В хотели и ресторанти няма да са длъжни да запазват заетост по 60/40

Бизнесът с нарушения на трудовото законодателство остава извън мярката
16
В хотели и ресторанти няма да са длъжни да запазват заетост по 60/40
Снимка: БГНЕС

Хотелиери и ресторантьори, които се възползват от схемата 60/40, няма да са длъжни да запазят за допълнителен период заетостта на работниците, за които получават компенсации.

Това е записано в проекта на постановлението за удължаване на мярката до края на септември, което правителството ще разглежда утре.

От схемата няма да може да се възползва бизнесът, който е извършвал груби нарушения на трудовото законодателство.

Работодатели, за които Инспекцията по труда е наложила актове за наемане на работници без сключени трудови договори, остават извън обхвата на мярката 60/40.

Същото важи и за тези, които без разрешението на Инспекцията са наемали ненавършили 16-годишна възраст, както и бизнесът, за който е установено, че не е изплащал навреме заплатите на персонала в законния размер до минималната работна заплата, предаде БНР.

Разчетите на социалното министерство сочат, че за близо 300-те хиляди работници, за които до момента бизнесът е кандидатствал, за да запази работните места, ще се изплатят 445 милиона лева за компенсации към заплатите и за осигуровките.

Бизнесът, за който НАП и Главната инспекция по труда установят, че е декларирал неверни данни, ще трябва да възстанови изплатеното по бюджета на НОИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Seriously ? Това звучи на НЕновините...
11
0
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Сега ще ги видим колко са загрижени за служителите си. Щото като ги бяха затворили, всички се пишеха божи кравички и едва ли не само за благоденствието на работниците си мислеха...
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро директно ще узаконят паричните потоци да отиват в конкретни физически лица. Много сме близо до това.
9
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
А пък българите изобщо няма да са задължени да ходят на българско море ! За какво да ходят ,като порция от 10-на пържени картофчета е 10 лв. ? И няма място за личния чадър на плажуващия ? Е, добре , че строим пътища към Гърция. Скоро и варненци ще ходим на море в Гърция ! Знаем, че софиянци ходят главно в Гърция.
8
0
 
16
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Явно някой е решил да раздава народните пари на мутри и комунисти ! Помощи за истински разбойници, които безсрамно се подиграват на българите ! Българите ще накажат хората , които им се подиграват! Това е сигурно !
7
0
 
6
 
! Отговори
Евротуризъм преди 3 години
Мярката за туризма в бг е 0.0/0.0.Добре че румънците не са много придирчиви и морето им е близо.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко можете да направите(да подкрепите мутрите), но не можете да накарате хората на сила да си похарчат парите при вас, ако ще кобила за министър да сложите.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинската комисия препоръча на УЕФА и през есента мачовете да са без публика.Бас държа, че парите са дадени на Борисов за да направят експеримента-мач с публика в 2 милионен град като опитните мишки сме всички софиянци.
4
0
 
18
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Двайте, давайте... пари има Меркел е пратила вчера ...Харчете, харчете ,харчете....че идат избори.След тях Време разделно на живо
3
0
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
А утре сутрин ще обявят нови 158 заразени и 7 мъртви. Поне така пише в worldometer. Да видим чуждестранни туристи през крив макарон. А на мутрите пари ще даваме, а те вдигат цените и реват.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко в услуга на мутрите и против здравето и живота на хората.
1
0
 
41
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Може ли да повторите Новината още един ПЪТ .Не може да е вярно че Бизнеса ще прибере пари по Мярката 60/40 и няма да даде пари на Работниците ?