Кантарджиев: Бяхме с най-контролираната инфекция, изпуснахме я

"Ръстът е в държавите, които не спазват мерките"
Обновена: 4 юли 2020 22:40 | 4 юли 2020 22:39, Веселина Йорданова
186
Кантарджиев: Бяхме с най-контролираната инфекция, изпуснахме я
Снимка: БГНЕС

Ръстът е в държавите, които не спазват мерките, където народът не слуша специалистите, а самозванците. Лично мене ме притесняват тези стойности, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативния щаб професор Тодор Кантарджиев пред bTV.

Май месец бяхме държавата с най-контролирана инфекция. Изведнъж нещата се изпуснаха. По религиозни, по спортни причини. И дискотеките на закрито. Не съм за тези мерки, коментира специалистът.

Още по темата

По думите му у нас циркулират 35 щама на COVID-19. Значителна част от щамовете вече имат придобитата мутация, която ги прави по-възприемчиви. Могат да заразят повече хора, казва Кантарджиев.

Пулмологът д-р София Ангелова напомня, че заболяването може да протече тежко.

"Хората и мерките се отпуснаха, а това води до заболяване на рисковите групи", казва д-р Ангелова.

Пациентите с хронични заболявания, особено с белодробни, не бива да прекъсват терапията си, обясни тя.

"Нека да не се струпват хората. Нека да използват лятото, за да каляват своя организъм с водата и слънцето. Изключително важни са маските в затворено помещение", съветва специалистката по белодробни болести.

Медиците все още не могат да прогнозират, какво ще е поведението на вируса, когато температурите у нас се повишат трайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зная, че ако се заразя, мога да се надявам не на вас, а на Бог да ме пази. Затова, престанете да всявате страх и паника! Оставете ни да живеем, на кой колкото му е писано! А на богопомазания шебек предайте, че и прос*та*ците умират!
3
15
 
25
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Кантарджиев е престъпник и лъжец! Като такъв трябва да бъде привлечен под отговорност.
2
14
 
39
 
! Отговори
Хахха преди 3 години
Изключително важни били маските в затворени помещения, абе лъжци нещастни как ще спрете вируса с маски.. Долнопробни шарлатани сте вие!
1
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига е драматизирал навсякъде се забелязва ръст не сме сма ние, само Китай е безгрешен и случайте ги няма почти от март насам.