За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=40608

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
8
 
8
 
! Отговори
ТБС преди 3 години
Свобода викат ораторите на протеста. И кой им е взел свободата. Всяка вечер блокират пътя на нормалните работещи хора до домовете им. Границите са отворени СВОБОДНО да напуснат страната ако желаят. Свобода има , но я разбирате погрешно, като свободия , а тя няма да ви даде това, което искате. А то всъщност и това не знаете, какво искате.
172
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият вариант е "импийчмънт" , Илияна Йотова да довърши мандата и честни избори.
171
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин трябва да е президент на нас!България трябва да стане област на Русия
170
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин е най велик и добър президент на света
169
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 183Сигурно има и софиянци сред тези. Но и докараните от провинцията не са малко.Така наречените протестиращи няма как да се равняват по брой на 1-2% от столичното население. В момента в София са регистрирани над 1 300 000 човека, но реално живеят тук около 2 милиона.Протестиращите в никакъв случай не са 40 000. Не повече от 1 000 - 2 000 човека са.
168
5
 
8
 
! Отговори
Баста преди 3 години
Къде са платените синдикати? Отдавна трябваше да им се спрът държавните субсидии. Каквото изкарат от членски внос, с това да съществуват. Иначе никога няма да защитават интересите на работниците - ще си стоят на верижка и хранилка и каквото им кажат, това ще отстояват.
167
8
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БГ-Я ЩЕ СИ ОСТАНЕ СТРАНА ОТ КОЯТО ВСЕКИ ИСКА ДА ИЗБЯГА,БЕДНА ДЪРЖАВА НАСЕЛЯВАНА ОТ МАЛЪК И МНОГО *** НАРОД.САМО КРЪВ ДА НЯМА.
166
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много искам да напусна софия, но не мога засега да си прехвърля онлайн да работя. Тука тия лу.мпени, които се оливат с бира ще направят така, че по 1000 на ден ще има заразени.
165
9
 
10
 
! Отговори
Р Е З И Л преди 3 години
Ив.Костов и номенклатурният потомък Хр.Иванов, които са се обявили за десни, ще подкрепят протеста на Румен Радев, Нинова и сестра Галева!Разни фракции на столетницата се мъчат да капичнат друга подобна фракция, за да докопат парите, които ще дойдат от Европа.Правят това в момент, когато България пожъна поредния успех по линия на присъединяването си към Западна Европа.Хич не ми показвайте ПЛАТЕНИТЕ протестъри, никой не им вярва.Бойко и той "си остава комунист", но поне е ориентиран на Запад.
164
10
 
13
 
! Отговори
Гледан филм преди 3 години
Ще подскачат, ще подскачат, и ще се приберат. И догодина пак ГЕРБ ще спечелят изборите. На бас на 2 лв.
163
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките платени глупци. Ще се изпоразболеят и после ще ореват медиите
162
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Борисов и Радев са членове на една партия БКП - просто ни въртят вече 30 години наляво и надясно а всъщност все тая...
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ще се скрий той е само говорител. Шефовете му излязоха на улицата ':) Всички ги видяхме.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гладна мечка оро не игра
159
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев пак се покри. Както по времето на корона кризата, така и сега. Изборът на хората се дава по време на избори. Не на площадите.
158
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1-2% от София иска оставка :) Смях.Изяще си кибабчетата и по панелите.
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Просото - ами да трябва да се разкара!
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин. Това просто не е вярно.
155
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психолеви и психодесни дудукат заедно. Марионетки на конци. А мастерите им пият уиски в момента и гласят в полусън ново правителство. Няма как да стане. Прокурор да си подаде оставката, защото разследва престъпления. Премиер да си тръгне, когато е с най-висок рейтинг? Е няма такава държава. Дори в България няма как да стане това
154
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно беше, човека с юмрука след като ще гони мутрите вън,всеки ден да е там. Все пак, глупаво е скандиращите да са Гюро Михайлов-ците от тълпата,а той - на тест за вируса, да се крие като къртица! Нали "смелия умира само един път,страхливия-всеки ден" Май не е избрал единия път...