Връщат маските в молове и магазини, на мач - до 1000 души в сектор

Маските стават задължителни на закрито, мерките не се спазвали
Обновена: 22 юни 2020 12:57 | 22 юни 2020 12:11, Александър Попов
521

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направи се задълбочен анализ на седмична основа, който показва увеличение на броя на заразени с коронавирус и от друга страна - незспазване на дисциплината на гражданите на действащите в момента мерки, заяви на брифинг здравният министър Кирил Ананиев.
 
Това ни дава основание, без да въвеждаме нови мерки, да се обърнем към хората и да поискаме по-стриктно спазване на мерките, допълни той.
Още по темата
Договорени са следните мерки, които влизат от 00:00 тази вечер.
 
- Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани до 50% от местата, като задължително се носят маски. Това важи за кина, театри, нощни клубове.
 
- На закритите обществени места - магазини, молове, трябва да се спазва дистанция и да се носят маски. Персоналът в обектите също трябва да носят маски
 
- Засилва се контрола на действащите в момента мерки на задължително носене на маски в транспорта и аптеките
 
- При футболните мачове се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва дистанция.
 
До края на седмицата ще се вземе решение дали ще се продължи епидсемичната обстановка

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртия счетоводител ще бори вируса с маски, шаш или кърпа.Полети си идваха, отворихме на своите кръчмите и хотелите, дискотеки казина. Сега маски. Хунтата е неадекватна.
347
23
 
5
 
! Отговори
Нищо ви нема ,бе... преди 3 години
Ше се натръшкате дрогаре...и без Мутафчийски !Само от собствената си алчност и глупост!АЙДЕ НАПРОЛЕТ ...4% -КОМУНИСТИ В БЪЛГАРИЯ!ХАИРЛИЯ ДА Е....???
346
7
 
25
 
! Отговори
Перник Baywatch преди 3 години
След поредната ИЗКЛЮЧИТЕЛНО адекватна мярка на Анани клоуна и останалите палячовци от НОЩ, реших да се подложат на доброволна 28 дневна карантина на Каламици, Гърция, където ще се препичам от сутрин до вечер на плажа БЕЗ МАСКА, а вечер отново БЕЗ МАСКА ще пия леденостудено узо в някоя тиха таверна, за профилактика срещу "коварния" вирус! Тържествено обещавам, че няма да отворя нито едни бг информационен сайт, за да науча на какви поредни социални експерименти са подложени тукашните клетници.
345
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутавчийски изобщо не тряваше да се появява. Както и другия специалист по мицелите. Голямо хвалене беше. Резултата е нулев
344
20
 
5
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЙЧЕ.. преди 3 години
За нас и Борисов е радост за затриеме комунистите в България , които са едва ....12% от народа ни!НАДЯВАМЕ СЕ ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА др.НИНОВА ДА СТИГНАТ 6-8% ДО ПРОЛЕТТА!ТОВА ЩЕ НИ ЗАДОВОЛИ!!!!!/...на първо време../
343
8
 
20
 
! Отговори
2-рия пик преди 3 години
Мутафчийски не биваше да ходи никъде на повече от 50км от София!Какъв пример дава на народа,като самият той не спазва никаква дисциплина и е хукнал по плажовете на Гърция по време на пандемията,точно когато навлизаме във втория пик на заразата? Ето,Бойко нареди човека,всички от Щаба да са налице и денонощно да са му под ръка,а тя каква стана?!Нещо не е наред със системата и цялата тази работа издиша.
342
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко стана сега. 3 мес затворени. Кпп маски мерки. Сега започваме отначало. Пари няма, безработни има. Фалирахме държавата за нищо
341
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало Ваньо, какво става с първенците в света от щаба?
340
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано си замине от ковид дъртия *** ананиев
339
5
 
18
 
! Отговори
преди 3 години
Трите Д са други - движение, диета, дишане на чист въздух. И по пет маски да сложим, и с противогази да тръгнем по улиците, пак ще има болни. Виусът е циркулирал много преди март, останал е латентен при някои хора и чака някоя сбирка на БСП или Герб да се прояви. И аз очаквах спад през лятото, но за целта е необходимо да си на слънце и чист въздух, а не в партийните централи и баровете.
338
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или Радев и развитие към по-добро и правова държава, или Борисов и нескончаеми кражби, далавери, прахосничество, геноцид и затриване на българския народ!!!!!Имаме избор, Българиииии!!!!!!
337
28
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....Единствения нормален във властта е Радев!!!.....Кое му е нормалното? Назначи си любовнницата на две длъжности и служебен апартамент. Взе на Грипен парите да лобира за гол самолет - без 1 патрон въоръжение. Отделно е на руски каишка.
336
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е толкова нормален , че даже има поднормална температура на аварирал грипен.Ако българина го слуша , едва ли ще оцелее....ха,ха,хаааааааааа
335
21
 
9
 
! Отговори
мики преди 3 години
заради тези професионалисти цял свят ще ни наложи карантина. като го наблюдават от кабинетите си, вирусът отслабвал и вече предизвиква гъдел. много е трудно да се спазва дистанция и да се носи маска?! пазете се бе. ако нЕма дискотеки всичко свършва? чета коменртари и НЕ мога да повярвам, че такива хора съществуват
334
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ Радев е същия като ББ и Майтапчийски, все са от едно котило, въобще докато българина не разбере, че хора имали взимане даване с БКП и ДС нетрябва да имат достъп до власта, нещата нема да се оправят
333
27
 
7
 
! Отговори
Маската преди 3 години
А маски на открито кога? Наближава втората вълна на вируса, трябва да сме подготвени за нови КПП-та и излизане навън с СМС. Много се разпищолихте вие, господа! Всички обратно в дупките и само с маски навън!
332
20
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Проф. Мутафчийски , може да летува където си иска защото е доктор и си има акъл и пари ...и не е *** , като тебе да ви слуша простотийте!Като станеш като него , ше даваш акъл на другите!Сега можеш само да си слагаш маска като говориш ...щото ти вони устата Деянчо...!
331
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения нормален във властта е Радев!!! Той затова главен гробаджия толкова го мрази!!!! Ако българинът иска да оцелее ще трябва да подкрепи Президента и да се опълчи срещу тиквата борисов!!!!
330
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискотеките на закрито трябвало да бъдат пълни до 50% и задължително с маски/щитове всички. Искам да видя някой глобен здраво, за дето не се изпълняват мерките. Защото никой няма да ги спазва. Чалготеките от 15-и насам са пълни до дупка.
329
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха Майтапчийски разпуска на Халкидики, в скъпарски хотел на 1-ва линия, е това вече е подигравка с целия народ, интересно какви са му служебните ангажименти там, както ни казаха от щаба, сигурно изследва влиянието на узуто върхи ковид-19, ЦИРК