Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО

Борисов: Излиза, че правителството брани имот на Доган
Обновена: 10 юли 2020 15:37 | 10 юли 2020 14:41, Веселина Йорданова
273
Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че излиза, че правителството брани имот на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това обаче е било направено с писмо на шефа на НСО, обяви премиерът на извънреден брифинг в МС.

Още по темата
Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември. Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Борисов обясни, че в такива случаи след заповед службите действат "по тертип".

Добре че разбрах за писмото и то разбрах, когато говорих с кмета Николов (кмета на Бургас Димитър Николов - бел. Ред.) да демонтират бариерата, ако е незаконна, разясни той.

Борисов отново настоя, че НСО е изцяло под ръководството на президента Румен Радев.

Един ден Румен Радев призовава НСО да направи което смята за правилно и на другия ден НСО изпраща писмо, в което казват какво се иска от нас, и то до 15 септември, посочи министър-председателят.

Той възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да се провери - може ли тази заповед да не бъде изпълнена. Сценарият е ясен, виден. Моята заповед е да се намери законова форма, включително след среща с директора на НСО, да се оттегли, коментира премиерът.

Преди това вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че нито един моряк или съд от Военноморския флот няма да бъде ангажиран с подобни "необмислени писма и предложения".

Той попита обаче ген. Станчев дали НСО няма да вземе мерки с хвърлянето на български флаг, извършено от служител на военизирана служба.

Брегът е изключителна държавна собственост. Никой не може да спре граждани да отидат на плаж, но ако решат за митинг или шествия, това е друго, посочи Каракачанов и допълни, че тогава местната власт решава дали ще разреши.

"Да начертаеш карта и едва ли не флотът да дойде да те охранява - е порнография", заяви Каракачанов.

Вътрешният министър Младен Маринов каза, че във връзка с искането е разпоредил на професионалното ръководство да съблюдава закона.

Транспортният министър Росен Желязков попита защо точно вчера НСО реши да наложи ограничения на тази територия.

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че може много бързо да пламнат искрите на етническото напрежение и призова "дано сме всички с разума си". Той каза, че има начин да се протестира и се надява да няма сблъсъци при митинги. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
4
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
И що стана сега, Доган е причина за данданията с НСО. Това следва от оправданията на Боко - виновен е Доган.
200
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ТОЗ ПЪК СЕ ПРАВИ, ЧЕ НЕ ЗНАЕЛ. НАЛИ ТОЙ Е НАРЕДИЛ. БЕЗ НЕГОВО ЗНАНИЕ НИЩО НЕ СТАВА В ТАЯ ДЪРЖАВА. ТОЙ НАЛИ Е СОБСТВЕНИК НА БЪЛГАРИЯ А ПЪК НЕ ЗНАЕЛ. АЙ СТИГА БЕ.
199
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се кой слага минуси на коментарите за нарушение на протокола за сигурност на НСО разрешавайки на Баце да върги геврека на служебен автомобил. Нали ревете за ред и справедливост а сте против това правилата а се спазват.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя заповедта така или иначе не е изпълнена, писмото е за охрана на плажа от 10 юли до 15 септември, видно от записа онзи ден те пазят плажа преди 10-ти юли.Чакаме да видим и писмо кой е наредил да се нарушава правилника за охрана и да се разрешава на охранявано лице да върти геврека по цял ден на служебен автомобил.
197
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе , какво етническо напрежение го гони баце? Не виждам някой турчин да е тръгнал да защитава Доган.
196
4
 
10
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
" Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. ..."
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето с какви неща се занимават олигарсите искащи да свалят ГЕРБ от власт:"ХАКНАХА БАЗАТА ДАННИ НА МВР, КОМИСИЯ ПО ХАЗАРТА, СРСЪД, ПАРЛАМЕНТА И ОМБУДСМАНА!"И такива атаки и атентати се провеждат вече от няколко месеца.
194
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най важното е че тоя нахалник не изпълни едно от най водещите си обещания помните ли какво обеща в началото *** кариерата си ...след приказките на доган за порциите
193
6
 
7
 
! Отговори
Бойко е простак преди 3 години
Повече няма да се подлъжа да гласувам за него
192
3
 
5
 
! Отговори
Санчо преди 3 години
Баце и Радев играят в един театър. Режисьора, на които е един и същ. Радев стана президент само защото Борисов предложи неизбираемата Цачева, която между другото все още ползва служебна кола и охрана на НСО, както и Цветанов.Театъра го разиграват за да хвърлят вината отново върху народа за истърваната ситуация с вируса. Изтърваха я защото хазната е оглозгана до кокал, нямаха пари ни за тестове, нито за предпазни облекла, нито за масова ежедневна дезинфекция на публичните пространства.
191
3
 
2
 
! Отговори
Kartof Kompiroff преди 3 години
почвам да си мисля че ГЕРБ-а всъщност се опитват да оправят наистина *** като станат непоносими и обединят малкото останал народ
190
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСО=ДС
189
3
 
3
 
! Отговори
изядоха ни преди 3 години
Не се измъквай като мокра връв.
188
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме да видим и писмото кой е разрешил на Баце да върти геврека на служебна кола в нарушение на всички протоколи за охрана на НСО.Чакаме да бъде уволнен и служителя потъпкал нацилналният флаг, не че веднага няма да си намери работа при мафията, но поне няма да е на издръжка от данъкоплатеца.
187
7
 
1
 
! Отговори
До192 преди 3 години
Виж сега за така наречена "приватизация" да се търси отговорност,времето отдавна е изтекло(давност)по спомен,същият който управлява сега можеше да ги хване за гумите доста преди това! Да ама Не!
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА не ти ли е по-интересна приватизацията?Защото точно когато се заговори за преглед на приватизацията и потърсиха съдебна отговорност за приватизацията - хоп!, олигарсите се юрнаха да събарят правителството,за да не ги осъдят,що така ,бе Миме?
185
1
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Какво Браните в Тази Територия - Какви са тези от НСО ?Армията да няма Достъп ? Полицията да няма Достъп ?Обикновените Хора - Абсурд .Какъв е Този Анклав - да не е Продаден на Чужда Държава ?Въпросите стават като Лавина .
184
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важният въпрос е - КОЙ Я ПЛАЩА ТАЗИ ОХРАНА? Да се определят всички разходи по охраната ДОСЕГА /ЗА ВСИЧИ ГОДИНИ/ и да се връчи фактура на ДОГАН за СУМАТА!!!
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами кой го брани(доган)бре? Според закона за НСО Президентът назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерският Съвет.Решенията за това кой да бъде охраняван се вземат междуведомствена комисия която включва:1-ДАНС2-МВР3-НСОХайде сега да видим кой на кого е подчинен.
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е този Доган, за когото все говорят? Някой виждал ли го е скоро?