Проф. Кантарджиев: 10 души заразяват 14 - хора, моля ви, не се събирайте на закрито

Индексът на предаване на коронавируса сега е 1,4
20 юни 2020 07:35, Елка Василева
102
Проф. Кантарджиев: 10 души заразяват 14 - хора, моля ви, не се събирайте на закрито
Тодор Кантарджиев. Снимка: архив, БГНЕС

Индексът на предаване на коронавируса сега е по-висок - 1,4. Десет души у нас вече заразяват с коронавирус 14. Преди две седмици индексът на предаване на коронавируса у нас беше - 10 души заразяват 8, те - 6. Вървяхме към ограничаване на заразата и да се борим само с огнища от внесени отвън случаи. За съжаление, виждате какво се случва в последната седмица. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб пред БНТ.

Още по темата

"Става дума за епидемични клъстери - Самоков, Кюстендил, Смолянско - от Смолянско само в моята лаборатория имаме 30 случая. Хубавото е, че ситуацията в Плевенско вече е под контрол", каза проф. Кантарджиев.

"Още веднъж моля като лекар и като човек, който 3 месеца не спа, за да удържим ситуацията - хора, не се събирайте на закрито, бъдете с маска в градския транспорт, препоръчвам да я носите и в магазина", призова проф. Кантарджиев.

Той коментира, че от щаба явно прекалено са разчитали на съзнание у хората. Проф. Кантарджиев даде пример със Северна Македония, където в момента има полицейски час.

Относно дербито между "Левски" и ЦСКА днес той призова агитките да не стоят наблизо, да не се прегръщат и целуват. "Момчета, пазете здравето на семействата си", апелира проф. Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
22
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: Не се кахъри за мен, мишок. Преболедувал съм това грипче и съм бъкан с антитела. Молят ме час през час да даря кръв, но им отговарям да вървят наМайната си. Не ми пука, че ще умреш, не ми пука за никого. Побъркайте се от страх и очаквайте смъртта със сълзи на очи. Не Ви се полага да живеете, мишоци. Лека Ви смърт.
63
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Ама ти вече си ходил на дискотеката за да провериш дали се събират ли?Умрелите - 61, 67, 82 годиши.Дали са го хванали от дискотеката?
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИкомовБорето Джосън за малко да се гътне.С Машустин още не се знае кво става.На принц Чарлз вече не му е вкусе скочът.Как вирусът да не лови политици?
61
8
 
10
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Вчера по време на брифинга, Борисов стана да си ходи,хоп изправи се и тоя "МЪЖ"...Борисов пита: - Ти къде бе?!Оня отговаря: - Никъде,ни Вие сте прав и аз трябва да съм прав!!!Е,как да Ви вярваме бе гУсин Кантарджиев?!
60
10
 
9
 
! Отговори
Икомов преди 3 години
Виждаме по цял свят, че от ковид -19 има починали доктори, сестри, военни, полицаи, пожарникари, възрастни, деца, много бедни хора, но най страното е, няма нито един починал политик.Да не би този вирус да е предразположен към корупция?
59
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие отворихте дискотеки , нощни заведения , после - " не се събирайте на закрито "Къде е логиката ?
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринАми хората умират мен, а затова че народа се съмнява си има основания.Виждал съм наркозависими който се "тресат" но са още живи.Аз съм малко асоциален тип, но за мое съжаление познавам доста хора, никой не съм чул и видял да е заразен с Ковида!Иначе съм съгласен че има вирус, ако е измислица това ще е най голямата измама на века :)
57
1
 
7
 
! Отговори
Патица по Пекински преди 3 години
2-рата Вълна вече стартира в Китай!
56
6
 
27
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Стига говорите глупости. Нямате ли възрастни родители и роднини. Нямате ли деца, които могат да загубят вас или бабите и дядовците си. Да вирусът при някои преминава без симптоми, но други убива, като смъртта не е приятна. Хора пазете се, глупаците ще разберат по трудния начин някой ден, че вирусът съществува и не е конспирация. На никой не пожелавам да разбере по трудния начин, както при мен. Двама познати си отидоха за тези два месеца и то млади.
55
18
 
11
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До пишещите умрели от страх мишоци, Вие не се ли притеснявате повече от наднорменото си тегло и холестерола, а ?!
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наблюдавам реакцията на отделните индивиди в тази ситуация.Оказва се че балъците, неудачниците и ниско интелигентните индивиди реагират по един и същи начин.Пълна неспособност за оценка на случващотот се.П.П. Знаете ли, и 100 пъти да се повтори прехода все ще си останете НЕУДАЧНИЦИ и ШУШУМИГИ.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан 58Ще се "затваряме" колкото е необходимо и ще носим маски колкото е необходимо!!А на такива слабоумни и недисциплинирани индивиди като теб мястото им е в лагери от Сталински тип.
52
4
 
19
 
! Отговори
Дле преди 3 години
До. ИстуканТи какъв си? Специалист, вирусолог, пулмолог, лекар, учен, че да даваш *** съвети и да задължаваш хората да се вслушват в глупостите които ръсиш. Вирусът го има и съм виждал болни от него, ужасяваща гледка. Много разбира чи, името си немогат да напишат правилно. Крив народ сме ей, Тома неверни
51
2
 
6
 
! Отговори
До Aman...Aman преди 3 години
А на Бетономорието корона няма, само в Гърция?
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aaaa.... Aman 54Само че в Гърция заразените са по-малко отколкото в Бг.П.П. Естествено че това няма да е за дълго защото на Балканите заразените започнаха пак да се увеличават.
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Ганююю го кара на пронципа "Вирус нЕма, да падат дрехи и задръжки".......ХА-ХА-ХАЕгати чалгарската нация.
48
22
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Вечно ли ще се затваряме и ще ходим с маски? Малко акъл да се налее в главата на тези тикви, няма да е зле. Ако има нещо, рано или късно до всички ще стигне, но аз не виждам нищо. За какво да се затварят хората, като ако има нещо, рано или късно ще стигне и до тях? Дали днес ще се заразиш, или догодина, е все тая. Ако има такъв вирус, той няма да изчезне докато не се заразят всички. Нищо не правят със затварянето вкъщи и маските.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев много повече ми харесва от Мутафчийски. Струва ми се по-компетентен по вирусология и емоционално по-стабилен.
46
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през 2009 година, когато се установи режима на ГЕРБ, те осъзнаха, че са пълни некадърници и че каквото променят, нещата там се влошават и оставиха нещата на самотен, без да пипат нищо. Сега пак същото - мерки няма, да се оправяме сами.
45
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ или живот, изберете сами! ГЕРБ това е корупция и некадърност, всичко в услуга на мутрите, които са собствениците на хотели и заведения, т.е. при ГЕРБ епидемията ще я има и ще мрем. Без ГЕРБ няма да е по-зле, а много вереоятно ще е по-добре.