COVID-19 не е от особено опасните инфекции, смята пулмолог

Трябва обаче да сме отговорни, смята д-р София Ангелова
Обновена: 10 юли 2020 23:35 | 10 юли 2020 23:20, Красимир Ангелов
48

330 новозаразени с COVID-19 и четирима починали за денонощие - това са резултатите от днешния ден. Пулмологът д-р София Ангелова каза за "Денят ON AIR", че 80% от заразените ще прекарат вируса леко или няма да проявят никакви симптоми.

"Това е нормален ход на нещата и не трябва да създава паника, напротив - трябва да мобилизира хората, трябва да имаме по-голяма отговорност и да знаем, че днешната ситуация показва, че вирус има", отбеляза д-р Ангелова.

По думите ѝ коронавирусите са известни от хиляди години.

"Ние започнахме и сме ги изучавали от 1964 г. След първия коронавирус са открити нови четири вида, които са ни заразявали. Виждали сме т.нар. настинки - хрема, гърлобол до 3-4 дни и хората оздравяват. Това е мутант, той е по-различен, не е по-особено опасен. SARS-CoV-2 не е от особено опасните инфекции. Той в природата е нещастен, не е активен, но когато попадне в своя гостоприемник - в човешката клетка, той използва енергията на клетката, в резултат на което се размножава", обясни пулмологът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея COVID-19 няма за цел да убие човека, защото ще спре да съществува".

Гостът уточни, че струването на много хората на едно място създава условия за заразяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
6
 
! Отговори
Казахстан преди 3 години
над 1700 мъртви в Казахстан от Вирусна Пневмония с НеИзвестен Произход. Властите в Казакстан не отричат, но казват, че най-вероятно става въпрос за недиагностицирани случай на Уханка. При всички положение са спазили всички процедури и са уведомили СЗО. А сега - или имаме Нов Вирус или е Уханка....
16
8
 
7
 
! Отговори
Моля преди 3 години
"Той в природата е нещастен" - ти Военната Лаборатория в Ухан "Природа" ли я наричаш?!
15
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е новина. И малките деца вече разбраха, че КОВИД е въздух под налягане.
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тея *** специалисти. Бойко крадеца е пътник. Щаба с тея неадекватници се провали. Ще им се търси сметка за милиарди след Бойковата хунта
13
15
 
13
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Китайската Чума от Лабораторията в Ухан е изключително Тежка и Коварно заболяване - уврежданията на целия организъм са трайни, всеки ден излизат нови научни публикации - поразява Сърце, Тестиси, Нервна Система и т.н. В последните дни особено трайни увреждание на мозъка са главно коментираните в научните публикации. Български Калинки си Мислят, че това е БелоДробно Заболяване - а то не е, атаката на дробовете е най-малкото, което Уханката Атакува!!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторката разчита на съвестта на вируса. Нямал сметка да е "опасен"Тя за правилното поведение на хората няма кой знае каква надежда
11
3
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
По думите ѝ коронавирусите са известни от хиляди години--------Тая е за Нобелова награда по биология.
10
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не е опасен. Стандартно се проявява с двустранна пневмония, което е като лека настинка и минава бързо. Повечето заразени се търкалят в леглото по един месец, и по този начин си почиват от преумората в ежедневието. Някакви десет процента трябва да влязат в реанимация, но това е обичайно за леките болести. Иначе, на седем милиона оздравели имаме 580 000 умрели. Всеки знае, че пролетните алергии и преяждането с пастет вземат повече жертви. Продължавайте да успокоявате хората
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази разбира само от вредата от тютюнопушенето. Поредният мангър.Защо лекарите се крият с маски и костюми?Защо се отказват да получат масов имунитет?
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре половината джандарми ще са с Ковид-19Вдругиден и останалата половина.В понеделник Боко пада, защото няма кой да го пази!
7
2
 
1
 
! Отговори
ЗОМБИТА преди 3 години
ЛОВЦИТЕ НА ЗОМБИТА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ СМЕТЯТ ПРОФЕСИЯТА ЗАЩОТО ЗОМБИТАТА ЩЕ СА БЕЧЕТ ХА ХА ХА Х А
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко заразени ще са утре след този протест? 3-4 000 в цялата страна.
5
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторката е много точна. Казва нещата както трябва да ги казва един медицински специалист.Хората разбраха, че манипулациите с К-19 станаха прекалено много и чиновниците от НОЩ обслужват полотическите интереси на управляващата хунта!
4
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е много опасен, затова Франция и Италия нямаха място за тежките случаи в болниците? Не е много опасен, затова има вече много на 100 000 жертви в САЩ? Не е много опасен, нормално е лекари да умират след контакт със свои пациенти? Или любители на природата на четирийсет години?
3
15
 
15
 
! Отговори
Разни преди 3 години
За такива лекари като тази, както и за Тедрос, само най-топли думи ми идват...топли като ада в който някога душите им ще се пекат.
2
20
 
17
 
! Отговори
COVID-19 преди 3 години
ТАЗИ БОЛЕС Е МНОГО МНОГО МНОГО СТРАШНА !!! КАЖЕТЕ НА ХОРАТА ИСТИНАТА И СПРЕТЕ ДА КАЗВАТЕ ТОВА КОЕТО ВИ КАЗВА ВЛАСТТА.
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да затворим всичко и да умрем от глад тогава?