Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани
Обновена: 19 юни 2020 13:29 | 19 юни 2020 13:18, Веселина Йорданова
242
Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че многократно властите умоляват за спазване на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Никога не сме казали, че коронавирусът си е отишъл, не сме казали "корона чао", че пандемията е свършила, но не считам, че по никакъв начин трябва да се паникьосваме, заяви категорично той във връзка с ръста на случаите на коронавирус у нас. 

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани, иначе щяла да се всява паника. По думите му всички шестима починали от последното денонощие са тежко болни хора.

Думите задължавам, забранявам, в последните месеци, носят и други психологически ефекти, подчерта той. Затова ние умоляваме, доказано, препоръчано е, че когато сме близо един до друг, ако имаш маска, проблемът до голяма степен е решен, обясни министър-председателят.

Борисов, който участва в онлайн заседание на Европейския съвет, коментира още, че коронавирусът продължава да тормози Европа в най-големите размери, които можем да си представим. Той призна, че очаква рецесия през есента.

От това, което виждам в колегите, е, че полагат огромни усилия. Рязко се разминават мненията на специалистите, на самия медицински потенциал на Европа, обясни премиерът. Едни разсъждавали като нас сега, а други "като нас преди два месеца" и ги било страх. Борисов даде за пример в това отношение Гърция. Затова икономиките не можело да тръгнат и да се върнем към нормалния живот.

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи, каза премиерът. По думите му обаче при вземането на решения той се ръководи от това, че вирусът в момента е по-слаб, а болниците са с по-голям капацитет и сме подготвени с медикаменти, които към момента дават някакви резултати.

Министър-председателят се срещна по-рано с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов. На срещата е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Ангелов заяви, че в момента разполагаме с достатъчно количество медикаменти. В момента вирулентността на вируса е намаляла, тоест тежестта на заболяванията, които предизвиква, имат по-малка разрушителна способност, обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
9
 
4
 
! Отговори
Зрителите преди 3 години
Къде е Мутафчийски,или не ви харесва какво ви съветва?
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЕЕШ ЛИ ДА ВЪРНЕШ КАРАНТИНАТА...КАКТО ТИ СЕ Е НАСЪБРАЛО...КАТО НИЩИ ЩЕ НАПЪЛНИМ ПЛОЩАДИТЕ...
104
4
 
9
 
! Отговори
до к.109 преди 3 години
Какъв *ур.вал.ък? Втасал е Баце с неговите 61 години. Нали видя като целуна Цвета К. по главата, тя каква гримаса направи: все едно му каза "Само ти ми липсваше!" Един дрон го спохожда, но той е от мъжки род.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаМного използваш запетайките, понамали ги малко. И едно усмихнато лице стига, има бутон Escape.
102
6
 
12
 
! Отговори
БиБи преди 3 години
Г-н премиер, преди казахте, че получат ли се 3 дни с над 100 зарЗени, връщате ИП. БгГ стигна до 113 заразени, а вие махате още ограничения. Сетне да не съжалявате и дронът да не понесе лозунг "От пожарникар качествен премиер не става".
101
15
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)Е сега да има едни избори направо тази жалка опозиция ше я направим на дробсърма:):):)Но избори ше има догодина,така,че малко ше поотложим тази гимнастика:):):):)Заведенията фраш,на Кулата денонощни километрични опашки от кандидат курортисти,горивата без пари,кой да ходи да протестира и защо?:):):)Аз пиша само факти:):):)Са,че некви монтират звукозаписи и снимки на Бойко кой им се вързва?:):):)Никой:):):)
100
5
 
7
 
! Отговори
2+2=? преди 3 години
ПРАВЯ ВРЪЗКА МЕЖДУ ИЗВЛЕЧЕНИЯТА НА ЧЕРЕПА И ЧЕКМЕДЖЕТО НА ТИКВАТА....БОКИ, И НА ТЕБ .УРВАЛЪКА ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА....
99
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние казахме "Мутро, чао", само че Мутрата продължава да върлува в държавата вече 10 години.
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но сме казали Борисов чао, айде чао.
97
2
 
6
 
! Отговори
За земеделието преди 3 години
За зеленчуци, само декларираш, че отгледаш и евромилиардите текат.Не за крайно произведен продукт - както е в цял свят!Затова БГ една година стана номер едно по производство на ти#кви.
96
5
 
7
 
! Отговори
БОКО, преди 3 години
ЩО СЕ ПРАИШ НА НИ ЛУК ЯЛ??МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ РАЗМИНЕ?
95
2
 
13
 
! Отговори
Решение ВАС преди 3 години
30 милиона профука за Перник тръба - оказа се ненужна и дефектна.75 милиона на частно ЧСИ.20 милиарда несъбрани данъци.140 милиона налени в частна банка, за да получиш милиардите в чакалнята от ЕК - да си ги делката от пътища, саниране и др., а кой ще ги плаща България, те не ги даряват ей така.Изброени са ти последните Херойства.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезона напредва. Хотелиерите чакат. Вървят и рекламите за почивка в бг, платените медии се надпреварват да рекламират черноморието ни. И така
93
2
 
9
 
! Отговори
Христофор преди 3 години
Кога са изборите? 10 години бях пас, но вече не. Точно днес си промених мнението.
92
3
 
12
 
! Отговори
Решение чу#ма ВАС преди 3 години
Петрова е спечелила дело срещу БАБХ. Тя не допусна стадото й да бъде умъртвено миналата година, когато масово властите унищожаваха стада от животни заради чума по дребните и преживни животни.Нещо дело за избити десетки хиляди, и икономически щети.Съмненията, че заради семейни интереси ББ унищожи цял отрасъл.Цял отрасъл е затрит от ГЕРБ.Управлението на ГЕРБ минус 80 МИЛИАРДА в хазната.Как ще се оправдаеш сега, ВАС е фалшив, сви#нска болест не е имало, роднината ти нама ДОГОВОРи внос месо!
91
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа лъжа - Вирусът в момента е по-слаб - статистиката в целия свят говори другоВтора лъжа - Болниците са с по-голям капацитет - няма такова нещо, вижда се с просто око Трета лъжа - Подготвени сме с медикаменти, които към момента дават някакви резултати - целият свят не е подготвен и се чуди, даже някои от лекарствата ги отхвърлиха - този бил подготвен. Няма никакво основание за спокойствие, както март и април нямаше основание за всяване на такава паника. Просто си имаме работа с Тиква
90
2
 
14
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Не го е срам Радев.С дрон да му пуска пачки и злато в шкафчето,та да го компроментира...
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТИГА СТЕ ПЛАШИЛИ ХОРАТА С МНЕНИЯ НА ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ ТЪРСЕЩИ МИНУТА СЛАВА НА НАШ ГРЪБ!!! ИМАЙТЕ МАЛКО СТРАХ ОТ БОГА!!! ИМАМ ПРЕДВИД И ВСИЧКИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ЖУРНАЛИСТИ!!!
88
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Едно и също нещо се повтаря и потретва "като имаше малко, затворихте всичко!" Да обясня ... преди няколко месеца вируса беше нещо напълно ново и ЦЕЛИЯТ свят се панира. Всички затвориха всичко и България преписа ... Сега има малко повече информация и света се отпусна и България пак преписа ...
87
1
 
7
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 3 години
............БАЦО КОТУ СПИШ НЕ ЛАЖЕШ......СПИ СПИ.....