Млада шофьрка като по чудо се спаси от тежката катастрофа на "Тракия"

Най-вероятно шофьорът на ТИР-а е заспал
Обновена: 13 юли 2020 10:24 | 13 юли 2020 09:44, Нели Христова
105
Млада шофьрка като по чудо се спаси от тежката катастрофа на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Няколко младежи като по чудо се спасяват от ужасяващата катастрофа, която се случи вчера на магистрала "Тракия". ТИР, пътуващ от Полша за Бургас, разкъса мантинелата между двете платна и помете няколко коли, пътуващи за София. Пет души загинаха.

Още по темата

Колата с тийнейджърите, управлявана от млада шофьорка на 19 години, се оказва на секунди от катастрофата. Те пътували към морето, когато момичето вижда какво се случва пред нея, набива спирачки и спира рязко, спасявайки себе си и приятелите си. От тях само едно момиче на 17 г. е в болницата в Стара Загора, но с леки травми.

"Видяла го е в последния момент пред нея, набила е спирачките и е спряла. За част от секундата, Явно това я е спасило. Учил съм я. За да я пусна сама до морето и обратно, значи й имам доверие", разказа бащата на младата шофьорка.

В болница след катастрофата са били настанени 6 души, като петима вече са освободени, но 3-годишно дете е с опасност за живота. То е пътувало с майка си и баща си, състоянието му е тежко, има тежка черепно-мозъчна травма.

Все още не е установена самоличността на една от жертвите - мъж, пътувал от Бургас за София.

14 часа след катастрофата магистралата за София остава блокирана, тирът вече е изправен на пътното платно и качен на репатрак, а над 10 тона козметика товар, пътувала от Полша, също е разтоварен. Правят се опити бързо да бъде освободено пътното платно.

Версията за катастрофата все още се установява - но се смята, че е шофьорът, чието тяло по информация на БНТ, вече е открито, е заспал зад волана. На това мнение е и Илия Златев, директор на Областно пътно управление в Стара Загора. Той смята, че не пътят, известен с неравности, е причина за тежкия инцидент.

"Смята се, че поради заспиване на шофьора, тирът преминава от активна лента, скъсва мантинелата и помита колите в посока София", обясни експертът. По думите му, мантинелата, която е поставена 1996 г., е била здрава, но не е издържала на тежестта.

"Не е била малка и скоростта, с която е карал шофьорът", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв ремонт в същия участък говорят тия след като мантинелите ги виждат всички - стари ръждясали железа. Не, тия ГЕРБери хептен за будали взеха българина и крадат безконтролно.
9
4
 
39
 
! Отговори
Тина преди 3 години
Абе не знам как на тоя участък с тия бабуни и скокчета ще заспи някой, ама айде..
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма трагедия !
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отново най-политкоректната версия вадят 'експертите'
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отново най-политкоректната версия вадят 'експертите'
5
4
 
46
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
"Той смята, че не пътят, известен с неравности, е причина за тежкия инцидент"***! Нали, ако не беше аварийно състоянието на лентата за движение, тирът нямаше да кара в изпреварващата и съответно брутално да навлезе в платното за насрещно движение!Колко още да ви чакаме да оправите този изключително опасен участък?! Оствка и затвор!
4
5
 
12
 
! Отговори
Макрон преди 3 години
Планът "Мобилност" ще доведе до същото.
3
1
 
34
 
! Отговори
aha преди 3 години
Време е и тук по магистралите,вместо мантинели да има бетонни пана както в Гърция например.
2
0
 
50
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Турските тирове не спряха да избиват хора по пътищата зашото не спазват правилата за почивка !!!За това затвори, тройни такси и данъци за тях!
1
5
 
40
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 3 години
Не са си взели ПОУКА от същия случай край СВОГЕ през 2018