Нямало как да има ново затваряне на заведенията

Десетки хиляди по площади и улици, никой не спазва мерките
13 юли 2020 11:05, Ния Христова
65
От днес дискотеки, пиано-барове и клубове отново отварят врати. В дискотеките и клубовете ще се допуска не повече от един човек на квадратен метър. На влизане персоналът ще мери температурата на клиентите. За всички нарушители ще има глоби. Маските в нощните заведения не са задължителни. 
 
"Няма как да се стигне до затваряне отново. В един момент така и не разбрахме защо ни затворихме. Решихме, че наистина имаме вина за скока на заболелите, но два дни по-късно виждаме десетки хиляди души по площади и улици, никой не спазва противоепидемични мерки. Няма как да обясним на персонала защо ще стоят затворени вкъщи. Бяхме принудени да минем в режим на отваряне", заяви председателят на Асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че вероятно е нямало да предприемат нищо, ако не са били масовите събития в страната. Според него няма основание единственият затворен бранш да бъде техният. 
 
"Прие се, че ние и футболните мачове сме виновни. Впоследствие се видя, че не сме. Двете браншови организации инициирахме среща със здравното министерство. Инвестираме страшно много пари за дезинфекция, персоналът е обучен и обезопасен. Сигурно има нощни клубове, които не спазват противоепидемичните мерки. Информирали сме всички заведения какви са противоепидемичните мерки. Има си органи, отиват и глобяват него, няма как да бъде затварян целият бранш", каза още Алибегов. 
 
Той подчерта, че единствено им искане е да работят спокойно. А компании, които се състоят от повече от четирима души, ще сядат на отделни маси в заведенията.
 
Председателят на Асоциация на заведенията изтъкна, че от страна на властите има много строг контрол - дори по два пъти на ден. Самият той се е изненадал откъде държавата е извадила този ресурс.
 
"Констатират се нарушения, налагат се глоби. И преди са ни проверявали много, сега е ежедневно. Хубаво е да се знае, че когато някой е нарушил, е глобен", отбеляза той.
 
"Хората са наплашени, това е абсолютен факт. Така ще бъде дълго време, но трябва да започнем да живеем с този вирус. По Черноморието не отварят всички заведения. В София също не са отворили всички нощни заведения", посочи Алибегов. 
 
Според него има разбиране по предложението им за нощния шум - ограничението да отпадне за два месеца, но сезонът по морето тепърва започва и ще трябва да се изчака, за да се прецени ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
4
 
! Отговори
Svetla преди 3 години
Точно! Хората са НАПЛАШЕНИ от властите, които УМИШЛЕНО създават ПАНИКА И ИСТЕРИЯ!!! Незнам кой какъв го вади, но ЕПИДЕМИЯ НЯМА И СКОРО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ НЕЩО за да се ОСЪЗНАЕ ТОЗИ ФАКТ , и това , че правителството ни държи в шах!!! Ето и няколко факти: 1/ За да се обяви "Епидемия" е нужно да има заболеваемост от 250-280 души на 10 000 души. В момента заболеваемосттта е 250 души на 5 000 000 милиона!!! Някой знае ли математика и колко нули са това, и колко далече е от нормата за епидемия!!?
42
7
 
3
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Не съм сигурна, че има начин да се мери температурата на клиентитетова е някаква пълна глупост. Я се стегнете малко!
41
4
 
1
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Не съм сигурна, че има начин да се мери температурата на клиентитетова е някаква пълна глупост. Я се стегнете малко!
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус веее, не го ли разбрахтеРокфелер и Гейтс ви будалкат и искат да носите намордници като кучета и да ви кондиционират. После чипчето и айде робе бачкай 12 часа за 20 лв като китаец в шивашки цех
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е лицето на ресторантьорският бизнес в България - май да. В негонете заведения е скъпо, посредствена кухня, посредствено обслужване. Персоналът е на минималната заплата с 10 часови смени. В Пловзив се говори, че в кризата ги накара да си пуснат молба за напускане за да не плаща обезщетения и останаха с по 144 лв. на борсата. Заграби цялата пространство на копчетата в Пловдив до фонтана и се правят, че не виждат. Наистина е лицето и затова бягаме в чужбина на почивка.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Наистина прилича на праисторически индивид, но явно има връзки по върховете. Нещо много почна да си изявява по всички медии, а е *** като ***
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами бойкот на заведенията, който иска да се заразява да ходи.
36
1
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
И да вярвам, и да не вярвам, накрая ще ядете по една вафла мура за здраве. Дисциплина нямате, така че и да не удари коронавируса, трудно ще противодействаме навреме. И да не ни удари, пак ще ви излъжат след протестите и пак ще сте си същите. Хапни си една мура и със здраве.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мут, ра с естествен тен и все се пише голям капацитет
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абигейл, Абигейл, като те види човек ще реши, че излизаш от машина на времето. *** ***, а и на тебе хубава зима ти пожелавам.
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излезе - Радев е спасителя на нощния живот. Напълни площадите и отвори нощните заведения.Лъсна измамата на управляващите мутри наречена коронавирус. Вярвате ли още в измамата КОВИД19?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се опитвай да ми правиш анализ. Много си слаб за анализ. Ти ако можеше да правиш анализи нямаше да плюеш хората.Айде кажи тук ти какво постигна в тоя живот? Що не казваш. Кажи на колко хора осигури работа?или ходиш на работа и плюеш и шефа си :) Класик.
31
1
 
8
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
След като хиляди хора се събират и протестират, няма никаква логика да държат заведения и дискотеки затворени.
30
4
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
И недей да дебнеш да ми слагаш минус на коментара. Явно тръпнеш в очакване със селската си чест кой какво ще каже за теб.... Смешен си! Не можеш, ама толкова ти се иска. То анаболите това причиняват - неможене :>
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Ти кажи с какво си успял Пинко. Нали плюеш всеки успял човек. Кажи ти, какво си постигнал? Кажи с какво допринасяш към бюджета на държавата? Такива, като тебе пълно в тая държаваа злобни кюфтета. Бля бля бля
28
7
 
14
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Хората са като овце - айде юруш на баровете, на протестите - да сме в тълпата. Стадо. Забравиха, че има зараза, която на никой не прощава. Като започнат да се заразяват по 1000 на ден и няма място в болниците, виновни ще са естествено правителството - заюо не е взело мерки. Както казах - овча работа.
27
7
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Значи заради шепа червени без,делници и о,трепки сте готови да счупите държавата за десети и последен път надявам се,да оставите *** пак да се донатъпчат с трудно спестените милиарди в централната банка,а после ще си лижите м,дите за сол и ще се чудите кой пак да ви е виновен!!Значи Бойко ви е крив,че работи от тъмно до тъмно,че не допусна никакви имигранти,че ви вдигна и пенсиите,а на учителите двойно заплатите,а всички вие свестните стоите и гледате как *** ще ви потопят окончателно!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Абе бъхльo :) ако това са ни успелите хора направо закривай държавата и последния да загаси лампата.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Радомир, и в Бусманци, все са шопи. Даже са по- шопи от Софеанце, защото 99% от Софеанце са с корени навсякъде другаде извън Софеа.
24
0
 
8
 
! Отговори
До триещия коментари преди 3 години
Виждам, че и мedиаторът се засегна на селска чест и изтри коментара ми. Приателю, върни си се в родното място, при семейството и близките ти, ще бъде по-добре както за всички нас, така и най-вече за теб. Повярвай ми, истината ти казвам. Ако искаш де...ако не си плащай 75% от заплатката за наем и си свиркай. Изборът е твой, ти решаваш.