Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания

Да не се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства
Обновена: 8 юли 2020 12:48 | 8 юли 2020 12:48, Елка Василева
292
Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания
Тодор Кантарджиев. Снимка: архив, БГНЕС

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза пред Радио „Фокус“ директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев по повод рекордния брой от 188 заразени с коронавирус за едно денощоние.

Кантарджиев обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки“, каза Кантарджиев.

Още по темата

С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски, посочи членът на НОЩ, като припомни, че носенето на маски е задължително и в градския транспорт.

„Мога да кажа, че вече берем плодовете на абитуриентски балове, на масови събирания, така както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства“, допълни проф. Кантарджиев.

Важно е в болниците да не се допуска разпространение на заболяването, уточни той. Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи, каза още той. Важен е и контролът на работодателите в големите работещи колективи, подчерта професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Че то тоя туризъм реално храни сами началниците. Кой взима пари там? Армията от камериерки ли? Или сервитьорите дето очакват само бакшиш? Т.е. и сега хората не ходят чак толкова на ресторанти, така че пак не вързали. Самият процес на туризма и ресторантьорството предполага бързо заразяване, а реално не дава произвежда много пари за хората които работят там. Да ги затварят! Писна ми заради едно кафе да ми забраняват да пътувам из света!
212
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
По онези махали, не носят маски. Само се за гледайте в автобус 72 и ще се сетите какво става. Едни носят маски, други си играят кючеци и маските им пречат да пеят. Там е най голямата зараза.
211
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммЗнаеш, че няма да е за 1 месец, а ще е за много повече. А след това покрай туризма всичко ще спре и ти ще останеш в един момент без работа, защото дори и хляб да продаваш, няма да има на кой да го продадеш, защото или хората ще са измрели от бедност или няма да имат пари.
210
4
 
1
 
! Отговори
йееее преди 3 години
1,2,3..... 188 нови болни днес!!
209
0
 
6
 
! Отговори
ей мустак преди 3 години
не прехвърляй отговорността от болната на здравата глава! цирков артист!
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърните калинки на Ту лупа изпъснаха нещатаНОЩ да се оттегли, за да спре производството на "новини" и парадокси
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кой?Да се стои затворено винаги ли? И защо? Защото може да се разболеем, затова колко години трябва да сме затворени и да не работим? За да не се разболеем, сякаш вечни ще бъдем или е само ковид? А като сме затворени и без работа, колко много повече ще изгубят живота си заради бедност, мизерия и други болести?
206
6
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Не знам защо не не ни затворят за 1 месец още и да си починеш малко? Тоя туризъм и ресторантьорство ще убие цяла България. Толкова ли е проблем едно лято никъде да не се ходи. Да излиза полиция и жандармерия по улицата и да се приключва с тази свободия. Едно е свобода друго е свободия!
205
0
 
7
 
! Отговори
до щаба преди 3 години
слушах ви и изпълнявах каквото ни говорехте на брифингите - СЕГА МЕ Е ГНУС ОТ ВАС, ТРИМАТА ЛЪЖЦИ!
204
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мандраджиев, Мунчев и Майтапчийски да кажат, защо не се прави втори тест на установените заразени в рамките на 24 часа и защо когато хората диагностицирани от тях като положителни като си направят последващ тест в частна лаборатория теста излиза отрицателен, защо бе мУшеници, какво целите, докага с Вашите нагли лъжи, десетки доказани случаи вече има
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държава, в която здравния министър е вуйчо на финансовия, може всичко да се очаква
202
1
 
4
 
! Отговори
т.е. преди 3 години
народът му е виновен...Знаеш ли бе, какво се случва с тоя, на когото му е виновен народът? отива в небитието. като СДС, дето викаха,ч е народът не е узрял. И загубиха изборите преди 20г.
201
0
 
2
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
Я провери дали няма
200
3
 
5
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Берем плодовете за мерките на щаба , кой взе решение да се разхлабват мерките при повишаване на болните ???
199
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИ И МЕД. СЛУГИТЕ ИМ, КОИТО ЗАРАДИ ПАРИТЕ ОТ ЕС ЗА БОРБА С ВИРУСА СА ГОТОВИ ДА ЗАТРИЯТ СТРАНАТА.Австрия ни сложи черен печат заради COVID-19.
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да береш джанки..е хубаво
197
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастко безмозъчно, никой не е казал, че няма, стига с тая изтъркана грамофонна опорка.Вирус има, но не е толкова опасен. Умишлено се акцентира медийно върху него. В цял свят.Не се съобщават починалите от други болести, а всички се слагат в статистиката за Ковид.Освен това и малкото, които са починали покрай коронавируса са починали С него, не ОТ него.Но това май е прекалено сложно да се разбере от про ст милиционер като теб и себеподобните ти.
196
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам на дебилните егоистични безсъвестни безмозъщни безотговорни безчовечни българи с егоистично мислене които твърдят че короновирус няма всички те да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с тази болест да не могат въобще да дишат да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им дойде акъла в празните им дебелокожи инатливи недесцеплинирани дебилни егоистични кухи глави.
195
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При бай Тошо имаше много повече свобода.Не, нямаше.Но, както я караме, до десетина години ще сме пак там.
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видов ден иде ;)