Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха

През последните дни 150 полета към Бургас бяха отменени
21 юни 2020 22:12, Нели Христова
252
Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха
Снимка: Pixabay

Днес трябваше да пристигне първият чартърен самолет с чужди туристи у нас за сезона. Заради многото случаи на COVID-19 у нас напоследък обаче Латвия отмени полета, пишат от БНТ.

Това е втори фалстарт на туристическия сезон в седмицата, в която стана ясно, че 150 полета към летище Бургас са отменени по същите причини.

Днес около 09:30 ч. сутринта трябваше да пристигнат общо 145 души с директен полет от латвийската столица Рига. Те трябваше да бъдат настанени в хотели в Бургас и Златни пясъци. Заради нарастването на случите на заболели от COVID-19 у нас обаче, полетът бе отменен.

Хотел в Слънчев бряг трябваше днес да посрещне част от първите чужди туристи у нас. "Имат желание нашите гости да дойдат. Въпросът е, че нямат възможност да го направят, понеже са самолетни туристи, чартърни туристи", обясниха от хотела.

Заради отменения полет обаче хотелът остава празен. "Не зная докога всъщност ще успяваме да задържим положението, тъй като тези големи бази няма как да функционират при такава ниска заетост ", разказват оттам.

От бранша настояват страната ни да се рекламира повече като атрактивна дестинация. Така според тях по-малко държави ще анулират полети и ще въвеждат ограничения.

"Колкото и да е форсмажорна ситуацията, чартърен полет толкова бързо не може да се анулира. Тоест, за ден и половина се анулира този полет и доста ни притесни. За в бъдеще също се притесняваме, че пак подобни полети толкова рязко и бързо да се анулират", казва Бейзат Туналъ - представител на туроператорска компания.

Към днешна дата полетите за 26 юни, с които първоначално трябваше да дойдат първите чужди туристи, все още не са отменени. Рискът обаче и при тях е голям.

Очакваме само след няколко дни да пристигнат и първите туристи, които ще бъдат посрещнати със специална церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
18
 
16
 
! Отговори
море и мутри преди 3 години
До анонименЕДНА ГОЛЯМО НИЩО!!! Дотам ни докара кривразлраната ни демокрация на БКП-БСП
116
1
 
21
 
! Отговори
търся преди 3 години
5 звезден хотел с ултра-мега ол инклузив само за 19.99 на ден.
115
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ко стаа, некадърници, нали бяхте най-великите на света? Хората вече отварят граници, вие тепърва ще ги затваряте!Изпокрихте се от телевизорите, щото се наакахте!айде бе Годжи, кунчев, излезте и кажете _Извиняваме се, че сме *** софийски у..ве..
114
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Solar Power Никой не го е карал да го взима на концесия при такива условия и странно защо в България концесионерите са само БГ съмнителни персони с неясни доходи не виждам чужди инвеститори защо ли? Държавата да помага на такива лица това ли намекваш...
113
2
 
59
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не забравяйте и алтернативата Албания - просторни ненаселени плажове , чисто море., вкусна средиземноморска храна , не се чака по границите ! Албанското море е горе - долу като нашето през 70год. - повече природа , отколкото бетон !!
112
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че в БГ тази година няма да влязат няколко милиарда евро. Без значение дали се декларират тези пари се въртят в икономиката. Допълнително ще намалеят и парите, които работещите в чужбина изпращат; още и от спрените производства, безработни, разходите по карантини. В общи линии онези 13млрд евро от ЕС (хората не са глупави, сметнали са колко и какво трябва да ни се даде) ще се наместят за пълнене на дупките. Е, ако отидат по предназначение, не и ако бъдат увапирени по къщи за гости.
111
28
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Държавата нищо не прави и няма да направи. Можеше примерно да намали цената на концесията на 50% или примерно да съкрати 5% от администрацията но уви няма да стане.Е кажете този който е взел концесията и трябва да я плати как да не продава кафето на 11 лева ?!?! Държавата иска иска но само от другите ......
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139 АнонименТи май не следиш новините , че петното е стигнало още преди седмица слънчев бряг а сега се е разтлало и след него
109
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера 21.06.2020 - плаж Аркутино до Приморско - две порции сафрид с по 5-6 рибки в тях и две порции картовки без сирене 33,60 лв това на дървенийката на плажа. Заповядайте туристи всичко на промоция АНУЛИРАЙ...
108
3
 
7
 
! Отговори
Аликанте преди 3 години
Напишете ,,Бенидорм" -Испания в чичко Гугъл...Вижте снимките и хотелите....,,Сл. бряг"......ли....?Тези са се бетонирали 10-пъти от нас, но рекламата им е мощна...
107
5
 
29
 
! Отговори
Бойкот преди 3 години
Хората се плашат за живота си не са глупави и невежи като други тук! Скоро няма да се оправят нещата тук! Нека има фалити така ще останат само способните да правят бизнес! Докато болните се разхождат сред нас а други излизат и говорят, че няма вирус и всичко е измама ще бъде така!
106
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стойте си в ГърцияАбе ти т 8ъп ли си? Отменени са 150 полета с чужди туристи,ти чужденци чакаш. Е бати тъ пака.
105
2
 
45
 
! Отговори
The Crash преди 3 години
Малко им е... Да затворят и да си взривят хотелите им пожелавам както преди години в Испания... Нека
104
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лошо ораа,няма туристи,дрогата няма да върви,на кой ще я продават,политиците свързани с нея ще обеднеят,проститетутки не могат хранят мутрите,они не могат дават за зоб,мускулите ще спихнат,лошо,но пък за обикновения гражданин няма никакво значение това
103
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и гларусите ( истинските птици) не могат да живеят на морето, а са дошли чак в София за какво говорим....
102
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Какви жълтеникавокафяви вълни ! Посмъртно не бих се топнал в ВаРненските фекалии"---Момче младо, става дума за Слънчака, не за Варна. Когато дойде време и Варна ще обсъдим, че и там герберската помия се е изляла обилно!
101
3
 
43
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Преди години поне нямаше Натовски кораби и подводници да си изхвърлят нечистотиите в морето....Видях случайно кухнята на един 5 звезден хотел!? Да не ви разправям - нямам думи какъв безпорядък и липса на елементарна хигиена цареше там. Ако ви опиша всичко ще ме изтрият....
100
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
реваха да се махат мерките, махнаха и това е резултата да се радват на празните хотели без мерки. Трябваше извънредното положение да продължи до края на май, а другите до 15.06
99
1
 
62
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Дано да не видят ни един турист това лято мутрите !
98
77
 
8
 
! Отговори
Стойте си в Гърция преди 3 години
Не се радвайте мишки,ако слънчев бряг фалира , значи и държавата фалира.Нито един българин да не дойде пак ще се напълни с *** от острова ,а служителите ще са от Украйна келнери, готвачи, миячи и черни от Африка.По соца бяха само чужденци и така ще е сега.