Борисов обсъди с Щаба проучването за лекарство за вируса

Докладваха на премиера, че са дадени указания за по-строг контрол
30
Борисов обсъди с Щаба проучването за лекарство за вируса
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19. Целта е те да разполагат с всичко необходимо - лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

Още по темата

Министър-председателят проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус.

"Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта Борисов.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПроСоТо
Хкреметн рядък, Льотчикът поне е перфектен пилот - ас! Ако те повози, ще одрискаш цялата кабина. изпълнява задачите си по конституция! Знае езици, завършил е две академии! Макар, че аз бих се радвал да суспендира Конституцията и започне да управлява! А бандитите да събере в един стадион...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПроСоТо
Простото, побеснявам, като си помисля, че за този *** ще ти платят грешни пари!
В Русия здраво работят, имат висока медицина, създават лекарства, апарати! Руснаци и кубинци се справиха със страшната Ебола в Африка, където западняците се бояха да отидат! Пирогов е руснак, неграмотнико! Освен, че е дошъл в България да оперира ранени, оставил си е името за нещо! Какво е то, неграмотнико!
26
0
 
2
 
! Отговори
Какво сте открили, преди 1 месец
това е цяр от 80 година и е за *** по животните. Нали Боко ни третира за животни и като такива ни лекува! Не се връзвайте на глупостите им, мажат и лъжат като игани! Сега си правят опити върху хора, както д-р Менгеле, Боко е същият!
25
0
 
1
 
! Отговори
Нещо става преди 1 месец
Днес Слугата с каскета не се е показвал за снимки и интервюта по дворищата на изнасилени бабички в страната.
24
10
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Очакваме включване от Льотчика тази вечер.
Ще ни бъде обяснено, че се крадат пари с разработката на това лекарство, и че само учените от Рассия имат капацитета и знанията да го разработят!
23
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Sichtpunkt,този твой румен,да не е брат на бойко бобоков.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов ще получи от Европа само от онова нещо вуната, след сичките тия записи, в които е бе европейскитд лидери.

И правилно - фашистката диктатура, която изградиха с Гешев, не трябва да бъде финансирана.

По-добре без държава, отколкото с такава.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов едва ли знае за какво служи аспиринът, но нали е потомствен измамник, пунтира фармацевт...
20
9
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Румен Бобоков Фатмаков, е в потрес от злоба, как може Борисов да справя на толкова много фронтове. Ден и нощ мисли в какво да обвини правителство и да разсея всякакви съмнения за умственият му багаж!
И всичко това по заказ на кремльовските бандюхи начело с късият и дърпащият уши цигарен бос. За това на Румен Бобоков Фатмаков е клепоух!
19
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Сега очаквам Радев да почне да вие като флекс, а Нинова да поиска още един вот на недоверие!
Бива ли Борисов да се къпе в позитивни новини, а Льотчика да го разследва прокуратурата.
18
2
 
13
 
! Отговори
Антимутра преди 1 месец
На пръв поглед Тиквата полегна на мафията, иначе защо му трябваше да отваря фитнесите, стадионите, ресторантите, баровете и дискотеките, е нали белото требе да върви. Но истинската цел на мутрата е да ограби К19 фондовете и да отложи изборите - увеличаване на заболеваемостта и локдаун на социалния живот и личните права.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не правите вие ами само симулирате дейност!Ояли се безполезни калинки!
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВА НЕ Е КАТО ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкянския тулуп няма ли най-накрая да разбере, че е абсолютно ненужен, излишен и само пречи на хората да си вършат работата касто им губи времето със селяндурската си особа?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивам да целуна портрета му на стената!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някакви хора учат с десетилетия и накрая идва Боко и се оказва, че усилията им са били напразни, понеже ОН оправя всичко!
12
2
 
17
 
! Отговори
Тиквата-Слънце преди 1 месец
И лекарство ще ни направи! Кой като него?
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките тия нищо не разбират от вируси ама обсъждат, ашколсун работят яко. Мутафчийски да казва кога ще умираме яко, че ни писна да чакаме Лъжец ли е Мутафчийски или всява страх или просто е глу-пак ? Такъв ли трябва да стои начело на щаба НОЩ ?
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта Борисов."

А нареди ли им също така да вдишват и издишват през секунда интервал?
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хе-хе всичколога в действие остава само лекарството да го именуват на негово име.