За 30 секунди до 10 души се хващат "на въдицата" на хакер

Експерт: Бъдете бдителни и обръщайте внимание на детайлите
4

"Старото разбиране за лични данни би било номер на лична карта, ЕГН. С навлизането на дигиталния маркетинг вече в тях се включват нашите плащания онлайн, нашите предпочитания, начинът, по който разсъждаваме. 39 секунди са нужни, за да бъде стартирана нова кибератака", каза за "България сутрин" етичният хакер Асен Кехайов.

91 процента от тези хакерски атаки са свързани с фишинг мейли, като често са таргетирани и корпорации.

"Ако сте у дома и получите позвъняване и непознат глас каже "Аз съм", бихте ли отворили вратата? Трябва да видим имейла, дали разширението съвпада, да видим за правописни грешки в мейла. Почти винаги нещо не е както трябва и има грешка", добави Кехайов.

По думите му най-добрият подход е да се свържем с източника, за да верифицираме.

"За по-малко от 30 секунди 5 до 10 човека се хващат на "въдицата". Професионалистите не помагат само с фирми, наблягайте на обучението. Бъдете бдителни и обръщайте внимание на всеки детайл", обясни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Не отварям непоискани от мен имейли! Наистина напоследък се получават доста имейли ,които са доста съмнителни ,че често и от банки УниКредит; Fibank и .др. Направо трийте! Има си мобилно банкиране за инфо!
3
1
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Това точно не са хакери а рибари - ловят рибоци!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Дядо , теб страх ли те е от хакерска атака?- Бе не ме ме занимавай с глупости, бе чоджум- имаме цяла нива да окосим!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расеяноста е основния коз, за да се предизвика е необходимо потребителителите да правят повече дейности за по малко време, да влезе в режим на претупване на работата, абсолютно същия коз използват и манипулаторите с фалшиви новини и при тях има доста хляб.