Д-р Симидчиев: Не е доказано, че COVID-19 минава по-лесно през лятото

В момента е невъзможно да се изследва влиянието на вируса върху белия дроб
29 юни 2020 10:40, Ния Христова
49
Д-р Симидчиев: Не е доказано, че COVID-19 минава по-лесно през лятото
Снимка: БГНЕС
"Не може да се каже, че вирусът минава по-лесно през лятото". Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на bTV. 
 
"Съотношението на брой хоспитализирани и брой в интензивно отделение е горе-долу като по цял свят, не може да се каже, че се кара по-лесно вируса. Това, че е казано че той е променен не почива на публикувани данни, а на общи впечатления, може и да е погрешно доста това схващане, зависи от тестовете и от съобщението за симптоми. Голяма част от хората може да не ги съобщят, особено сега като тръгнат на море", заяви Симидчиев. 
 
"Това, което е важно, където има събиране на много хора, трябва да има мерки срещу риска от заразяване - особено на мачове и в дискотеки, където може да се ходи без маска", обясни специалистът. 
 
Пулмологът обясни, че в градския транспорт съществува повишен риск и затова трябва да се носят предпазни средства. 
 
"Мачовете са едни от най-рисковите места за вируса, събират се много хора, които се възпремат за здрави, а те викат и ако става дума за 12 хиляди човека, от тях може 30 да са заразени и като викат може да инфектират още хора", допълни Симидчиев. 
 
"Ако нямаме тестове, работим с това, което има, важно е да имаме информационна система, за да се знае какви тестове, какви са резултатите преди и след. Имаме нужда от малко по-структурирана информация в тази област", каза още специалистът. 
 
Той обясни, че за момента все още не може да се изследва как влияе вирусът на белия дроб след излекуване. Причината е, че по НЗОК не се отпускат пари за подобни изследвания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
11
 
! Отговори
ТТТТТ преди 3 години
На Генерала му е през оная работа вече, усети се, че става пионка в ръцете на Наглата Тиква Борисов и се оттегли! Иначе го чакаше край с кариерата му, а той не е толко глупав заради Бойко да си жертва кариерата! Много навременно ни подсказа какво ни предстои, но не можеше да промени нещата, надмения всичкознаещ Бойко командваше и щаба
20
5
 
0
 
! Отговори
У.Ю. преди 3 години
Светът се разделя на свободолюбци и ***. *** махат опашка пред глобалистите и им се пущат по всеки въпрос. Преценете сами, този от кои е!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не сте разбрали ни очакват години хоум офис и поетапно затваряна на всичко в което почнат да появяват заразени служители, ай честито.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя Симитчиев чака някой да му доказва, но ако погледне САМ каква е смъртността в Африка , особено в страните в които в момента градусите са между 25 и 40 градуса се вижда минималната смъртност!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромното предимство на лятото, е че няма грипове и настинки, и за това няма психоза...Ако на тая глупост не се сложи край до ноември, се притеснявам че може да настане сериозна параноя, когато навсякъде започнат да кашлят и подсмърчат от настинки и сезонни грипове...
16
1
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
То ако за всяко подсмръкване ходех да си правя ПСР тест, къде щеше да ми излезе сметката. Представям си януари как най-сетне вносителите на тестове ще се видят с пари. Всички със някакъв симптом ще бъдат натирени да си правят тестове.
15
3
 
6
 
! Отговори
4444 преди 3 години
Хайде още един гл....... упак, кандидат за минутка медийна слава. Смешници
14
0
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Трудно минава и ентеровируса пипнат на нашето черноморие.
13
1
 
4
 
! Отговори
ТУЛУП преди 3 години
Това ли ти каза вирусолога Барба Ганьос, най-вероятно твоята заплата се намира в нощното му шкафче!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е доказано и обратното, тогава защо само си чешем езиците Симидчиев?Това което е 100% сигурно, е че всички вируси умират веднага от ултравиолетовите лъчи на слънцето, както и че организма усвоява големи количества витамин D, който е много полезен за имунитета!Истинското лято едва сега започва, така че аз съм оптимист за изчезването на вируса
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От неговите думи автоматично следва изводът че зимата ситуацията няма да е по-лоша напротив поради по-голямата изолация тогава поради студеното време освен това сеганположението е далеч от критично.Тоест ситуацията изобщо не е сериозна.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аптекарите доказаха, че мерките са ефективни. От мерките пострадаха невинни вируси и аптекратите усетиха мерките по джоба си.Покрай коронавируса пострадаха невинни вируси и невинни аптекари.
9
3
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Гугълът е страшно утрепана търсачка, вижте с колко много пари са и пак нищо не правят!Гугълските им невидими слушалки са с дефектна логика и се бъгват.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прадядо му продавал симиди и хляб, а он веке станал пулумолог.
7
4
 
2
 
! Отговори
Алчен фармацевт преди 3 години
А бе то нищо не е доказано, ама спазвайте мерки. Ако някоя частна(или военна) лаборатория е изолирала този вирус и е разработила ваксина, никъде нямаше да обяви резултати, докато не е готово лекарство за продажба.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмедже вируса е много опасен, може да мутира в гардероб или килер, мазе, багажник. Шашкай те се и носете парцали в тая жега! Чудесни сме!
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Титанът на инфекциозната мисъл Мангъров го каза, значи е така. Допитвайте се до него преди да кажете нещо
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А боледуването доказано ли е!?
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, ако не можете нищо да напрвите, търсете си други професии, и да спрем да плащаме здравни осигуровки. Има много други професии в които може да работите, защо се напъвате да правите нещо което не можете, а искате да ви плащаме.
2
3
 
14
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Едно НЕЩО СЕ ДОКАЗА С COVID-19 ВИРУСОЛОЗИ И ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ СТЕ НЕВЕЖИ.