Хората масово развиха невроза, вече се бият и на улицата

Конфликтите зачестиха в цялата страна, заяви Еленко Ангелов
19 юни 2020 11:10,
30

Случаите на насилие в България зачестиха след изолацията покрай COVID-19. Освен домашното насилие, хората влизат в конфликти и на улицата. Най-пресният пример е бой на столичния булевард "Витоша", в който единият от участниците използва японското оръжие - нунчаку. Случаят взриви социалните мрежи, беше заснет от чужденец.
Още по темата

Психологът Еленко Ангелов заяви пред "България сутрин", че хората масово са развили невроза.

"Щом хората осъзнават какво се случва, значи е невроза, а не психоза. Това е стрес, той кара тялото да произвежда кортизол, адреналин, стресови хормони. Кара кръвта да се разпръсква по периферната система. Усещането е да бягаш или да се биеш", обясни Ангелов.

Според психолога най-важното в ситуацията е хората да предприемат първата малка крачка и да започнат да правят нещата, които обичат.

"COVID-19 е световен тест за интелигентност. Не вярвайте в теории на конспирацията, а се допитвайте до доктори. Връщането към нормалния начин на живот е трудна мисия, но не невъзможна. Трябва да задържим състоянието си поне месец-два и да гледаме от смешната страна на нещата. Направете първите стъпки. Положителното мислене без положително действие не е нищо", подчерта Еленко Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Изолацията покрай коронавируса ни подари време, което ни даде възможност да завършим отлагани проекти. Психологът Еленко Ангелов е завършил три книги за смеха, който лекува. Премиерата им ще бъде във Варна, в "Студио 21".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
При стресови ситуации тялото отделя хормоните адреналин и кортизол.Доказано е от ендокринолози, че кортизолът вдига кръвната захар.Захарта е гориво за мускулните клетки, така че когато човек трябва да се бие или да бяга има нужда от гориво, от енергия.Високите нива на кръвната захар обаче влошават състоянието на болните от диабет, затова, както се изрази генерал Мутафчийски, хора умират от декомпенсиран диабет, а страхът от коронавирус кара болните да се разболяват още повече!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24и безмозъчните също. И тези с по една гънка на трима. :)
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не е заради Covid, а заради 5 G. Прави ми впечатление, че кучета, котки, гълъби, насекоми са станали много по-агресивни отпреди.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете ги още няколко месеца гладни и без пари, но вдигнете и цените още и ще видите до зимата какво ще стане!
18
0
 
17
 
! Отговори
Дайте ни преди 3 години
Дайте ни 400 лева заплата на месец, и да идваме да изравняваме стандарта с Европа, че е време вече!! Не може един тъ*ак да взема 12 000 евро заплата щото има връзки в ...а друг учил и работил да се чуди как да свърже двата края!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Скоро както е тръгнало пак ще има карантина! Тогава директон всички при психиатъра!
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fighting for the darker matters.
15
2
 
21
 
! Отговори
Коментарите са преди 3 години
Един път. Поздравявам ви! Еленко, Еленко, докато ръсиш простотии по студията, жена ти сигурно те е направила благороден елен. Две деца на 4 години се сбиха в пясъчника вчера. Анализирай и това, моля те.
14
1
 
7
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До хахаОПитомили са го. Някои хора се правят на интересни, за да добият популярност, а популусът е кльчът към Системността. А в Системността е раната, благоденствието и високият стандарт;))) Нещата са прости. Повечето такива нестандартни писания и приказки от определени хора с еправят, само за да пробият чрез общественият престиж. Обикновено те крадат написаното от други, които са ъндърграунд и които с апо-радикални и му придават по-мека форма, усвоима за стандартното мислене;))))
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смеете се, ама стана страшно. Онзи ден видях човек да си купува дюнер. Ама да видим тия специалисти какво ще кажат.
12
1
 
40
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Това някаква шега ли е? Същият Еленко Ангелов преди няколко години твърдеше, че световните лидери са рептили, които могат да променят формата си. Говореше за илюминати. Сега вече е психолог и казва да не вярваме на конспирации? Много интересна промяна. Хората имат доста кратка памет...
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е от сега , те се биеха навсякъде- по улици ,магазини , паркинги , магистрали , дискотеки , кафенета ..даже някои бабаити направо нахлуваха в домовете на потърпевшит ..нооо ,който трябваше да спре този "феномен" се прави на ударен ,все едно че нищо не се е случвало ..а за кучетата ,дето изпоядоха народа сме писали сто пъти...някаква реакция пак от когато трябва???Няма правещ се на му..т..ра да не е със свирепо куче
10
3
 
18
 
! Отговори
Неврози и психози преди 3 години
Невротичният човек не става по-агресивен - основното при него е търсене на любов и признание, докато психясалият със сигурност е агресор. Така че тук става дума за национално психясване, а не невротизиране. В момента тече процес на трансформиране на невротичното поведение в психотично, което в късната есен с голяма степен на вероятност ще се излее в бунтове и погроми.
9
1
 
23
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Тия не са хора, а ромале пиянките, които са накацали пейките по Витошка. Мосю Еленко не беше ли тесен специалист по рептили, впрочем?
8
3
 
23
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Имам чувството, че подобни новини се пускат само за да се прави реклама на определени хора и НПО-та.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са си имали организира среща, бе! Кой човек ей така си се разхожда в София с нунчаку запасано на колана на панталона му?Ама най- ме накефи оня другия с червената фланелка какво дясно кроше му отпра на тоя с нунчакуто. Красота!))))
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 нови случая - нека се посмеем! Да гледаме от към смешната страна на нещата!
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За два месеца не се психясва. За 30 години обаче може.
4
4
 
26
 
! Отговори
anon преди 3 години
Той етноса на знае какво е невроза. Той си е абстрахиран от край време. Бие се за пари, за жени, и за чест.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз за президента Радев съм готов на смертний бой. Кажете къде ще е масовия бой.