Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.

Борисов: Вчера СЗО пак ни уплаши, често си менят позициите
Обновена: 1 юли 2020 10:34 | 1 юли 2020 10:18, Веселина Йорданова
134
Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката 60/40 и е запазена заетост от 160 хил. души в близо 9 хил. предприятия. Това информира премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на МС във връзка с новия дизайн на мярката.

Подадените заявления вчера са за още 300 хил. работници, съобщи премиерът. Подпомогнати са различни фирми, като най-голямата е с 2700 работници.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хил. работни места, ще ни струва до 1 млрд. безвъзмездни пари, каза премиерът. На няколко пъти той подчерта, че не става дума за заеми, а за грантове.

Осигурени са евросубсидии, така че мярката да стане 80/20 в сектори като транспорт и туризъм. За нея ще бъдат отделени 40 млн. лв.

Трета мярка въвежда днес социалното министерство - за наемане на безработни отново с европари, от бюджета ще са 160 млн. лв.

Вчера СЗО пак ни изплаши много, съжалявам, че в тези месеци, Ананиев, толкова често се менят позициите, коментира премиерът и напомни, че СЗО промени позицията си за носенето на маски.

Премиерът коментира и че в Гърция българите са дисциплинирани, както и новите изисквания за преминаване на границата.

"Гърция въвежда електронно заявление, всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък, плащат такси за магистралите, счита им се за най-нормалното нещо", каза Борисов.

Към момента КПП Кулата работи и в двете посоки, КПП Илинден е затворен на изход за туристи, на вход към България работи, Златоград не работи в двете посоки, информира вътрешният министър Младен Маринов.

"Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен.

Борисов предупреди да се наблюдава обстановката, защото "накрая ще кажат, че МВР е виновно". Маринов каза, че гражданите ще бъдат уведомявани чрез МВнР и ще бъде създадена организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
f преди 3 години
Тиквата да си подава оставката като премиер. Във Варна е станало някакво много тежко убийство, а полицията е съучаствала. Беззащитното момиче продупчвано с шило стотици пъти, с прерязани вени и артерии със скалпел, с извадено око, залято с киселина в лицето, и др., Бербатов тъппакът е единият убиец, а полицията е съучаствала и само е наблюдавала как я убиват с часове и спомагала! ПРокурорчето Вълев е стрелецът с пистолета!
17
16
 
2
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Добре, че е Бойко , че иначе не ми се мисли!
16
3
 
18
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Одържавяване на хазарта, държавни бензиностанции, даване на пари на бизнеса. Остава да направите АПК и ТКЗС и да национализирате на хората земите и Тиквата ще постигне мечтата на ментора му Тодор правешкия. Хвала на крадците от ОПГ гроб
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога малко да разбера: правителството унищожава работни места, за да ги "спасява" сега?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРИЗНАВАЙ ЗА СНИМКИТЕ И ЗАПИСИТЕ!НЕ СЕ ПРАИ НА УДАРЕН!
13
2
 
14
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Мдааааа, чекмедженцето май се е изпразнило ;)
12
0
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
80/20 какво означава?80/20 от колко?Заплатата на управителя и едноличен собственик ако е 20 00 лв, държавата ли ще му плаща 16 000 ?
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсен долен човек и лъжец.докога ще го търпим това недоразумение?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават ли се пари за колективно развитие на предприятия /кръстул ги някой фирми значи няма още ПАЗАРНИ ОТНОШЕНИЯ . Действа ЦЕНТРАЛИЗИРАНА, МАСОВА И, РЕГУЛИРАНА финансива система
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ми се мисли какво ще се случи след края на септеври,когато на морето ще имат максимум месец месец и половина сезон...хилядите бургазлии,варненци,несебърлии,созополци и т.н.,които разчитат на все по-краткия сезон,ще имат само разходи и почти никакви приходи...
8
2
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Да свалим комуниста Борисов и да въведем капиталистическия стой и да живеем богато в капитализма да забогатяваме като истински капиталисти.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее, още един разбит ф-16 в САЩ... Нашите кога идват ?
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата мярка само натоварва бюджета и ще доведе до увеличаване на данъци и акцизи на фирми и обедняване на населението което ще струва в близко бъдеще около 1 милион работни места.
5
1
 
22
 
! Отговори
SH преди 3 години
Един милиард подготвен за офшорните сметки на "робовладелците", а не за запазване на нЕк'ви си работни места...!!! И кражбите могат да си продължават...!!! А мат'риала да се спасява с кредити...!!! Дааа...!!!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само толко ли ще открадне Баце
3
0
 
16
 
! Отговори
Деца преди 3 години
това се нарича Комунизъм, няма Свободен Пазар, няма Пазарна Икономика, няма Конкуренция - има Държава Мащеха за Всички Работници и Майка за Р0ботодателите!
2
22
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Добре че е Бойко в тая ситуация с вируса, че не ми се мисли ако беше Нинова или Станишев. Пу пу.
1
0
 
24
 
! Отговори
A преди 3 години
Нищо няма да запази, само на "нашите" ще увеличи банковите сметки в чужбина.