнем, допълни Каракачанов.

Въпреки кризата с пандемията, средствата за отбрана няма да бъдат съкращавани, нито пък тези за ремонти и модернизация на армията. По думите му в бюджета за 2021 г. ще има 10% увеличение на заплатите за военнослужещите, както и повишаване на средствата за военните училища в страната. Там се създават бъдещите офицери и младите хора трябва да имат максимално добри условия за подготовка, посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

Министърът каза още, че на 16 юни започват разговорите с фирмата, излъчена като победител в търга за построяването на нови кораби за военния флот. Той изрази надежда, че преговорите по детайлите на договора ще бъдат завършени успешно и ще започне реалното изпълнение на проекта.

Във Варна днес министърът бе гост на Деня на курсантското управление. В обръщението си към курсантите Каракачанов посочи, че те имат редкия шанс и привилегията да учат в една от най-елитните морски академии в света. Той поздрави младите хора, че са избрали най-достойната професия - да служат и защитават своята нация и Родина.

След тържеството във Военноморското училище гостите посетиха новия център на академията, който е оборудван с реални корабни системи за спасяване на море, включително с различни типове лодки. В него ще се водят обучение и тренинги по комплекс от процедури, каквито всеки моряк - военен или от гражданския флот, трябва да премине. Центърът ще осигурява сертифициране според изискванията на българската Морска администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КУРШ.УМ за всякакви арабско- негърски Башибозуци... Няма значение как се наричат- бежанци, мигранти, Ислямисти, расисти.. Тук може да дойдат САМО за да оставят няколко милиона долара по Хотели, Таксита и Казина и да си ходят ОБРАТНО към ТУрция и Африка... И най- добре да е ЗАБРАНЕНО за чужденци да обикалят по градове и села.. Да ходят САМО по курортите. Нямат ли пари, да бягат надалече от България.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До къде я докарахме;)Даже "мигранти" не искат да избягат у БГ-то
20
0
 
2
 
! Отговори
ООН преди 3 години
С туй Кови 19 и малко акъл могат за години наред да решат проблема с нелегалната миграция - слагат на границата табели с череп и кости и вируса и ония сами няма да искат да идват, отделно кютека - вече гейропа и дума няма да може да каже - пазим ви от Ковито да не пламнете с невиждана ярост, не че не ги искаме команчите
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те птичките не искат да кацат в България, макар че, Вождът им прави мезонети на плажната ивици със залез над морето, какво да кажем за скакалците?
18
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
А тоя Марко, когото толкова много издирват къде е, жив ли е още? А колко пъти е излизал в чужбина, знаете ли?
17
1
 
2
 
! Отговори
Бурталия преди 3 години
кАжи го на гърчалята воеводо
16
2
 
10
 
! Отговори
Варненеца преди 3 години
Каракачанов ми изглежда на малко пълничко дете, което му се играе на войници.Ако е вярно това че не е бил в казарма го разбирам!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов, на границата няма натиск защото сте се продали на Ердоган. Всичко на този свят се заплаща.
14
2
 
3
 
! Отговори
СОФИАНЕЦА преди 3 години
Завчера одиу и видиу сегиз -тугиз е добре . М,чи кък да има нали има плет край границата и милиционеро пазят,не мож каже ,че опасно е за таквоз.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
samovlubeni bg generali...:-)))...ne davat snimka, video na nito edin vulgar asker...averite mu, familiata mu...komshiite mu...
12
1
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Уж патриоти, а всъщност са пълен провал. Показаха си рогата. Както могат да управляват с ГЕРБ, така могат и с БСП и ДПС. Няма да се учудя, ако БСП спечели изборите и ДПС да са им другарче, а патриотите златни пръстчета.
11
1
 
16
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Господин министър, на границата е спокойно благодарение на Република Турция и приятелството между Борисов и Ердоган.Ако Турция беше решила да "пропуска" към България същият брой мигранти,които се насочиха към Гърция твоята армия щеше да клекне на втория ден,и ти с нея.Не си постигнал нищо ти,просто съдбата уреди Бойко да е добре с Тайип,иначе ви е жална мамата.Ако не вярваш огорчете веднъж Ердоган и ще се уверите.Ако вярваш,че тази скапана ограда ще ви помогне много се лъжете,НЯМА ДА ПОМОГНЕ..
10
1
 
4
 
! Отговори
Майтапчийски с Ифата преди 3 години
Хайл , Майтапчийски !
9
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Каракочанов сай "изходил" по въпроса...Начи сичко а точно в Територията.....Ей,като го споменаха тоя ми хрумна:-Как мислите,още колко време ще се задържи тоя ..ШАРАН..всъщност КАРАКУДА "във властта",крепейки на Тиквата орехчетата?..Па и друго:-Още колко време "орехчетата" на Мутрьо ще "УДРЯТ КАМБАНАТА" в Територията ни?.."Къде сме..къде ЩЕ бъдем ние след некое време?".....Колоноскопия за Дон Толуп!..Веднага и по най-грубия начин!Това ще му хареса,зер най-после ще е нещо друго..
8
0
 
7
 
! Отговори
Ей днесчета. преди 3 години
Ей днесччета - време е да отразите записа.Питайте бърже Тихомир , Иво и Марин дали може - те може и да са се снишили ,ама това е прекалено сочна новина.Изпускате новината докато е още сочна - социалките като фейсбук и твитер вече избухнаха.Знам ,че треперите ама е късно вече - само аз лично съм свалил записа и съм го запазил на две три места из интернет.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го райхсмаршал Гьоринг, само той липсваше на диктаторския режим, за да е пълна картината. Шкембето му стърчи една крачка напред пред строя, ето това е извънредно положение.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торба комисионка е открила папмерса!
5
1
 
10
 
! Отговори
Майтапчийски преди 3 години
Аз ще съм новия диктатор на ***, боко ме уреди
4
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
На Шипка всичко е спокойно!!!Само Китайският Всемогъщ Дракон е притихнал и се е скътал в ъгъла, чака в засада да изпапка няколко европейски малки икономики и държавички!!!Агент Джери Макгуеър!ЦРУ!!!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като стане скандал във властта и първата работа на мисирките за да отклонят темата е да питат за границата. Слушайте новият запис на Бойко в afera.bg. Доста е интересен ...

Спонсорирани публикации