Борисов обсъди с Щаба проучването за лекарство за вируса

Докладваха на премиера, че са дадени указания за по-строг контрол
30
Борисов обсъди с Щаба проучването за лекарство за вируса
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19. Целта е те да разполагат с всичко необходимо - лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

Още по темата

Министър-председателят проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус.

"Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта Борисов.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоХкреметн рядък, Льотчикът поне е перфектен пилот - ас! Ако те повози, ще одрискаш цялата кабина. изпълнява задачите си по конституция! Знае езици, завършил е две академии! Макар, че аз бих се радвал да суспендира Конституцията и започне да управлява! А бандитите да събере в един стадион...
25
0
 
2
 
! Отговори
Какво сте открили, преди 3 години
това е цяр от 80 година и е за *** по животните. Нали Боко ни третира за животни и като такива ни лекува! Не се връзвайте на глупостите им, мажат и лъжат като игани! Сега си правят опити върху хора, както д-р Менгеле, Боко е същият!
24
10
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Очакваме включване от Льотчика тази вечер.Ще ни бъде обяснено, че се крадат пари с разработката на това лекарство, и че само учените от Рассия имат капацитета и знанията да го разработят!
23
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Sichtpunkt,този твой румен,да не е брат на бойко бобоков.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ще получи от Европа само от онова нещо вуната, след сичките тия записи, в които е бе европейскитд лидери. И правилно - фашистката диктатура, която изградиха с Гешев, не трябва да бъде финансирана. По-добре без държава, отколкото с такава.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов едва ли знае за какво служи аспиринът, но нали е потомствен измамник, пунтира фармацевт...
20
9
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Румен Бобоков Фатмаков, е в потрес от злоба, как може Борисов да справя на толкова много фронтове. Ден и нощ мисли в какво да обвини правителство и да разсея всякакви съмнения за умственият му багаж!И всичко това по заказ на кремльовските бандюхи начело с късият и дърпащият уши цигарен бос. За това на Румен Бобоков Фатмаков е клепоух!
19
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Сега очаквам Радев да почне да вие като флекс, а Нинова да поиска още един вот на недоверие!Бива ли Борисов да се къпе в позитивни новини, а Льотчика да го разследва прокуратурата.
18
2
 
13
 
! Отговори
Антимутра преди 3 години
На пръв поглед Тиквата полегна на мафията, иначе защо му трябваше да отваря фитнесите, стадионите, ресторантите, баровете и дискотеките, е нали белото требе да върви. Но истинската цел на мутрата е да ограби К19 фондовете и да отложи изборите - увеличаване на заболеваемостта и локдаун на социалния живот и личните права.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не правите вие ами само симулирате дейност!Ояли се безполезни калинки!
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВА НЕ Е КАТО ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянския *** няма ли най-накрая да разбере, че е абсолютно ненужен, излишен и само пречи на хората да си вършат работата касто им губи времето със селяндурската си особа?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивам да целуна портрета му на стената!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви хора учат с десетилетия и накрая идва Боко и се оказва, че усилията им са били напразни, понеже ОН оправя всичко!
12
2
 
17
 
! Отговори
Тиквата-Слънце преди 3 години
И лекарство ще ни направи! Кой като него?
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките тия нищо не разбират от вируси ама обсъждат, ашколсун работят яко. Мутафчийски да казва кога ще умираме яко, че ни писна да чакаме Лъжец ли е Мутафчийски или всява страх или просто е глу-пак ? Такъв ли трябва да стои начело на щаба НОЩ ?
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта Борисов."А нареди ли им също така да вдишват и издишват през секунда интервал?
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе всичколога в действие остава само лекарството да го именуват на негово име.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това се очакваше. Тулупът и Шайката му ще се опитат да отложат изборите, защото знаят че след тях си заминават.
7
14
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ние привържениците на ГЕРБ знаем че форумите са за ниско интелигентни комплексари с които няма смисъл да се спори. Просто си гласуваме за ГЕРБ и печелим всички избори. Троленето е за вас