Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Референдум за президентска република и край на ГЕРБ и ДПС и патеричите им партии
9
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните или заразените? Макар, че *** на снимката едва ли прави разлика. Болни няма и 400 общо, сигурни са около 30, другите са за пътеката. И тия 30 са с тежки други заболявания
8
23
 
9
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Нещо много сте пасивни в броя на коментарите! Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
7
4
 
18
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Корнелия Нинова гони агентите на ГЕРБ от БСП и ето че един от тях Ананиев лъсна като министър. Айде Боки направи и Гергов и Контрабандиста министри или поне ги назначи за *** на властта.
6
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО НЕЗАБАВНО!
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завалията е толкова *** че сигурно пита журналистите какво да каже . Няма медицинско образование пенсията кво прави в тва министерство
4
6
 
57
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Това белокосо човече е толкова долно създание, че единственото което заслужава е да яде тухли и павета !!!
3
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди десет дни същото казваха ако станат над сто. Изводите си ги правете сами, не се отнася за избирателите на ГЕРБ, ясно е че вие не можете да мислите, камо ли изводи да правите.
2
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвайте направо сценария какъв е да си знаем и това е. Ще възстановите а дали някой ще ви ги спазва, а? Най много да ядете сопата ако продължавате с глупостите си .. Продажна изкукала дядка .. *** ..
1
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 50 до 200 не е ескалация, от 180 до 201 е ескалация...Колекция "бисери на Ананката 2020".