БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките!

Имало сериозен риск от ръст за заразените с коронавирус
39
БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От Българския лекарски съюз (БЛС) призоваха протестиращитеда спазват ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее негативната тенденция за нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19, припомнят в позиция от браншовата организация.

Още по темата

 
За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система, смятат от Лекарския съюз.

Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система, отбелязват още от БЛС.

Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни, призовават лекарите.

"Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID 19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия", се казва още в позицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Не са задължителни маските на открито, но дистанцията следва да се спазва.Не е задължително да се бутат.Маските на открито наистина са по желание в момента.Интересно е как Радев веднага се тестува ( втори тест за 15 дни)??, а хората, които го бяха наобиколили, да го успокояват ,щото го е страх от Гешев кога ще ги тества ?
32
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Ако се разболееш, в коя болница искаш да се лекуваш?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е бай Янаки Стоилов?Той още ли е в елитната болница, щото протестърите до там няма да се доредят.То и без туй нЕма вирОс, де.Ама понеже политиците си правят тестове редовно и си се лекуват, пък водят ,,стадото, на паша за вируси, просто питам и аз ..за един приятел питам.
30
2
 
4
 
! Отговори
платени протести преди 3 години
Класически платен митинг..Мафията плаща на Партията да събере офцете на митинг за да притиснат Главнияпрокурор (и Борисов косвено) понеже ги подгони здраво.В момента част от парите се получават и от платени провокатори (***) , коитообработват хората тук и във Фейса...
29
0
 
5
 
! Отговори
НЯМА! преди 3 години
Свобода или смърт!
28
0
 
4
 
! Отговори
Давам инфо преди 3 години
Нищо, господ си знае работата
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не е шега 27е и ?
26
3
 
5
 
! Отговори
Не е шега преди 3 години
Новини от преди малко, служител в президентството с ковид, не е шега, Радев е тестван веднага и с предимство
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е в Росенец в оранжерията за домати и си пише оставката , а Доган му диктува текста.
24
2
 
9
 
! Отговори
poi преди 3 години
На протестите са няколко хиляди, на стадиона над 10 хиляди, в баровете не знам колко са, но ако наистина са заети 80 хил в сектора, значи в барове на закрито са стотици хиляди - къде е по-голям риска? А това че и протестиращите не са от най-мислещите е отделен въпрос.Най-големия източник са баровете - нагъсто, затворено и без маски - ако там не се заразяват - значи никъде не може, което не е вярно.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На протеста всички спазват дистанция, това е 100%.Който има да каже нещо, да отиде да говори с протестиращите. Маските на открито не са задължителни
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛекарското съсловие не е БЛС. БЛС са една шепа соц връзкари и шуробаджанаци, които нямат един ден практика през живота си и само слугуват на хунтата.
21
12
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ти хубаво си мутра ама си и на възраст ... Ако те заразят може да отидеш в небесния мутренски клуб ....
20
15
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Какво правят на протеста ултраси от Левски, ЦСКА, СЛАВИЯ и други жалки български отбори?! Убедена съм, че те не знаят за какво иде реч, както има една приказка. Или с получените пари ще си купят по една пица и една бира, нали така? Полицията да ги бие по дървените глави тия платени провокаторчета! Бойко, пращай специалните части без да се колебаеш.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боковирусът и много по-страшен от коронавируса!За 10 г. България е с минус 700 000 души. Короната за 5 месеца - 270
18
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 13 (Странна работа)Никак не е странна. Толкова ли не разбираш?Аз съм в рисковата група, с диабет и хипертония, на 55 години и не ме е страх от никакви вируси! Нещо повече, не познавам един който да е болен от коронавирус.И още - не познавам някой, който да отрича съществуването на такъв вирус, както и да омаловажава опасността от него.Напротив, но най-страшно е в Америка, в САЩ и в Бразилия.А България е на водещо място по смъртност от инсулт, инфаркт и т.н. Това е по-страшно!
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинските слуги на Мутрата пак започнаха да крякат и да плашат!На хората им дойде до гуша от заплахи.
16
2
 
9
 
! Отговори
До:Странна работа преди 3 години
"Доста не вярват в във вируса, но като ги тръшне пак Бойко ще им е виновен."===========Не се притеснявай, вируса ще сложи Корона на Краля Слънце, че без нея какъв крал ще е, ...освен, че си е напълнил шкафчето с евраци!?
15
1
 
17
 
! Отговори
?? преди 3 години
ДПС е смъртоносен вирус заразил ГЕРБ. Преди това и БСП. Видими симптоми и метастази има и при Патриотите. за 20 години от близо 9 милиона сме 6 милиона и нещо. Това си е 30% или по над 100 000 човека загуба от вируса на година. За сега цялия парламент е Болен, съдебната система е в КОЛАПС - там е най-разпространен. Прокуратурата е в клинична смърт. Там здрави няма. Само ДА България дава надежда за имунитет към този вирус.
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те ги спазват! Стоят през 2-3 метра. Е, то е щото са малко, не щото се стараят съвестно да спазват мерките. Но споко, няма изгледи да станат повече, доста редичък протест се очертава. Така че мерките се спазват, няма проблем.