На финала за купата 12 000 зрители, през място и през ред

Има разочарование от поведението на част от феновете, заяви Кралев
Обновена: 27 юни 2020 12:43 | 27 юни 2020 12:39, Александър Попов
43
На финала за купата 12 000 зрители, през място и през ред
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди официално новината, че 12 000 зрители ще могат да заемат места на националния стадион "Васил Левски".

Във всеки сектор ще има по 3000 души, като те ще трябва да спазват дистанция през седалка и през ред.

Още по темата
"Проведохме заседание на Министерски съвет, на което обсъдихме важни въпроси. Всеки месец до трето число се предоставят тестове за коронавирус от страна на отборите, на всички футболисти и служители. Отговорност ще носят клубните лекари. При диагностициране на случай с коронавирус, футболистът се отстранява временно от отбора и той отива под карантина. Всички други пак минават тестове. При негативни резултати, играчите тренират и играят.

За финала за Купата - имаме разочарование от поведението на част от феновете. Привържениците не оправдаха доверието и дисциплината. Не се спазва необходимата дистанция. За финала ще допуснем до 12 000 зрители, разпределени равномерно в секторите. Те ще бъдат през седалка и през ред. Ние се съобразяваме с тях, нека и те се съобразяват с предписанията", заяви Кралев на извънреден брифинг на пистата на националния стадион.

Отборът-домакин носи отговорност за спазване на мерките. В случая с финала - това е ПФЛ.

"В другите мачове продължаваме с по 1000 зрители в сектор", допълни Кралев.

Министър Ананиев допълни, че конкретно за финалната среща са изготвени препоръки, които трябва да спазят организаторите на мача и публиката.

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че стадионите в България могат да бъдат затворени, ако мерките срещу COVID-19 не се спазват.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
На този Кралев само като му видя дебилната физиономия и ми се доповръщва от всичко,което е свързано със спорта.А съм спортна натура.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довиждане ! Довиждане ! Довиждане ! Довиждане ! *** на Боко заедно с него в сряда си събират багажа ! Всички на мача , всички във хор - при БОКО ! Е дойде и неговото време, но който се подигра с народа , бива ..... ! Алеееее, палете факлитеееее, запейте песните, развейте знамена за ЦСКА ! Алеееее , сваляме мутрата , това е гордостта , агитката ни ще се запомни за бъдещите поколения , че не сме били безучастни ! Щом не искате 40 000 да гледаме мача на стадиона , ще го гледаме пред парламента
32
1
 
3
 
! Отговори
DVB преди 3 години
Знаем кой беше катализаторът на заразата в Италия, именно футболен мач, който удари яко Бергамо и цяла Ломбардия, не че после нямаше короната пак да си вършее но все пак.. пълна лудост е тези спортни събития в БГ да са пред публика, вече се говори дори за следващия сезон големите събития все още или да са спрени или без публика при нас няма баце, ще правим групов имунитет
31
6
 
0
 
! Отговори
Radi преди 3 години
Кралев е умен човек според мен добре се справя с министерството.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко тарикатски, и само в България се пусна публика по стадионите, щото били много загрижени за феновете! Голем смех, ама по-скоро теориите на Мангъров тайничко се възприеха и се прилагат най-лесно с помощта на РИТНИТОПКОВЦИТЕ! Дано да е за добро!!!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Кралев. Точноо преди втората вълна, разрешето да се напълнят стадионите.И между другото, с тази брада изглеждаш безумно.Верно, че брадите са модерни в момента...но да си слаб и висок..че и по красив...на теб, тази брада ти добавя 15г.
28
0
 
2
 
! Отговори
Мюмюн преди 3 години
При нас джамиите пълни.Вече и болниците.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за тоя дърводелски футбол дали си заслужава да лепнат корона. А имаше и други мачове и турнири завършили трагично , но явно това балканският *** не го смущава!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям цирк бТВ,голема зараза на мача че ходим ,да ли има още билети
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предполагам целта минимум е да заразят 6-9 хиляди от тях. нямам думи
24
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Господин министърът ли ще затваря устите на викащите запалянковци, които даже и седящи през ред ще бъдат опасност за околните?! Министър, който не е сигурен в това, което прави, уплашен и безпомощен..- това е излъчването му! Няма как да го вземем на сериозно!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия имат ли некой у тиквите. Къде са видели офцй крави телета мамуни да спазват ред и строй. Още повече че тия офце не са ходили в казарма и нямат напредстава какво е дисциплина. Но пък от друга страна щее добре като ги гепи вируса и ги натръшка.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става щаба ,нали има голям брой заразени маски отново ,до кога ще има лъжи,ако има вирос защо 12000 на стадиона !!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера за футбол ли става въпрос, щото такъв няма от 15 години!Но продължавайте, все пак нарко агитките ви ръкопляскат....
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,къде е вируса ?финалът на короната )
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, като така не може, да не пускат публика на стадиона бе, пич. Що пускат?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинете грип не ги лови, те си имат даже и щам - "свински" грип. Нека да напълнят стадиона, да не остане празно място!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие го хора сте луди .Май забравихте какво стана в Италия,Англия и тн. Колко хора трябва да умират за да се сетим че така не може .
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобяваха човек само като мине през парка а тук 12000 на едно място. Какво се промени от тогава със заразените НИЩО не че ми пука за вируса ама ни управляват пълни ***
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже в нг запалянковците винаги спазват правилата и ходят на мачове изкъпани, сресани на път с очилцата и с пергел в чантичката, без да се бият и напиват и ръгат с ножове, та затова кралев е решил да оусне 12 000 човека на мачле. Е, на левски-цска не спазвали никакви мерки, ама сега този път се надява да спазват. Кралев да бачка санитар доброволец в пирогов после обаче