В Северна Македония почина Спаска Митрова

Години наред тя се бореше за правата на детето си
29 юни 2020 19:50, Анисия Иванова
62
В Северна Македония почина Спаска Митрова
Снимка: БГНЕС

В Република Северна Македония е починала Спаска Митрова, която години наред се бори за правата на детето си, съобщи БНР.

Външният министър Екатерина Захариева изрази съболезнования към семейството и близките на Спаска Митрова. И подчерта, че тя е пример за любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск в тогавашна Република Македония не се отказа от своя род.

Още по темата


Спаска Митрова води дълги години съдебни битки и в Северна Македония, и в Страсбург, за да си върне детето от бившия си съпруг - сърбина Воислав Савич.

Тя лежа и в затвор в тогавашната Република Македония, за кратко живя в Банско.

Спечели битката с македонския съд през 2011 година и оттогава живееше с дъщеря си Сузана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите в р.македония да спрат да лъжат,че ги дискриминират...в интерес на истината много редови македонски граждани от другите етноси могат само да мечтаят за техния охолен начин на живот.за тях се грижат както македонската така и българската държава...така че имам един апел към македонската прокуратура да провери от къде са богатствата на българите в бедна македония и докога ще продължават да гледат от високо съгражданите си македонци.
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 32Навремето седна един Македонец на една наша обща маса с чужденци в чужбина и псува българите половин час, аз си мълча и се правя на утрепан. Като разбра, че съм българин, обърна баницата. Дядо ми българин, аз също, обичам България. Накрая го смлях от бой за добър ден и че ме прави на мааймуна. Таз е от същите. Пра баба ми Иванка са били на една и съща възраст с баба Ванга, приятелки и съседки. Още тогава всички българи са се прибрали в родината, всичко друго е лъжа и измама, а тези лъжат
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите са най-гнусната нация на Балканите, по-гадни са и от турците.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първи път чувам за нея, да почива в мир.
31
2
 
9
 
! Отговори
я - зе68050 преди 3 години
Мразят ни защото Београд е създаден от българи . И те както други съседни държави се гордеят с нашата история . За дошлите от Африка е нормално ама за другите незнам Паисий го е казал
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига сте говорили глупости...бог да я прости младата жена...въпреки обидите и хулите,които тя изрече срещу македонците в р.македония,нея никой не я мразеше.тя и затова се прибра в гевгелия,защото комай в българия и се подиграваха повече.няма да забравя,когато я возеха с един мерцедес из сандански и вместо аплаусзи,получи псувни и обиди.тази млада жена беше употребена по много долен начин и от двете държави!
29
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Никога ама никога не вярвайте на сърбин.Викат ни брато,но ни мразят в червата както всички останали около тях.
28
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ си прибира неверниците и лъжците. Тази не е била никаква българка, така и изнасяло на момента. И ако беше истинска българка, нямаше да се снушава със Сърбин.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 25Още 5000 албанци заявиха, че са горди българи. Взеха български паспорти и дим да ги няма за Швеция и Норвегия. Плюя на тези мършии.. от скопие които измислената им държава ги отритна и се залепиха за нашата от няма и как. Пра баба ми е от Струмица, Иванка, съседка на баба Ванга, при патакламите си е зарязала къщата и е хванала пътя за родината си България. Всички българи си тръгнаха казваше ми тя. Ходих да видя къщата, а като разбраха, че съм българин, щяха да ме линчуват с камъни.Мелязии
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня когато станишев си затрая ибългарчетата поеха към полша.Бешеголяма гадост,държавата да не те защити.Сърбите незнам защо, мниго нимразят.При банкин каква държаеносткакви пет лева.Турчина уби мъж и женаи тоя сикаджия го пусна - отврат.Е,къде е каскета?Тук,две държави,срещу едно момиче.Ние май,несме подали ръка,кактотрябва.Виновни сме.
25
12
 
3
 
! Отговори
Платон Фъшкиев преди 3 години
Бог да я прости!Беше достойна жена,като Иво Прокопиев и Ивето от Пикъ!
24
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спаска Митрова заслужава да й кажат с болка българите сбогом, защото тя гордо заяви, че е част от един добър и достоен народ.
23
3
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Бореше се решително и твърдо жената за правата си,Бог да я прости,светла й памет.
22
2
 
28
 
! Отговори
. преди 3 години
Да почива в мир!
21
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светла й памет. Сърбия-не ходете там!
20
55
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ли да ми пука за някаква уж с българско самосъзнание изявено в краен случай, но стигнала до там да се омъжи и зачене от сръбска семка. Да си пращат семката на бащата, тя си е негова и няма нищо общо с българските корени. Хич не ми е жал за тези в съседство които ни плюят и мажат. Бил съм в Македония и Сърбия и ни мразят в червата си, аз защо да имам жал...
19
10
 
3
 
! Отговори
:) преди 3 години
Bye bye сноумен тасавалта! :) Дано изгорите в Ада!
18
3
 
41
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Мир на прахът и !!!
17
55
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми дреми за тази скопияница. По ми дреми за бабите и дядовците, които висят по ъглите на улиците оръфани и гладни с премрежени натъжени очи молещи за милостиня, бачкали къртовски 40-години за тази коочина...
16
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спаска Митрова беше убита от македонистите, на които Боко и Каракачанов дадоха безусловна зелена светлина за ЕС и НАТО, въпреки огромните антибългарски настроения в тази държава! Не пряко разбира се, но косвено македонистите съсипаха здравето и живота на Спаска, само защото тя държеше на българските корени на детето си!Македонизма убива! ДЪЛБОК ПОЗОР ЗА ГЕРБ И ВМРО И ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ТЕЗИ ПАРТИИ!