Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"

Според местните власти голяма част от положителните случаи са на туристи
183
Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Гърция затегна пропускателния режим с България през ГКПП Кулата - Промахон, където от днес от гръцка страна се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение, съобщава "Труд".

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на COVID-19, които по данни на гръцките власти на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция.

Още по темата
За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, като 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната. Според местни медии част от положителните случаи са на българи на остров Тасос.

Твърди се, че българските граждани са пожелали да се върнат в родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

Конкретно на ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

След направения тест те продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

На останалите гранични пунктове Маказа и Ексохи, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти, тестове не се правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
11
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Всички които ходят на море в Гърция са луди
114
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125Могат да ни забранят Бяло мере, но не могат да ни задължът да отидем на Черно.
113
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
очевидно ще пропуснем Гърция тази година. Ама и на нашето морняма да отидем! Погребали сме го завинаги! Но ще помним - ГЕРБ ни попречи да отидем в Гърция!
112
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия не позволява на българи да влизат там. Австрия е на път да забрани на нас и сърбите да влизат в Австрия. Ей, са на *** кат му спрат и достъпа до Бяло море, ще му се наложи да спазва мерките.
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров не ми е никакъв, но щом герберите го плюят, няма как да е некой кофти тип :) Явно им е дадена заповед по батальона, ако ще за популацията на мечките в Канада да е статията, за Мангъра да се пише :D
110
13
 
8
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
Давайте мангъровчета чумясали, в Гърция е харашо, обаче май не ви пускат и там да ги заразявате с " несъществуващия" китайски Спин, комшиите имаха здрави мерки за дистанция, носеха задължително маски, утрепаха заразата и сега нещат мангъровски откачалки със стаден " имунитет" :)))))
109
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците показват как се управлява ОТГОВОРНО а не като ***.От друга страна, добре че са гърците да изловят тая бълггарашка сгган която тича напред-назад заразени с ковид и пръскат зараза навсякъде.П.П. Съветвам гърците да ареструват на място заразените и да ги затварят за 14 в килии щото тия бамбуци нщма да спазват карантина ГАРАНЦИЯ !!
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 115Дай кординатите на лабораторията!Или само "драскаме"?
107
6
 
10
 
! Отговори
топ 5 по заразени преди 3 години
Европа затяга примката около безхаберника борисов, давай още тикво ти можеш! давайте още с мангъров!
106
3
 
10
 
! Отговори
запознат преди 3 години
ще стане мазало! Последният път на голямата опашка минаха 7000 коли и около 20 000 пътника !! при условие че беше жега и гърците на един от 20 я гледаха кода я не !!сега ... спри , дай код айде ближи клечка , па се разпиши !!ако на кола отива 2 минути само.......то станаха 20 часа !!!! Като прибавим и традиционното туткане на нашите дето са там ,,, опашката ще почва от дефилето !!
105
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и лабораториите заработват добре покрай тази ситуация. Преди да тръгна за Гърция ходихме цялото семейство да си правим PCR тест, че го искат на границата. И в лабораторията, като разбраха за какво сме дошли чистосърдечно ни попитаха: За Гърция ли ще патувате? Тоест отрицателен тест ви трябва?Казвам да. точно така.И те си казаха. Отрицателния тест ще ви струва 50 лв. Отгоре на човек..Естествено, че се съгласих, тази почивка я плануваме от година. Всичко сме резервирали, платили. Няма как.
104
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце нали беше поръчал 1 млн тестове, кво стана, румънци сърби, македонци си влизат на воля даже и температурата не им мерат на границата, по Гръцките медии говорят че у нас положението се е влошило заради потока от сърби и македонци, които заради затворената граница са минавали през наша територия, та гръцките власти даже предложили съдеиствие за контрол на сърби, румънци и македонци още на нашата граница та да се отсяват нещата още при влизане на наша територия, ама НОЩниците отказали.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли туристите предпочитат мерките на Гърция, пред липсата на мерки в България?
102
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То по евтино излиза ако се почустваш зле да отидеш до там за безплатен тест, отколкото в наша болница. Още от влизането те цакат със 130 лева.
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
97 По добре от тебе знам какви бяха забраните в Гърция, никакъв " фул- мул" нямаше нито в Солун нито където и да било в страната, мангъровчета лъжливи, май пак с лъжите до под кривата круша стигнахте! Какво да се разправям с вдлъбнати като тебе, ти си пишеш глупостите така или иначе
100
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста държави вече ни вкараха в черният списък, такса че скоро и чартъри няма да има. То си стана ясно, че туристите предпочитат в Гърция въпреки строгите мерки и контрол, които имат там, като влизане през два гранични пункта, тестване, дезинфекция, увеличена дистанция. Интелигентните хора предпочетоха предвидимоста и безопасността на Гърция, пред нагъчканите чалготеки и хаоса у нас.
99
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Ми щом е задължителен и се прави от тях на границата значи е за тяхна сметка, то и там теста е 10-12 евро, не като у нас да те цакат по 100 кинта минимум
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сметката я пращат на Бойко.
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, тамън че ми направат безплатен тест, че тука искат по 130 кинта
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще си стоя в гърция!