НС одобри промени в Закона за хазарта, БСП: Ще има цар на хазарта!

На първо четене отхвърлиха предложенията за казина само в хотели и курорти
37
НС одобри промени в Закона за хазарта, БСП: Ще има цар на хазарта!
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за хазарта, които предвиждат Държавната комисия по хазарта да стане специализиран орган към Министерския съвет.

Председателят на новия специализиран орган ще може еднолично да издава и отнема лицензи за хазартна дейност и ще осъществява контрол.

Още по темата
В началото на дебатите председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов обяви, че ще предложи между първо и второ четене 10% от средствата от хазарт да отиват за култура.

Първоначалният вариант на промените предвиждаше тези 10% да отпаднат и това доведе до остри реакции сред културните дейци.

БСП също ще направи предложения в тази посока, тъй като според Иван Ченчев, културата има сериозна нужда от средства, предаде БНР.

Съпартиецът му Румен Гечев обаче се обърна към ГЕРБ и обясни на депутатите от управляващата партия, че предложенията им за структурни промени и за еднолични правомощия на председателя на комисията са неприемливи:

"Нашият сравнителен анализ на законите на страните членки на ЕС показва обратното - няма нито една страна членка на ЕС, където има някакъв цар на хазарта, назначаван от който и да било, да управлява хазарта. Вие шегувате ли се с българския парламент?! Никъде няма такъв цар на хазарта, какъвто вие предлагате! Това е уникално. Вие сега ще улесните корупционерите. Ще им сложите само един човек, който ще е някакъв извънземен".

Отхвърлени бяха предложенията на НФСБ - казина и игрални зали да има само в хотелите с категория 5 звезди и в големите курорти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ХАЗАРТА В БЪЛГАРИЯ --ТРЯБВА ДА Е ЗА ДОБРОТО НА НАРОДА...НЕ ЗА РАЗНИ "КОМУНИСТИЧЕСКИ ЧЕРЕПИ"...ХА,ХА,ХАААААААААА..СЛАВА НА ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ!
29
0
 
0
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Нищо в БГ не е по важно от келепира и далаверата...Няколкото Молла тук и там не са мерило за икономиката в БГ Поздравявам кака Кармен която знае от къде иде злото!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахахахаТи като искаш султан се премести в Турция.
27
1
 
2
 
! Отговори
Към БСП-то преди 3 години
Ами върнете старото положение с Черепа.Кво толкова е станало?
26
2
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Няма Цар в България имаме Султан, който като шеф на Министерски съвет ще назначи поредният бушон, който ще рекетира бизнеса а после ще се обяснява, че има само телефон с копченца и не ползва кирилица! Идеално за хунтата в България - всичката власт в нискочелият пъпеш! Предлагам Народното събрание да се разпусне а Съд и Прокуратура да станат органи към Мин Съвет!
25
5
 
1
 
! Отговори
кака Кармен преди 3 години
Правете каквито си искате и колкото си искате реформи,но хазарт в БГ трябва да има. Давид Бен Розенблум от Синагогата
24
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Редно е част от приходите от спортните залагания да отиват за развитието на интуицията и въображението на съдиите за да се развиват правилниците в различните спортове. Нужни творци от ранга на Иван Леков - въвел революционното правило за засада при автогол, Греъм Пол - въвел революционното правило за трети жълт картон, Стефан Апостолов - въвел революционното правило за наказателен удар за игра с глава, Александър Костадинов - въвел революционното правило за игра с ръка на голлинията и т.н.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените в хазарта са за да има все пак някакви левчета в бюджета на страната. Все пак, депутатите, политиците и министрите имат семейства и деца трябва да хранят. Време е да пиремат и поправка в закона за политическите партии, предвид предстоящите предсрочни избори. Субсидиите за глас би трябвало да са около 50 стотинки. В противен случай, да си събират членски внос от тези, които са им в партиите.
22
1
 
3
 
! Отговори
Глобал рисърч преди 3 години
Цялата работа е , че бившата ДС стои зад всички партии , жалко е !................................Това, което казваш е половината работа - цялата работа е, че зад всички бивши и настоящи десета, кагебета, цереута... стои глобалната мафия.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа е , че бившата ДС стои зад всички партии , жалко е !
20
1
 
9
 
! Отговори
За досетливите преди 3 години
И аз искам 10%. Най-тържествено обещавам и се заклевам в внуците си да не ги открадна.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bace_spinka вече май е тотално безгласна буква.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиститу!Ся ша са напални с нелегални казина, мафии, а у ...
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организирана Престъпна Група ГЕРБ
16
2
 
27
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Председателя еднолично,ще издава лицензи,а той от своя страна еднолично ще се отчита,на ЕДНОЛИЧНИЯ?!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно ще се управлява от Министерството на образованието
14
3
 
25
 
! Отговори
смях преди 3 години
Усетиха къде е мекото на хляба и дръпнаха килимчето на Черепа. Правят структурата на държавна хазартна фирма, след това я крадат/приватизират и собственик и ставан уважаемият предстедаел г-н Доган или г-н Пеевски или някой бушон. Евала.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Царя на хазарта сега спи, на нощното му шкафче стои пистолет, а в чекмеджето- месечния оборот от рекета в пачки в евро.
12
2
 
18
 
! Отговори
Царят на хазарта преди 3 години
То и сега си има цар, да не му казвам името.
11
11
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Точно така! Да се знае кой отговаря. БСП винаги са се крили зад колективната отговорност. Какво да правиш - комунистическо наследство!