След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами незнам, но имаше доста *** с коли които имаха Гръцка регистрация. Незнам, може да са били българи, които са крали коли от Гърция, Но пък и псуваха на гръцки.Ако не вярваш *** на Слънчака и брой гръцките коли там
160
8
 
13
 
! Отговори
Димов преди 3 години
Още една причина да не ходим там а в Гърция! Благодарим за информацията!
159
3
 
40
 
! Отговори
ахахахааа преди 3 години
Абе да ти кажа и аз днес минах покрай Сл.бряг и верно беше пълно с гърци.И не само,беше фрашкано с испанци,италианци,португалци даже едни 5000 човека бяха дошли чак от карибите на Слъмчев бряг.
158
1
 
21
 
! Отговори
Ахаххахааааа преди 3 години
До Анонимен 160Пълно е с гърци на Слънчев бряг казваш.
157
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А моите приятели Тончо Николов,Гинчо Стоянов и Драгия Андреев с които бяхме на палатка в Слънчев бряг 1987 г знаеш ли ги? Зад капанчето до санаториума имаше полянка.Там забихме палатката до Ладата!-:) Имаше 30 метра отвесни скали.От които днес и папера им няма! А има " хотел " на плажната ивица! А тогава ивицата беше около 15 метра и след нея скала! Ама ти Не го помниш бре Герберски ***! А иначе уплюваш социализма,който изобщо не Помниш!-:) Тонкааа Тонка.......
156
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес минах през Слънчев Бряг, на път към Варна. Там е ужас хора, коли задръствания. Пълно е с руснаци, румънци, гърци и македонци.
155
6
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
ТонкаЗащо тогава го хвалиш нашето море? Стана, като Скалистите планини. А и водата е супер. Като се топнеш малко и на сутринта не можеш да си обуеш обувките. Палците ти избуяли напред за 52 ри номер. Сигурно е заради чистата вода. Или да не би пък, да е от пречиствателните станции.
154
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудесно, може ли сега да им направите ддс-то както на всеки друг бизнес, защото не искам да плащам вместо великия Мутреций милионерски данъчния измамник с джипа, на който великите управляващи се молят да си изсветли бизнеса
153
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно морските ги е срам да кажат какво е особеното на село Плазовец.Ами особеното е че в това село няма ток,НИКОГА не е имало. 21-ви век България в ЕС.
152
2
 
24
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Три месеца ни ограничаваха, за да може да излъжат чужденците. Нас кучета ни яли. На есен ще им берем гайлето, само и само мутрите да си направят сезон. Ужасна държава!
151
3
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
А някога беше Съни бийч. Сега е Слънчака. Каква класа а, Тонка. Слънчака.
150
3
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До АмидофенНикога не съм писал,че в Гърция е лошо:):):):)Даже много добре е положението:):):)Са тази седмица требваше да хода там,но ме спреха тук на Златна Рибка за откриването:):):)Другата седмица сме на Халкидики долу ниско на Касандра:):):):)Палюри,ако знаеш кде?:):):):)
149
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се дърляте къде било добре къде било зле? Тия морските ,,тарикати'' да ги питам,чували ли са за село Плазовец,какво е особеното на това село? Жокер,намира се на 13 км. от Слънчев бряг.
148
3
 
14
 
! Отговори
до к.140 преди 3 години
Не си прав: още първият ден след сваляне на ИП бяха изброени над 30 хил.коли и така беше 3-4 дни. Сетне се включиха в потока румънци и сърби, но над половината летовници бяха българи. Заради повишаване броя на заразените българи, гърците спряха четирите проходи източно от Кулата-Промахон, но отворят ли ги, особено тези в ЮИ България, доста българи ще се втурнат в гръцките курорти. Така че предстоят тежки дни тази година за черноморските хотелиери по южното Черноморие.
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредната новина писана по поръчка на Нинчето Ангелкова
146
4
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 3 години
Абе момче,ти кога си ходил на север бе.До Балчик вс са румънци.Веят се румънски знамена,слуша се румънска музика,говори се румънски,и яко им лижжжат зз...те!ФУЛЛ!Изяждат риби миди и всичко..после от август само гръцки миди и риби от метро..твай!
145
1
 
8
 
! Отговори
Амидофен преди 3 години
ТонкаЗащо се пънеш от Чепръчене да пишеш за Гърция, че било лошо. За тебе дали л.а.й. на от кравите, дали от Слънчака е все тази.
144
4
 
18
 
! Отговори
Firestarter преди 3 години
Дори в най-измислените фейк новини има поне нещо вярно, а в тази статия - нищо. Ако в целия комплекс е имало двама туристи и след седмица - 20, това бум ли се нарича?
143
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Другата седмица откриваме 365 на Златна Рибка:):):):)Малко късно,но с голем хъс:):):):)Мишленца ше ви разказвам:):):):)
142
2
 
10
 
! Отговори
до к.131 преди 3 години
Ще перифразирам една известна фраза на проф. Юлиян Вучковц в смисъл: "Гледам и не вярвам на ушите си". Тези от Северното Черноморие да се благодарят на неохотата, с която гърците приемат румънци и сърби и на все още опазената природа, която предразполага по-бедните румънци да летуват там. За Слънчака нищо хубаво: алчни хотелиери, макар че премиерът реши, че проблеми с морето няма да има. Ама си ги има пущините и пуснат ли ромеите трите проходи в ЮИ БГ, тракийците веднага ще припнат на юг.