Заговор или реалност: Защо българинът не вярва в коронавируса?

Много наши сънародници убедени, че COVID-19 е създаден от човек
Обновена: 12 юни 2020 09:19 | 12 юни 2020 09:19, Красимир Ангелов
290

Българите са доволни от факта, че у нас не се случи ситуацията, която наблюдавахме в Испания, Италия, САЩ и Великобритания. По-скоро смятат, че ние сме успели да се справим. Същевременно обаче темата за 5G продължава да битува в публичното пространство, конспирациите не са само в България. 36% са на мнение, че това е опасно. Говорим за много висок процент хора с висше образование - това крие своите опасности. Много е важно компетентните органи да обясняват какви са тези антени и какво се случва. Притесненията на хората да бъдат туширани.

Още по темата
Това коментира социологът от ''Тренд'' Евелина Славкова пред Bulgaria ON AIR, след като проучване на изследователския център показа, че 43% от българите смятат, че COVID-19 е изкуствено създадена болест.

Почти толкова са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие
, създадено с цел да се намали населението на Земята. 22% от българите пък мислят, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

"Тренд" следи различни конспирации, суеверия и вярвания на хората. Поставяме червена лампичка на институциите. Крият се обществени страхове, които може да доведат до определени резултати. Самите политици имат влияние, създават такова усещане", обясни Славкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че електоралните нагласи и рейтингите на политиците показват, че хората са обединени и дават подкрепа на правителството. В електорално отношение ще се връщаме към нивата, които наблюдавахме преди коронавируса, прогнозира политологът.

"Част от новите политически партии все още не са регистрирани, това са само хипотези. Очакваме да видим заявката на Цветан Цветанов, регистрация на партия на Мая Манолова, Слави Трифонов. В БСП предстои пряк избор на председател. Нинова усети, че липсата на БСП като позиция в контекста на коронавируса доведе до ниски резултати. Тази активизация е опит за реабилитация. Не се възползваха от тази ситуация", каза още Евелина Славкова.

Тя очаква да има възстановяване на рейтинга на Румен Радев в нива около 50%. По думите ѝ президентът няма да прави политическа партия към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
анон преди 3 години
Пред фактите и боговете мълчат.
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко глупаво!Все едно, че някой от МС го е написал това заглавие:"Българинът не вярва в коронавируса"!Изринаха дъното на образованието и интелекта писачи и управленци!В кое не вярва бългалринът? Че го има тоя вирус?Това не е вярно, хората масово не смятат,че го няма.Или в това, че не е чак толкоз страшен и че бе престъпление да се плашат хората с чували,трупове и камиони /което си е живата истина!/?Аман от неграмотни управляващи и лаеки-писачи и форумски *** аж!Оставете въздух да дишаме
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240, ГЕРБ е издънка на червената мафия!няма нищо общо със Сорос!
211
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярва защото се информира. Много хора вече говорят чужди езици и не разчитат на *** и пропаганда.
210
2
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До ГерманецАло германеца вуз в Германия и кажи на меркел да ни връща заграбеното още от Хитлер цял влак с злато и артефакти нагъл швайне
209
1
 
4
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До АнонименИма ли в България *** МАФИЯ разбира се ГЕРП е рожба на Сорос
208
1
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До АнонименНяма по интелигентен народ от Българския и затова мафията живкова *** хунтабокова ни избиват бавно и един по един а сега ни заразяват особено хората които си имат заболявания които с вируса се усложняват а да кажем че тестовите им са за правене на бройки и за грабване на новата лапачка от 12 млрда от еврогейците
207
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой някъде изглежда че много се издразни от фактът, че повечето българи си го туриха КОВИД-ът на оная си работа,и не се наплашиха подобавщо както пише по световните хроникъли.И сега се мъчат да наливат камъни в градината.Българинът на приказки не вярва,а за сега само празни лафове чуваме от тук и там.Всеки мънка пред камерата,и прибира кинтите за това което са му казали да лъже.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както манталитет сме готови да вържем на всеки който ни покаже дори и два пръста,за тва и ни изнасилват от всякъде
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото от тях 80 % НЕ стават, или са ***........
204
1
 
3
 
! Отговори
Yes преди 3 години
Когато попитали Шопа защо не вярва в Ковид-19 той отвърнал: Е па защото това не е за верване, вие мене за балама ли ме имате.
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако питаш българите 80% имат доказателство, че живеят в матрицата.
202
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самата библия е най-голямата лъжа. Отккровение на Йоан всъщност е упътване за не-евреите кво да правят по време на апокалипсиса. Т.е. християните се възпитават да не се борят, а да чакат Исус наготово да ги спаси. Исус всъщност не е нищо друго освен еврейския месия, или Луцифер - сутрешната звезда.Конспирацията е на много нива за да ви обърка. Библията е редактирана от хазарски евреи през средновековието, така че вече е ненадежна. В каквото вярвяте, това предизвиквате.
201
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не забравяме че най-големите световни измами/конспирации са Бог и Алах и милиард хора вярват все още на Библията и Корана и посвещават живота си на тях. Короната и 5ДЖ в сравнение е като анегдот
200
1
 
5
 
! Отговори
ID2020 преди 3 години
Кажете какво е ID2020, пак ли е конспирация?
199
7
 
11
 
! Отговори
ined преди 3 години
Как изобщо може някой да вярва на тримата *** - Киро пенсионера, Майтапчийски и оня на *** дето прилича на бай Шиле (забравих му името)?
198
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасявам се , как може да има толкова проссст народ , то не бяха чипове , антени ,...простотияяяяяя.....прабаба ни като видяла за първи път трена , се прекръстила и казала ..оле майкооо или ще ни яде , или ще ни е.е.....
197
11
 
14
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
Българинът е *** и не може да различи сено от плява.
196
15
 
18
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Ами как да вярваш в нещо дето го няма? Ковид?Нали знаете кой вярва в неща които не съществуват? За тези хора си има специализирани заведения.От друга страна опасността от 5G си е съвсем реална. Най малкото заради това че не са проведени никакви изследвания и тестова за безопасност. Освен това много голям брой учени от цял свят застанаха на страна на гражданите и протестиращите. Тези хора не са случайни а застават с имената си и с дипломите. Хората много добре разбират за какво става въпрос
195
6
 
12
 
! Отговори
тимене уважавашлимеъ преди 3 години
От това изследване излиза че българите са ная глупави в ЕС. Съдейки по това че сме на последно място в ЕС по всичко, излиза резултата си е съвсем точен

Спонсорирани публикации