Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха

През последните дни 150 полета към Бургас бяха отменени
21 юни 2020 22:12, Нели Христова
252
Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха
Снимка: Pixabay

Днес трябваше да пристигне първият чартърен самолет с чужди туристи у нас за сезона. Заради многото случаи на COVID-19 у нас напоследък обаче Латвия отмени полета, пишат от БНТ.

Това е втори фалстарт на туристическия сезон в седмицата, в която стана ясно, че 150 полета към летище Бургас са отменени по същите причини.

Днес около 09:30 ч. сутринта трябваше да пристигнат общо 145 души с директен полет от латвийската столица Рига. Те трябваше да бъдат настанени в хотели в Бургас и Златни пясъци. Заради нарастването на случите на заболели от COVID-19 у нас обаче, полетът бе отменен.

Хотел в Слънчев бряг трябваше днес да посрещне част от първите чужди туристи у нас. "Имат желание нашите гости да дойдат. Въпросът е, че нямат възможност да го направят, понеже са самолетни туристи, чартърни туристи", обясниха от хотела.

Заради отменения полет обаче хотелът остава празен. "Не зная докога всъщност ще успяваме да задържим положението, тъй като тези големи бази няма как да функционират при такава ниска заетост ", разказват оттам.

От бранша настояват страната ни да се рекламира повече като атрактивна дестинация. Така според тях по-малко държави ще анулират полети и ще въвеждат ограничения.

"Колкото и да е форсмажорна ситуацията, чартърен полет толкова бързо не може да се анулира. Тоест, за ден и половина се анулира този полет и доста ни притесни. За в бъдеще също се притесняваме, че пак подобни полети толкова рязко и бързо да се анулират", казва Бейзат Туналъ - представител на туроператорска компания.

Към днешна дата полетите за 26 юни, с които първоначално трябваше да дойдат първите чужди туристи, все още не са отменени. Рискът обаче и при тях е голям.

Очакваме само след няколко дни да пристигнат и първите туристи, които ще бъдат посрещнати със специална церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
53
 
! Отговори
руснак преди 3 години
няма да дойдем повече в България, бетон високи цени и лошо отношение
136
25
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
България е загубена държава и скоро ще стане *** или ***. Българите просто мразят всичко и всеки. Обезумяли от глад и простотия дрънкат злобни коментари, без да разбират какво пишат, защото нямат пари да си позволят почивка дори до близката да селото локва. За това чоплят здраво семки, пушат брутално много цигари и пият бири зад блока, обсъждайки световните проблеми и разбирайки от всичко. Тъжно е, още Ботев в края на 19 век го е написал и от тогава нищо не се е променило!
135
2
 
50
 
! Отговори
А така преди 3 години
И ние няма да идем! Ще очакваме селфина на политическия елит по нашето море- да правят реклама,та белким някой се излъже! Ревете сега,ревете! Прогонихте българите,а то се оказа че било за добро- въобще не може да се сравни Гърция и Турция с нашето море-ни по чисотта,ни по спокойствие,ни по обслужване,ни по красота! Изграждайте още подпорни стени и панелни комплекси и чакайте! Ама после-не ревете и не пращайте онази красавица Ангелинкова да ви рекламира! Хак да ви е!
134
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигнахме до там , че в Западна Европа на *** почнаха да им казват българи а баш българите в родината си никой не ги смета за човеци.За 30 години се изредиха да ни управляват от кадърни по кадърни и ни оправиха екстра ! - па нататък кво ли ще бъде ме е страх да си помисля.
133
2
 
40
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До 139. При 70% сива икономика в туризма, тези пари изобщо не са интересни за българина. С тях се поддържа гъзарлъка на всякъкъв калибър "хотелиери", "ресторантьори , бармани и всякъкъв вид перачи на пари.
132
1
 
87
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Като чета такива "информации" чак ме напушва смях! На какво разчират тези мрънкачи по българското Черноморие? Ами нали вие вече 20 години всячески се мъчите да изгоните българите ..... Пари нямали, гледали по-евтиното, искали по-добро обслужане, обичали цаца с бира и не хапвали скъпи риби, много мрънкали, искали по-малко бетон и.т.н. Хайде сега посрещайте си така желаните чужденци, през стая, през легло, през чадър и чакайте да ви плащат 2-3 пъти повече за да избиете туй което сте си надробил
131
10
 
10
 
! Отговори
Носталгия преди 3 години
Само хладното време ме възпира да се върна към детските си спомени за полупразни плажове и тишина по българските курорти. През 2020 ще е последната възможност това да се случи.След няколко месеца излиза ваксината срещу covid - догодина гъчканака ще ескалира отново. Това ще ме пренасочи към спокойни локации.
130
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фекалстриймът отплава ли вече за Гърция?
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво дава с паркоместата?Вече достатъчно ли са?Не пишете нищо за Митьо с големите , сещате се какво.
128
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се скоро да ни дават пари за да ходим на море !
127
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е в Гърция?Само чартърни полети ли чакат?
126
1
 
49
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Алчността на хотелиерите и кръчмарите да отворят 2 седмици по-рано им изигра лоша шега. Ако бяха изчакали мерките да останат до 1-ви Юли, щяха да се радват на богат уружай от чужбина, но сега ще пият една студена вода.
125
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей най-после рибата ще си плува свободно без да се бута у народа.
124
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента да се ходи на море ! - няма никой на плажа , водата е кристално чиста и спокойствие без чалги и откачалки.Това е почивка !
123
1
 
26
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
На таз сутрешното ми кафе се изписа,че и по-нататък ще да е така -вай,вай,завалла, горки те хотелиери ! Имам конструктивно предложение - да им сберем по стотинка от човек,та да се замогнат... хорицата! Тц,тц,тц! До къде я докараха алчните,по-алчните и най-алчни те !
122
3
 
12
 
! Отговори
читател преди 3 години
Поредната неграмотно написана статия! Трябва да засилите контрола върху творенията на драскачите, защото това не е журналистика!
121
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще се окаже, че пандемията в някои отношения е много полезно нещо - ще замине бетономорието, и всичко свързано с него най-малкото. Хора по хотелите си няма да видят поне 2-3 години.
120
0
 
16
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Тя тая година ще е ""нулева"" за морските - поне отсега се молете за сняг навреме за зимните курорти...... Че Банско и Пампорово , Самоков и Чепеларе забравиха вече карантината :) :)
119
0
 
27
 
! Отговори
Нуфри преди 3 години
Нека малко да глътнат въздух и да се поохълцат нашите по морето, заслужават го.
118
1
 
36
 
! Отговори
срам и позор! преди 3 години
То народа ни забягна навън а ние го търсим!