Радев: Ако записите с премиера са автентични, показват кой и как управлява

Президентът заяви, че всеки ден закъснение е пагубен за АЕЦ "Белене"
557
Радев: Ако записите с премиера са автентични, показват кой и как управлява
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че времето е решаващият фактор дали ще има втора атомна централа у нас и всеки ден закъснение е пагубен.

Още по темата
Радев посочи, че засега все още ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност.

Тя дава на България почти една трета в нашия енергиен микс и е стратегически отрасъл за България, посочи той и допълни, че е изключително важно да намерим най-сетне отговор на въпроса ще има ли АЕЦ "Белене".

Президентът смята, че трябва да се изчисти въпросът с ЕС има ли проблем за лиценза й, защото "не можем да се опитваме да строим колос на глинени крака".

Румен Радев е на посещение в Козлодуй, където посочи, че можем да се гордеем с нашите кадри в енергетиката, но и тук има проблем с попълването от млади кадри.

Искат се бързи решителни мерки и най-сетне трябва да видим каква е енергийната стратегия на България. Говорим за перспектива от 20, да не кажем 50 години напред, посочи той.

На въпрос за новите разпространени записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, той отново настоя за независима експертиза за автентичността им. Радев обаче каза, че тя не може да бъде осигурена от прокуратурата, защото в един от тях името на главния прокурор се споменавало като "възторжен фен на премиера".

Ако се установи тяхната автентичност, това показва на лицето на Европа кой и как управлява, заяви президентът.

Радев каза, че не бърза в действията си по отношение на секретаря си Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване, каза президентът. Според Радев обаче има очевидна тенденциозност и вземане на страна в политическите игри от страна на държавното обвинение. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията, заяви държавният глава.

По думите му нашето общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде.

Президентът каза, че при посещенията си не дели кметовете по партийната им принадлежност и подкрепя всеки, който работи в полза на гражданите си. Не трябвало да има и разделяне за държавните субсидии по такъв признак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
12
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Общата кауза за българския народ, която го обединява е да оцелее. Това не е изпълнено в нито една от програмите на нито един политик управлявал страната в условията на уж наречена демокрация в последните 30 години. Не ми хвалете нито Корнелия, нито Бирисов, нито Цветанов. Гешев е прокурор на властта, като Цацаров. Крадци! Аз лично искам властта в ръцете на Радев.
415
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общата кауза която обединява българския Народ е европейското му бъдеще - интеграция, просперитет и висок стандарт, но за Радев това е Анатема ------За европейското бъдеще, където идолът ти - комсомолски секретар, е бе колегите си с 200 ли говориш?
414
12
 
7
 
! Отговори
Пайсе боре Цецко иде преди 3 години
Всички които иронизират,обиждат и ругаят Президента, а те не са никак малко, дефакто във всеки пост споменават името му, образованието му, професията му и с какъв % е избран.Така те рекламират нашия Президент като подходящ и добре изпълняващ ролята си на Президент.От каскадите помия които тези активисти изливат остава че Борето краде, надписва,лъже маже и обижда най верните му кърджалийскоСамоковските тенекета.И нищо чудно ЦвЦе да прегърне и виетнамската китайка,Цеца от Факинга и дуня Фидуня
413
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарности на б.б., че демонтира цв.цв.!!! Благодарности на цв.цв., че ще демонтира б.б.!!! Ред е на Президент Румен Радев да съживи България!!!!Герберасти, сбогом!!!!
412
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият запис е на нашето слънце отбанкя.Но чуждата експертиза ,ще се произнесе.Меркел ,бави топката,щото енейно послушно шутче,а ново няма.Те така.
411
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, казват че по-умния замълчава а вие и двамата с Борисов продължавате да се излагате с пълна сила! Срам ме е че съм гласувал и за двама ви!
410
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правото черво Радев пак се из.празни .
409
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поста президент е най-голямата глупост в една парламентарна република. Авторитарен пост който не върши кой знае какво, но забележете има резиденция, охрана от НСО и неизмеримата наглост да дава съвети на хората които всеки ден са на черешата и трябва да решават реалните проблеми на държавата.
408
10
 
20
 
! Отговори
Наказание преди 3 години
Защо това наказание този т.у.л.уп трябва да президент на България.Това е нещастен народ сме щом търпим такива
407
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Румбата льотчикаНе само той, а 90 процента от народа вярва, че са на вожда. И са си автентични, щом вожда до ден днешен не е подал жалба за обратното. Добре, всички ние сме луди и неверници, ами тея от ЕС, където ги лашка вожда с 200-та, защо му бият шямари всеки месец за корупция? Аре кажи бе експерт гробарче?
406
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ГОВОРИ, ПИШЕ И ИЗПОВЯДА РЕЛИГИЯ И УБЕЖДЕНИЯ /без расизъм/!Само долу ръцете от БОТЕВ И ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ Е ЗАПИСВАЛ ВСЕКИ ГРОШ НАРОДНА ПАРА!
405
10
 
19
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Експериментът пенсиониран фЪтмak да работи като президент се оказа неуспешен.Време е фЪтмaka да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
404
10
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 3 години
До АнонименНали не е в правомощията на Радев да се продължава Белене , Турски паток ??Който иска да се прави този гьол, той изпълнява поръчения от Кремъл. Нещо се обърквам с коментарите в тоя форум.
403
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да се готви за затвор, такъв се предлага от френската прокуратура-5 години, за бившщия премиер-Фийон,задето е назначил жена си за секретар. Радев не само че назначава любовницата си-Деси, за секретарка,но й дава жилище,което плаща държавата. Защо делото "застаря",е въпросът.
402
3
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 3 години
ТЕЗИ ДВАМАТА Е ХУБАВО ДА ПОДАДЪТ ОСТАВКИ И ДА СЕ КАРАТ НА ВОЛЯ БЕЗ ДА НИ КАРАТ ДА ГИ СЛУШАМЕНА ЕДИНИЯТ-ЕДНА КОФПОМПАНА ДРУГИЯ - *** И КОФА ДА МИЕ САМОЛЕТАОТ ТАКИВА ИЗБЕГАХА ВЕЧЕ 1,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ
401
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кремълски парашутист така и не стана политик.Апропо, афинитета му към интриги, сплетни и пошли компромати показват, че започва да проявява интерес към политическите борби, от към най-отвратителната му практики.
400
10
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
За пореден път Радев се изживява в ролята на морален стожер. Защо ли не се сещам за нито едно негово дело, което дори да намеква за морал в този човек. Иначе приказки за лека нощ колкото щете!
399
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, кръгом марш в казармата !
398
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, ако Бойко ти купи колело,...ама друг път !
397
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацвъкаха гробарчета с минуси като скакалци, ама като се вдигне народа се крият като мишкиииии....