Тестват за коронавирус 12 деца от градината в София, под карантина са

Заразената медсестра е в добро състояние, няма други инфектирани
Обновена: 15 юни 2020 10:36 | 15 юни 2020 10:35, Анисия Иванова
6

Медицинска сестра от столичната детска градина "Приказна Калина" в район "Красно село" е с коронавирус. Тестовете на всички останали служители са отрицателни, но има деца под карантина. Как ще продължи работата на детската градина?

"12 са контактните деца, ще останат вкъщи 14 дни. Предстои да бъдат тествани от РЗИ в домашни условия. От днес нататък РЗИ ще се свърже с всяко семейство. Медицинската сестра веднага ме информира в петък следобед, че пробата ѝ е положителна. Веднага имаха информация всички служби, най-вече Регионалната здравна инспекция. Взе се решение да бъдат направени PCR тестове на всички служителки, засили се дезинфекцията", заяви директорът на детската градина Нина Иванова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ не е имало притеснение сред екипа след положителната проба. Хората, които работят в отделните групи, са със силно ограничен контакт с останалите служители, уточни тя. А медицинската сестра е контактувала само с двама служители. В добро здравословно състояние е, намира се в домашни условия.

"Информирахме родителите в телефонен разговор, за да може да бъдат спокойни, да зададат въпросите си, да получат допълнителна информация. Приеха спокойно нещата. Всички други работят, с изключение на тази група, която е под карантина", обясни още Нина Иванов в ефира на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
недомислие преди 3 години
щото ги отвориха без време, затова.... навсякъде ще стане така, ще затварят къде групи, къде градини... И какъв е смисълът на цялото това упражнение? Първо, че рискът си е риск за заразилия се, второ - 14 дни под карантина някой пак трябва да гледа това дете.
5
0
 
2
 
! Отговори
втора преди 3 години
същевременно ковид бе открит във втора детска градина. С любезното съдействие на умници управляващи!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има дело срещу тази градина , абсолютно тотални безхаберници. Отделно що за човек трябва да си да си пуснеш детето на такова място??? Сега ще ги подлагат на тестове прегледи и тн... Дали ще се хареса на децата да им бъркат в носовете с клечки?Герб са просто безумци, това и на хитлер не би му дошло в главата да направи
3
3
 
7
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
Остави, че е "заразена" не се знае от какво и дали.. Ами тия дечица на по между 1 и 3 години ще си стоят вкъщи 14 до 28 дни?!!? Абсурдистан не, ами отгоре
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детските градини за мен имат много странна йерархия и който не може да се приспособи може само да се измъчва.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заразената медсестра е в добро състояние", колко добре може да се чувства човек, за който цялата страна разбра, че е носител на не знам какво, а медиите го наричат "Заразената медсестра" оставям на страна двете правописни грешки.