COVID-19 не е от особено опасните инфекции, смята пулмолог

Трябва обаче да сме отговорни, смята д-р София Ангелова
Обновена: 10 юли 2020 23:35 | 10 юли 2020 23:20, Красимир Ангелов
48

330 новозаразени с COVID-19 и четирима починали за денонощие - това са резултатите от днешния ден. Пулмологът д-р София Ангелова каза за "Денят ON AIR", че 80% от заразените ще прекарат вируса леко или няма да проявят никакви симптоми.

"Това е нормален ход на нещата и не трябва да създава паника, напротив - трябва да мобилизира хората, трябва да имаме по-голяма отговорност и да знаем, че днешната ситуация показва, че вирус има", отбеляза д-р Ангелова.

По думите ѝ коронавирусите са известни от хиляди години.

"Ние започнахме и сме ги изучавали от 1964 г. След първия коронавирус са открити нови четири вида, които са ни заразявали. Виждали сме т.нар. настинки - хрема, гърлобол до 3-4 дни и хората оздравяват. Това е мутант, той е по-различен, не е по-особено опасен. SARS-CoV-2 не е от особено опасните инфекции. Той в природата е нещастен, не е активен, но когато попадне в своя гостоприемник - в човешката клетка, той използва енергията на клетката, в резултат на което се размножава", обясни пулмологът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея COVID-19 няма за цел да убие човека, защото ще спре да съществува".

Гостът уточни, че струването на много хората на едно място създава условия за заразяване.


48
Още от Общество
Напрежението на протестите ескалира - протестиращи и полиция се сбиха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Бобо преди 3 седмици
Струването на много хора е опасно. Страхотна *** и журналистика. Неграмотни сте.
37
0
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 седмици
До Анонимен 33

БЦЖ може да е ваксина за други заболявания, но те са отново респираторни, явно по индиректен начин подсилва имунния отговор и за Covid-19. Който е по-любопитен, нека да види разпространението на короната в Източна Германия (новите провинции) и Беларус, там също има БЦЖ.
36
1
 
6
 
! Отговори
89832 преди 3 седмици
Добре бе, месеци наред една и съща песен. Явно обществото не иска да плати цената от 2% умрели и 10% увредени. Ай сиктир!
35
1
 
0
 
! Отговори
Тази преди 3 седмици
не чете ли какво става в Казахстан. Или вирусът е мутирал, или се е появил нов, който предизвиква пневмония с ужасяващи поражения в белите дробове.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Цвета Иска ти се да те заобиколи ама няма и тебе ще те достигне...
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БЦЖ ни спаси. Тая ваксина е чудо.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз познавам двама, дето го изкараха. Не бяха приятна гледка след това. Нямаха пневмония, ама загубиха много килограми и изглеждаха, като трупове после.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Престанете с тоз цирк и лъжи не вае срам
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
добро утро!
естествено че не е!!
29
4
 
12
 
! Отговори
65 преди 3 седмици
Аз познавам трима ,които са го изкарали,без да и стигат до пневмонии и др.усложнения.Точно 9-11дни са били с температура,понякога 39градуса по 2-3часа.Спада сама,дори и хапчета не помагат.Даже се е стигало до чорапи с оцет и вода.Жестока кашлица,от която от напъване сърцето ти излиза от ритъм.Почти два месеца след това се почувстваха оздравяли. Пък вие си говорете каквото щете.Поне един излекуван да излезе пред ТВ и да каже какъв е ужас и шок за тялото.Дано някой повярва,за да се пазиме повече
28
6
 
21
 
! Отговори
Светозар преди 3 седмици
Ще дойдете на шмайзера на Мангъров. Както виждате все повече лекари и експерти започват открито да заявяват, че т.н. Коронавирус е абсолютна измама и манипулация. Къде са чувалите с трупове и зимни пързалки - морги, с които ни плашеха ? Май нещо ги няма. Най - обикновена пневмония е по - опасна от Коронавируса, ако такъв изобщо съществува. От февруари насам ви лъжат и продължавате, да се хващате на тази измама.
27
9
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 3 седмици
Е вече познаваш... аз се заразих и се лекувах два месеца. Освен, че кашлях денонощно, се възпали и панкреаса, след това развих тежка алергия и във вма ми вливаха 10 дни медрол. Преди това има ли нужда са разказвам за тежките антибиотици?!? Все още се възстановявам... пазете се, хора!
26
0
 
5
 
! Отговори
33 преди 3 седмици
33 е единствения позитивен коментар
25
13
 
12
 
! Отговори
Оцелял преди 3 седмици
и на най-големият си враг не пожелавам да се разболее от тази лека болест!!
24
14
 
9
 
! Отговори
Ant преди 3 седмици
Дано този не ща стен вирус по па дне във вас Ангелова, ако и да няма за цел да ви убие, за да си се размножава.
23
4
 
10
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 седмици
нов рекорд : 60 000 Заразени с Уханка в САЩ за 1 ден!
22
9
 
8
 
! Отговори
електорат герп преди 3 седмици
няма да спазвам нищо ибал са им майките нафвсички да умират само ние с бойко да останем
21
0
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 3 седмици
Ами за това още от Римско Време, поне в Белият Свят водещ Принцип е - Не Убивай Вестоносеца. При всички положения нещо се случва в Казакстан - към момента имат 400% повече случай на пневмония спрямо миналата година, смъртността е много висока, а тестовете за Вируса от Ухан са отрицателни. Така, че ни остава да се молим Казакстанският Вирус и той да не дойде при нас. Аз лично мисля, че е мутация на Вирус Ухан, просто голяма мутация и затова тестовете не я ловят.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 25 - леле, сега ще ти нацъкат десетки минуси. Тук никак не обичат да се обсъжда информация, която би нарушила лятното спокойствие и рутината фризьорски салон-мол-бар. Може само да се пише как всичко е измама и правителството ни лъже.
19
4
 
18
 
! Отговори
до 24 преди 3 седмици
Положението в Казакстан е трагично, но както обикновено нашите медии мълчат : 28 000 са в болница с Тежка Вирусна Пневмония, тестовете им за Уханска Чума са Отрицателни. Вече почти 2000 хвърлиха топа. СЗО както обикновено си нямат идея, казаха "следиме ситуацията". В момента реално никой нищо не знае, какво точто се случва в Казакстан, може би имаме нова Супер Смъртоноста Мутация на Уханска Чума, коята е толкова Мутирала, че и тестовете не я ловят.