Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева

Бизнесменът смята, че атаката е към президента
Обновена: 25 юни 2020 11:31 | 25 юни 2020 11:31, Павел Гълъбов
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева. Това определи Апелативният специализиран наказателен съд като потвърди определението на предходната инстанция.

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев. Това каза бизнесменът Пламен Бобоков, предаде БГНЕС.

Още по темата

Всичко е извадено от контекст, всичко е само с цел моята дискредитация. Аз просто съм ужасен. Не съм аз целта, целта е президентът, заяви той.

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат. Прокуратурата извърши обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков. Впоследствие Николай Николов подаде оставка. Разследването на прокуратурата продължава, няколко дни прокуратурата оповестява скрийншотове на кореспонденция между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. Оповестена беше и кореспонденция и по други теми.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Коментатор 37. Може да му направиш предложение. Изискан, елегантен далавераджия, атлетично защитава президента, както се казва : " Гузен, негонен бяга! ". Как мислиш, коментатор 37, дали президента не е знаел нищо, и дали без негово знание са се вършили някои неща, съмнителни работи ?!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е дал на Тиквата пари
38
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Това е знаково семейство още от времето на РМС. Където е текло, пак ще тече. Използвал вътрешна информация, защото като имаш пари си плащаш за каквото искаш.
37
2
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 1 месец
Много изискан, умен, атлетичен, привлекателен и елегантно облечен мъж!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Указатела на телефона му бил пълен с номера от сегашното правителство ,ми прокуратурата да ги арестува ,имал е протекция от високо ниво,всички в затвора у кримиковци
35
1
 
1
 
! Отговори
ист преди 1 месец
под ..... разбирай бок лук. Интересна цензура.
34
9
 
6
 
! Отговори
ист преди 1 месец
Барамбоков не е прав. Той отдавна е дискредитиран. А що се отнася до Радев, още щом си отвори устата , и сам се дискредитира.
От сагата Барамбокови разбрах, че мръсния *** е сладко нещо. След като години са си подслажвали живота с ***, сега ще пият оцет.
Пламен е обиден че гаранцията му е само един милион.Явно прокуратурата го е подценила. А той се мисли за голямата работа.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева

на червените крадци вече бизнесмени ли им викат?
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Поплавски
Социологическа агенция "Галъп" казва:

Галъп все казват, че бсп води с 5% на герб, а после пак сълзи и сополи!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако е възможно нека прокуратурата да разследва само ГЕРБ и ВМРО. А когато става дума за ветковци, вълчовци, баневци, бенчовци, минювци, галевци, цветан василевци, божковци, бобоковци, президентски съветници и цялата червена гмеж, прокуратурата да замълчи и толкоз.
30
1
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 1 месец
Я па тия че ме уплашат с един милион. При моите 200 милиона с един милион си купуам семки и боМбоМки бе.
29
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До БЪЛГАРИН,позора е тиквата,с празните чекмеджета,за кюлчетата нищо.
28
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Анонимен-20,ганьо ти не разбра ли,че Президента,няма право да назначава посланици,само подписва указа,даже при отказ,втория път е длъжен да подпише,по конституцията,а твоето обичано слънце ги предлага и назначава,спомни си как беше назначен пацо-терасата,след като първия път,му беше отказано ,от Президента.
27
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Поплавски,след кюлчетата и празните чекмеджета,и 30% са му много.
26
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Анонимен-25 ще мачка,дъртите дисаги на слънцето ти.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай Гешев!Скоро Корни и Радеф ще останат без вътрешни спонсори!Външните ние ги знаем!
24
1
 
6
 
! Отговори
Симпатяги преди 1 месец
За милиони. Няма закони от 1996г.!!! ВАЖИ!
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президенството гнездо от оси!!!
22
12
 
8
 
! Отговори
987 преди 1 месец
Този е с двата крака в батака. Нека да каже колко пари даде на Радев чрез Узунов, за да изпълняват желанията му. А сега се прави "света вода венапита", айде моля ви! А Радев е крайно време да си ходи. Все сме имали президенти, но такъв случаен човек и некомпетентен, не сме имали.
21
8
 
13
 
! Отговори
Поплавски преди 1 месец
Социологическа агенция "Галъп" казва:Българите гласуват доверие на президента Радев изразено в проценти: 50% за Румен Радев,с тенденция процентите да растат нагоре.Едва 30 измъчени проценти за Б.Борисов,с тенденция да растат надолу! Паниката в УП е бясна,затова са задействани всички възможни средства свързани с най важните институции в правораздаването,да "громят" президента Радев и всичко пряко и косвено свързано с него.Вървят разговори по тлф.от сорта:Назначил съм те,влез си в ролята.Няма АМА!